Derfor vil pigerne også spille

Girlpower: Det er ikke kun drengene, der skal spille fodbold

Pigerne giver den gas. (Foto: Søren Schmidt)
Pigerne giver den gas. (Foto: Søren Schmidt)

Havdrup Skole debuterede i Ekstrabladets skolefodboldturnering.

Se kampfakta

Jeg fik hurtigt den fornemmelse at det var første gang at Havdrup Skoles piger deltog i turneringen. De var trætte af at det ”kun” var drengene der normalt spillede.

Kampen.
Hvad gør man, når ens målmand til trods for to forstuvede fingre alligevel stiller op. Ja, Havdrups piger havde deres helt egen opskrift på dette problem. Man holdt da bare modstanderne på deres banehalvdel de første 18 minutter.

Se også: Farlige Fabricius

Så lang tid gik der faktisk inden Skovboskolen kom i nærheden af Havdrups mål. Inden da havde Havdrup bragt sig foran med 3–0, og selv om Skovboskolen herefter begyndte at bide fra sig, var der aldrig tvivl om resultatet.

Se også: Østre øger chancerne

Dygtige spillere
Dog havde Skovboskolen et par spillere, der gjorde det godt. Blandt andet den lille fighter Alberte Rasmussen som modtog fidusbamsen. Hun gik foran i bestræbelserne på at få vendt slagets gang, men det var ikke nok. Hos Havdrup Skole bemærkede især Mette Vestergaard sig. Hun var også fidusbamse vinder. Hun var ikke bare en trussel mod modstanderne, hun havde også teknisk og taktisk forståelse for fodboldspillet, og så krydrede hun med tre mål, hvor det ene dog blev rettet af på et langskud fra hende. 

Se også: TV: Ti bitre minutter