TV: Intens affære

Forventningsfulde: Begge anfører håbede på en sejr i opgøret

Der var kamp om bolden. Foto: Bodil Zuschlag
Der var kamp om bolden. Foto: Bodil Zuschlag

I fantastisk sensommervejr med sommertemperaturer blev der tirsdag budt på dobbeltarrangement på Præstø Stadion. Som så mange gange før i Ekstra Bladet Skolefodbold var det Præstø Skole mod Gåsetårnskolen. Det var drengene, som lagde ud.

Gåsetårnskolen har så mange elever i overbygningen, at de vælger kun at stille med elever fra 9. klasse. Præstø Skole havde både en del 7. og 8. klasser med, så på forhånd var der en fysisk fordel til Gåsetårnskolen. Til gengæld kender Præstøspillerne hinanden godt.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Saksede den hjem

Høje forventninger
- Vi spiller alle sammen i Præstø, så vi kender hinanden godt. Jeg tror, det bliver en spændende og lige kamp, som vi vil hjælpe hinanden til at vinde, udtalte hjemmeholdets anfører Jakob Johnsen.

Gåsetårnskolens anfører Elias Kaptain havde lidt samme tanker:

- Vi har store forventninger til os selv og regner med, at vi kan vinde. Alle på holdet spiller eller har spillet, og de fleste af os har spillet sammen på et eller andet tidspunkt. Jeg har selv lidt at leve op til, for for tre år siden blev min storesøster nummer tre på pigernes topscorerliste. Det bliver nu nok svært, for jeg er ikke frontangriber, som Anna var.

Der var fart over feltet i kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Der var fart over feltet i kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: TV: Cruisede videre

Føring efter straffe
Straks fra start var der fart over feltet. Der blev presset for begge holds vedkommende, og med det store pres var der ikke plads til meget sammenspil. Begge hold virkede også lidt nervøse, så sammenspillet blev bremset af alt for mange fejlafleveringer.

Efter ti minutter havde hjemmeholdet en kæmpe chance for at komme foran. Uvist af hvilken grund sendte hjemmeholdets målmand Lucas Helsing et målspark lige ud i fødderne på Anders Bergendorff, men han misbrugte den store chance ved kun at ramme stolpen.

Lidt senere havde udeholdet bolden i mål, men scoringen blev annulleret på grund af offside.

Spillet bølgede frem og tilbage, og der var pæne chancer i begge ender.

Efter 23 minutter kom den første scoring. En spiller fra udeholdet blev nedlagt i målfeltet, og Mohamed Osman scorede sikkert på det efterfølgende straffespark. 1–0 til udeholdet, og det holdt halvlegen ud.

Cheerleadere sørgede for god stemning. Foto: Bodil Zuschlag
Cheerleadere sørgede for god stemning. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: Overlegne i storsejr

Endnu et mål til gæsterne
Træner Michael fra Præstø Skole sagde i pausen:

- Vi er rigtig godt med. 1-0 kan vi godt hente. Pas på deres hurtige oppe foran. Der skal være ekstra opbakning på, så de ikke løber fra os.

Kampen blev dog lidt punkteret kort inde i anden halvleg. Efter et hjørnespark opstod der lidt klumpspil i værternes forsvar. Bolden havnede hos Jakob Lindorff, som resolut sendte bolden mod mål og mellem venner og fjender gik den ind tæt ved højre målstolpe. Hjemmeholdets dygtige målmand Benjamin Hansens udsyn var spærret, og han havde ikke en chance for at gribe ind.

Det var en hård nød for hjemmeholdet. 1-0 kan man arbejde med, men 2-0 er svært, når også man er lidt bagud på fysik.

Alligevel havde Præstø Skole en god periode midt i anden halvleg, hvor de blandt andet fremtvang et par hjørnespark. I den periode så vi også et godt langskud fra Moses Shiniyeimana, hvor Lucas Helsing i udeholdets mål lige måtte vise sine evner.

Spillet bølgede meget frem og tilbage. Foto: Bodil Zuschlag
Spillet bølgede meget frem og tilbage. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: Gyser fra pletten

Fortjent sejr
Der kom endnu en scoring fra udeholdet. På grund af Præstø Skoles pres kom der mere plads til modstandernes angribere, og på en kontra gjorde Marcus Grønning det til slutresultatet 3–0.

Efter kampen sagde udeholdets straffesparkskytte Mohamed Osman:

- Jeg er vant til at skyde straffe på mit hold, NFCs U17-hold. Det var rigtig dejligt at spille med drengene her i dag. Jeg er flyttet fra Langebæk til NFC, så jeg kender mange af dem både som med –og modspillere. Jeg synes, vi spillede en god kamp, og det var fortjent, at vi vandt.

Se Mohamed Osmans scoring til 1-0 her: