TV: Blæste til angreb

Fornemt: Blach bankede til

Fuld opmærksomhed på bolden. Foto: Bodil Zuschlag
Fuld opmærksomhed på bolden. Foto: Bodil Zuschlag

Efter Sundbyskolens pigers lidt overraskende exit måtte Sundskolens drenge ind og kæmpe for skolens ære. Men modstanderen på den modsatte banehalvdel var ikke hvilken som helst. Det var nemlig Østre Skole, som de to seneste år har repræsenteret Lolland-Falster mod hold fra Sydsjælland langt inde i turneringen. Se kampfakta her.

Begge hold havde stor respekt for hinanden, og det sås tydeligt i kampens indledning. Der var imidlertid ikke spillet lang tid, før vi fik bevis på værternes Jacob Blachs hurtighed. Et raid i højre side blev kun afbrudt af et noget ufint frispark. Der lugtede det lidt af gult. Det efterfølgende frispark førte ikke til noget.

Frem og tilbage
Efter der havde været mest pres på Østre Skoles mål, skete der pludselig noget i modsatte ende. Nasiim driblede sig fri og skulle bare passere Jacob Christiansen i målet, men denne diskede op med en fremragende fodparade, så bolden sejlede lige forbi højre opstander.

Spillet bølgede frem og tilbage resten af halvlegen. Spillerne pressede hinanden så meget, at det var svært for begge hold at få gang i et etableret sammenspil. Kort før halvleg burde Nasiim dog have bragt sit hold foran. En fornem dribletur blev afsluttet med et godt skud, som ramte overliggeren.

Den bold kunne keeperen kun kigge langt efter og efterfølgende – noget heldigt -  samle riposten op, samtidig med at dommeren fløjtede til halvleg.

Nasiim dækker bolden. Foto: Bodil Zuschlag
Nasiim dækker bolden. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: Kæmpede mod overmagten

Pause
Stillingen 0-0 ved halvleg var resultatet af en meget jævnbyrdig og intens første halvleg.

I halvlegen opfordrede træner Jacob fra Sundskolen sine spillere til at lægge ud med endnu større pres på modspillerne.

- De første tre-fem minutter går vi helt op til dem. Så kan vi se, hvordan det virker, og hvor længe vi kan holde til det, sagde han.

Se også: Tomandshær på togt

Blach på farten
Fra Østre Skole side blev der endnu en gang advaret mod Jacob Blach og hans hurtighed.

Måske skulle spillerne have hørt bedre efter, for netop Jacob fik afgørende betydning i starten af anden halvleg. Først havde han en pæn skudchance, og i det sjette minut lavede han kampens afgørende aktion. Han erobrede selv bolden på banens midte, og så gik det direkte mod modstanderens mål. Ingen kunne følge ham og målmanden blev også overvundet. Så stod det 1-0 til hjemmeholdet.

Denne føring holdt resten af kampen. Til sidst var Sundskolen trykket helt i bund, og det endte i en ren overlevelseskamp. Østre Skoles angribere manglede dog den sidste koldblodighed til at sende det mål ind, som kunne udløse en straffesparkskonkurrence. Sundskolen kunne ved slutfløjt juble og glæde sig over, at de er videre til næste runde. Kampen var dog så tæt, at Østre skole også kunne havde stået som sejrherrer.

Sejr til Sundskolen:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen