TV: Gys fra pletten

Iskold: Munkekærskolens modstod presset på straffespark

Strandskolen på bolden. Foto: JJØ
Strandskolen på bolden. Foto: JJØ

For kun anden gang siden 1999 mødtes Strandskolen og Munkekærskolens drenge hinanden i Ekstra Bladet Skolefodbold. Se kampfakta her

I dette opgør løb Munkekærskolen med sejren efter straffe. Så der var lagt op til en drabelig dyst i mandagens opgør.

Begge skoler havde spillet en flot kamp i første runde, så det var to gode hold, der løb ind i hinanden allerede i anden runde.

Uskarpt
Strandskolen tog den lette vind i ryggen og fik etableret et lille overtag. Efter bare fem minutter sendte Rasmus Worsøe et perfekt indlæg ind fra højrekanten, og på midten var Oscar Moestrup meget tæt på at dirigere indlægget i kassen, men stadig 0-0.

Gæsterne havde så sandelig også deres chancer. Chancerne opstod altid i den side, hvor angrebsmotoren Nikolaj Samsøe befandt sig. Han testede Strandskolens keeper fra både venstre og højre side, men heller ikke han kunne finde vej til netmaskerne.

I det hele taget flød spillet ikke nær så godt som i holdenes første kamp. Måske var årsagen den knoldede og ujævne bane, der gav teknikerne svære betingelser.

I slutningen af første halvleg fik begge hold en stor chance. Først var der alvorlig koks i Strandskolens forsvar, og det var Nikolaj S så tæt på at udnytte. Minuttet efter fik Andreas fra Strandskolen chancen på en ripost. Hans glimrende skud fik dog heller ikke netmaskerne til at blafre, så stillingen 0-0 var stadig gyldig, og de sidste minutter af halvlegen gik begge hold ned i tempo.

Gammelgaardsskolen vandt en stensikker sejr i fredagens opgør mod Ellekærskolen. Foto: Kristian Busk Hesseldal Jyllandmidt Branco bankede til

Satte gang i festen
I anden halvleg kom hjemmeholdet Strandskolen under pres. Men her viste forsvaret sig langt mere solidt end i deres forrige kamp, og især Oscar Damberg fik ryddet godt op, når gæsterne kom for tæt på.

De gule fra Munkekær kom tæt på. Et flot skud var så tæt på at sejle ind i trekanten, men stadig 0-0. Lige indtil Viktor Bunk i det 48. minut fik serveret en tilfældig bold midt foran målet, og med et glimrende spark passerede han keeperen. Så førte udeholdet med 0-1. 

Det slog ikke Strandskolen ud. Anført af kampens to bedste teknikere, Filip Hofman og Rasmus Worsøe, byggede holdet et par glimrende angreb op, og det var netop Rasmus, der sendte en god aflevering til Filip, men hans glimrende skud strøg lige ved siden af.

Da Rasmus lagde sin næste gode aflevering, var den til Oscar Damberg, og hans velplacerede spark sejlede på fornem vis helt over i venstre målhjørne. Så var stillingen 1-1.

Lang bold fra Munkene. Foto: JJØ
Lang bold fra Munkene. Foto: JJØ

Der blev gået til stålet, da Sct. Nicolai Skole og Ejby Skole tørnede sammen. Foto: Johnny Thorsen Sjaellandsyd Spirrevippernes fest

Skarpest fra pletten
Dette blev kampens resultat, og spillerne og de mange tilskuere skulle nu igennem en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Skytterne blev valgt, og de var fokuserede. På ni ud af ti skud fik var målmændene ikke i nærheden af at redde bolden.

Men der var en spiller, der ikke kunne styre sine nerver, og hans skud trillede lige ved siden af målet. Den ulykkelige spiller fra Strandskolen gik med tildækket hoved op til sine medspillere, men han blev øjeblikkeligt krammet og opmuntret af sin lærer.

Dette lagde så presset på konkurrencens sidste sparker. Det var anfører Mikkel Hald fra Munkekærskolen. Han var fuldstændig kold og satte sikkert kuglen i kassen, og så brød jublen ud. Spillerne stormede over til deres heppende fans, og der blev danset og sunget, så Vild med Dans lignede en langsom træskovals.

Se det afgørende spark og jubel her: