Spirrevippernes fest

Lille og væver: De små dominerede

Der blev gået til stålet, da Sct. Nicolai Skole og Ejby Skole tørnede sammen. Foto: Johnny Thorsen
Der blev gået til stålet, da Sct. Nicolai Skole og Ejby Skole tørnede sammen. Foto: Johnny Thorsen

Køge-skolernes opgør har helt deres egen historie. Ofte er opgørene fyldt med dramatik, og spillernes følelser flyder over. Torsdagens opgør mellem Sct. Nicolai Skole og Ejby Skole var dog lidt atypisk, idet kampen blev afviklet i fred og fordragelighed og med en sikker vinder.

Små spirrevipper
Men opgørene i opgøret var spændende at følge på nærmeste hold, hvor de små spirrevipper stjal overskrifterne. For eksempel var Ejby Skoles anfører, Isabella Pedersen, sit holds mindste spiller, men hendes større medspillere havde stor respekt for den lille pige med armbindet, der nærmest fyldte hele hendes overarm. Hos værterne fra Sct. Nicolai skole var det også en mindre spiller, der gjorde opmærksom på sig selv.

Lille Agnes Grimsbo forsøgte hele tiden at få sine medspilleres opmærksomhed med verbale udbrud, og hun opsøgte konstant bolden - også i pressede situationer. Hun kravlede nærmest ind under armene på sine modstandere, og hendes iver resulterede da også i et mål.

Kampsituation. Foto: Johnny Thorsen
Kampsituation. Foto: Johnny Thorsen

Se også: TV: Landsholdsspiller åbnede festen

Stik i mod spil og chancer
Opgøret var inddelt i forskellige faser, hvor gæsterne fra Ejby Skole sad tungt på kampens første tredjedel, og i denne periode havde de blandt andet et frispark tæt på mål. Men i fodbold kan det hurtigt gå den anden vej, og torsdagens kamp var ingen undtagelse. For inden gæsterne havde nået at se sig om, slog værterne kontra, hvor Nicoline Hansen kunne gøre det til 1-0 - stik i mod spil og chancer. Efter scoringen skiftede kampen karakter, hvor det nu var Sct. Nicolai Skole, der svang taktstokken.

Kamp om bolden. Foto: Johnny Thorsen
Kamp om bolden. Foto: Johnny Thorsen

Se også: Tomandshær på togt

Sidste søm i kisten
I anden halvleg fortsatte værterne deres pres, og det gav pote i kampens 35. og 44. minut, hvor hjemmeholdet udbyggede føringen til 3-0. Man skulle helt hen i det 52. minut, før gæsterne fik halvlegens første chance, men forinden havde værterne lukket kampen med en scoring til 4-0. Og endelig brugte Nicoline Hansen sine sidste kræfter på at slå det sidste søm i gæsternes kiste. Opgøret sluttede således 5-0 til værterne, der er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Se kampfakta her.

Sct. Nicolai-spiller, der døjede med krampe i kampens slutminutter. Foto: Johnny Thorsen
Sct. Nicolai-spiller, der døjede med krampe i kampens slutminutter. Foto: Johnny Thorsen