Ingen er sikre hos mestrene

Ingen badebold: Hos Strandskolen skal man levere - hver gang

Et godt forsøg på Susålandets mål. (Foto: Preben Worsøe)
Et godt forsøg på Susålandets mål. (Foto: Preben Worsøe)

- Vi spiller godt igen i år, sagde Aleksander Sepp fra sidste års mestre Strandskolen fra Karlslunde før 5. runde-kampen mod Susålandets Skole.

Nye er trådt til
- Sidste år havde vi nogle rigtig store profiler, som nu er gået ud af skolen. I år har vi nogle få profiler, som spiller i større klubber, mens vi andre spiller lokalt og derfor kender hinanden godt.

Se fakta om kampen

Aleksander har noget at leve op til som frontløber, eftersom hans forgænger sidste år Lucas Sander Petersen var topscorer med 15 mål. Men Aleksander er godt på vej med sine 11 scoringer i fire kampe.

- Vi har en god midtbane, som lægger nogle herlige afleveringer, og jeg scorer også i dag, lovede Aleksander inden kickoff.

Se også: Fugl fløj fra bænken

Og Aleksander holdt ord, for han scorede et enkelt mål i Strandskolens 4-0-sejr over Susålandets Skole. Så nu er han oppe på 12 mål i alt.

Man kan undre sig over, at en sådan måltyv ikke var med på holdet sidste år.

- Det er jo fordi, vi kun bruger 8.- og 9.klasser på skoleholdet, og jeg gik kun i 7. klasse, forklarede Aleksander.

Andre talenter at tage af
- Sidste år havde vi et meget stort spiller materiale fra 8.- og 9.klasse at tage af, lød det fra Strandskolens træner Rune Clasen.

- Og så foretrækker jeg dem, for de er generelt større og mere fysisk stærke. Det stammer dog mest fra den gang, hvor 10. klasserne var med i turneringen. Der var meget mere råstyrke blandet ind i kampene, og man skal tænke over, hvad man udsætter de meget unge og mere spinkle spillere for.

Der var også et andet aspekt ved det, løftede Rune sløret for.

- Der er også det ved det, at 7. klasserne så har noget at stræbe efter og glæder sig til at komme i betragtning. Jeg prøver dog også at spotte 7. klasserne og vurderer så fra år til år.

- Jeg overvejer at lave åben træning til næste år, hvor også 7. klasserne kommer i spil.

Se også: TV: Suveræne mestre

Ingen er sikre hos mestrene
I samme åndedrag fastslår han, at det ikke må blive en sovepude at gå i 9. klasse.

- Ingen på holdet skal tro, at de er sikre - især ikke bare fordi de går i 9. klasse, pointerede Rune, som er meget målrettet med udtagelsen af holdet. Og i samme øjeblik råber han til Benjamin Fugl, som varmer op inde på banen:

- Pas du bare på, at du ikke bliver sat på mål i dag.

Benjamin er nemlig Strandskolens 10'erer. En spiller, som er vigtig på ethvert hold. Men Benjamin er også et tydeligt eksempel på, at ingen skal tro, at de er sikre på udtagelse. Benjamin havde i de første kampe ikke rigtig vist den forventede styrke og havde kun bidraget med en enkelt scoring. Derfor har han i de sidste to kampe været sat på bænken fra start.

- Det er jeg rigtig træt af, udtaler Benjamin. Men det har betydet, at jeg nu er mere tændt. I dag er jeg med fra start, så skal jeg nok præstere og yde mit bedste.

Den opgave klarede han perfekt
Og det gjorde han helt bestemt med sine to scoringer og en assist. Så trænerens effektive medicin betød fra bænk til fidusbamse for Benjamin.

Se også: Mestrene snublende tæt på exit

Til kampen var der også møbleret om i forsvaret, hvor Emil Moestrup var rykket længere tilbage.

- Intet er givet på forhånd, kunne Rune bare sige.

- Desuden skal vi jo samtidig tænke fremad og forberede os til den næste kamp ved at prøve nogle andre muligheder af. Og heldigvis har vi et godt spiller materiale med mange justeringsmuligheder, sluttede den effektive træner.

Det viste sig, at han valgte klogt. Strand-drengene vandt sikkert 4-0.

Næste kamp bliver kreds-semifinalen mod Uglegårdsskolen. Et lokalopgør mellem to dygtige og angrebsivrige hold. Det kan nemt blive årets gyser på Sydkysten.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

1 af 7 Aleksander med et langskud. (Foto: Preben Worsøe)
2 af 7 Det brænder på i Susålandet. (Foto: Preben Worsøe)
3 af 7 Strandskolen med en af deres mange afslutninger. (Foto: Preben Worsøe)
4 af 7 Niclas Laersen runder Nicolaj Petersen. (Foto: Preben Worsøe)
5 af 7 Nicolas på vej igennem. (Foto: Preben Worsøe)
6 af 7 Nicolas blokerer forsøg fra Benjamin. (Foto: Preben Worsøe)
7 af 7 Et godt forsøg på Susålandets mål. (Foto: Preben Worsøe)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere