Skarpest på dagen

Målrig: Hektisk affære endte i målfest

Ejby Skole måtte vende tomhændet hjem. Foto: Johnny Thorsen
Ejby Skole måtte vende tomhændet hjem. Foto: Johnny Thorsen

Overskrifterne kunne have været mange om torsdagens kamp. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Således havde man det på Køge Stadion torsdag eftermiddag, hvor Sct. Nicolai Skole krydsede klinger med Ejby Skolen. Se kampfakta her.

For det, de to mandskaber leverede, var fodbold fra øverste hylde og detaljer, som ændrede spillet fra ordinært til kunst, og lad os bare afsløre her, at vi fik årets detalje, som bliver svær at slå. Allerede fra første minut fik vi en varsel om, at der var noget stort i vente, da Sct. Nicolai Skoles højrefløj serverede et flot indlæg fra venstre, som burde have været omsat til mål. Og det var hjemmeholdet, som pressede voldsomt i de første fire minutter.

Holdt vejret
Men som det så ofte sker i fodbold, så slår modstanderen kontra, og det skete også her. Efter et flot angreb fra værtsskolen gik det stærkt den modsatte vej, og det var Mathias Kofoed, som både var kreatør og afslutter. Nu stod det 1-0 til gæsterne. Og i det tiende minut var Mathias Kofoed igen på spil, og denne gang med noget af det mest fantastiske. Midt på modstanderens bane slog han ind i banen, hvor han så, at Sct. Nicolais keeper var kommet langt ud af sit mål. Med det i baghovedet sparkede han med højre fod bag om støttebenet, og bolden sejlede ca. 30 meter i en stor bue over den sagesløse keeper.

Desværre havnede bolden i nettaget. I det 14. minut begik én af midterforsvarsspillerne et kæmpe koks, hvor en alt for kort tilbagelægning havnede hos Peter Clausen, og så var der udlignet.

Mathias Kofoed på spil. Foto: Johnny Thorsen
Mathias Kofoed på spil. Foto: Johnny Thorsen

Se også: Tomandshær på togt

Kyniske
Sct. Nicolais drenge var kyniske, og selv om Ejby Skole havde to spillere liggende med skader, så fortsatte de med at belejre Ejby-målet. Og i slutningen af halvlegen kom forløsningen så, da Marcus Petersen bragte Sct. Nicolai i spidsen.

I starten af anden halvleg gjorde hjemmeholdet det endnu værre, idet de scorede to gange inden for de første fem minutter. Og i det 39. minut gjorde de det til 5-1. Men inden for de næste ni minutter blev der scoret fire mål.

Se også: Forærede intet

Slukkede lyset
Først fik gæsterne reduceret til 4-5 med tre scoringer, og så lugtede de for alvor blod. Men bedst som gæsterne så lyset for enden af tunnelen og øjnede en straffesparksafgørelse, ja, så lukkede Sct. Nicolai kampen med en sen scoring til slutresultatet 6-4. Dermed er hjemmeholdet videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ejby Skole pressede på i anden halvleg. Foto: Johnny Thorsen
Ejby Skole pressede på i anden halvleg. Foto: Johnny Thorsen