Nicoline er for nice

Sejt: Når der ikke er noget pigehold, spiller hun da bare med drengene

Nicoline bruger sine skuldre. (Foto: Preben Worsøe)
Nicoline bruger sine skuldre. (Foto: Preben Worsøe)

Tjørnelyskolen- Arenaskolen

Se kampfakta

Midt i mellem de kortklippede drenge frisurer så man en lang lys hestehale svinge lystigt fra side til side. Den tilhører Nicoline Hansen, som var i gang med opvarmningen sammen med sine holdkammerater – drengene fra Tjørnelyskolen.

Se også: Derfor var de heldige

- Nicoline er uden tvivl blandt skolens 15 bedste spilere, fortæller træner Dennis Foldager. - Hun er et stort talent, og hun sparker som en hest. Vi deltog i DM i skoleidræt, fortsætter træneren, - og her havde Nicoline en stor andel i, at vi kom så langt.

Vil hellere spille med drengene
- I år har vi ikke noget pigehold på skolen, lyder det fra Nicoline, som kortvarigt afbryder opvarmningen. - Men jeg vil også hellere spille med drengene. Jeg er vant til at træne med drenge 1-2 gange om ugen i Greve IF, hvor jeg spiller på pigeholdet U15-1. Det er et rigtigt stærkt hold. Men det giver mig mere, at træne med drengene, hvor udfordringerne er større.

- Jeg lærer at komme hurtigere på bolden, og jeg bliver teknisk bedre og fysisk stærkere, fortæller den lyshårede pige, mens øjnene stråler. Jeg har ikke spillet sammen med drengene på skoleholdet før, men jeg kender dem jo privat og fra skolen, slutter Nicoline og løber tilbage til sine holdkammerater.

Se også: Vil nå langt i år

Hurtigt på banen
Jeg kiggede efter Nicoline, da dommeren fløjtede kampen i gang, men hun startede på bænken. – Bare rolig, sagde træner Dennis. – Du skal nok få hende at se i aktion. Der gik da også mindre end 5 minutter, før Nicoline blev sendt på banen som fløjspiller, og hun blev inde i resten af kampen uden at blive skiftet ud.

Se også: Ikke klar fra start

 Det forstår man godt, for Nicoline er både hurtig og teknisk dygtig med bolden, og hun kan sagtens matche drengene fysisk i nærkampene.

Men der er ikke tvivl om, at både Nicoline og hele holdet ville få endnu mere ud af det, hvis de spillede noget mere på fløjene.

Den samme tanke havde Nicoline selv efter kampen. – Det var rigtig sjovt at være med hos drengene. Jeg følte mig godt tilpas og kunne sagtens følge med på alle områder. Men vi vil få mere ud af det, hvis vi breder spillet ud i stedet for at forsøge at drible igennem på midten, sluttede pigen med den lyse hestehale.

Se også: TV: Borup bare bedst

Og hun blev bakket op af sin anfører Martin Larsen. – Nicoline gjorde det virkelig godt. Hun har helt ret i, at det bliver endnu bedre, hvis vi spiler mere sammen.

1 af 2 Nicoline Hansen. (Foto: Preben Worsøe)
2 af 2 Nicoline bruger sine skuldre. (Foto: Preben Worsøe)