Boldøjet fejlede intet

Stærkt arbejde: Imponerende indhop sikrede sejren

Sarah Belchuke i fuld fremdrift i tirsdagens kamp. Foto: Johnny Thorsen
Sarah Belchuke i fuld fremdrift i tirsdagens kamp. Foto: Johnny Thorsen

Det er efterhånden mange år siden, at Strøbyskolen har præsteret i Ekstra Bladet Skolefodbold, og de seneste mange år har ikke været nogen succes. Træner og lærer Lizette Nedergaard har også erkendt, at det har været svært at stille hold, men takket være klubmanden Egon Wille er det alligevel lykkedes hvert år.

Se kampfakta her.

Det har også været svært i år, hvor man måtte helt ned i 6. klasse for at finde de yderste mandater til Strøbyskolens pigehold, hvor Luna Jursdorf i dagens kamp mod Herlufholm kostskole fik debut. Og når man er yngste spiller på holdet, følger der også nogle pligter med, og det var Luna, som måtte samle det svedige fodboldtøj sammen efter kampen.

Luna Jursdorf. Foto: Johnny Thorsen
Luna Jursdorf. Foto: Johnny Thorsen

En tur til lægen
Den store profil hos Strøbyskolen, Sarah Belchuke, som til daglig spiller i HB Køge, havde tid hos øjenlægen og kunne derfor ikke spille med i dagens tredje runde kamp. Derfor havde Lizette forsøgt at flytte kampen, men modstanderen sagde nej, og det kan man godt forstå, for Strøbyskolen står og falder med stortalentet.

De første 15 minutter af kampen var spil til ét mål med chancer til Strøbyskolen ved Coco Rabæk og Celina Arensberg, og desuden havde Strøbyskolen fordel af en svag rygvind. Ved den ene af de to chancer stod Strøbyskolens angribere i kø for at sparke bolden det sidste stykke over målstregen, og ved det andet klarede Emma Louring fra Herlufholm Skole i fin stil.

Klarede løjerne

Et drøn gik igennem publikum
Der er altid mange folk på lægterne, når Strøbyskolen spiller, og det slog heller ikke fejl i dag, og der gik et sus igennem tilskuerne efter 15 minutter, hvor en frelsende engel pludselig kom løbende ind, direkte fra øjenlægen. Man fik hurtigt et bevis på, at det ikke var Sahra Belchukes boldøje, der fejlede noget, og i værternes lejr gik snakken på, at nu var vi helt sikkert videre til fjerde runde,

Men så let gik det ikke, for der var en aktør, som også ville lege med, og det var dagens modstander fra Herlufsholm Skole, som noget overraskende kom mere med i spillet, efter Sahra var kommet med på banen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var den befriende engel i form af Sahra Belchuke, som skabte de største chancer, men Herlufsholm Skoles keeper Emma Louring reddede kastanjerne ud af ilden.

God opbakning på lægterne i tirsdagens kamp. Foto: Johnny Thorsen
God opbakning på lægterne i tirsdagens kamp. Foto: Johnny Thorsen

TV: Effektive værter videre

Rystende nervøs
Man skulle da også helt hen til slutningen af første halvleg, før Dina Kristiansen i Strøbyskolens mål blev sat på alvorlige prøvelser. hvor hun var tæt på at fumle et skud ind i eget mål. Det var i øvrigt Dinas første kamp på et ellevemandsmål, og inden kampen var hun rystende nervøs og havde faktisk maveonde om natten inden dagens kamp.

Dina Kristiansen var i øvrigt ikke alene om at debutere på en ellevemandsbane. Også angriberen Celine Rosenlund havde debut og kendte ikke så meget til offside-reglen, og så fik man noget, man kun finder i Ekstra Bladet Skolefodbold. Nemlig en hjælpende hånd fra modstanderens keeper i Emma Louring, som i flere tilfælde forsøgte at forklare Celine, hvor hun skulle stille sig for at undgå at falde offside-fælde. Første halvleg sluttede i øvrigt målløst.

TV: Skarpest fra pletten

Gang i Belchuke
I starten af anden halvleg kom der rigtig gang i Sahra Belchuke i højre side, hvor hun i flere tilfælde sprintede fra det ellers solide Herlufsholm-forsvar, og i et enkelt tilfælde blev et af disse rush clearet til hjørnespark i modsatte side. Den meget arbejdsomme Sahra løb selv ud for at tage hjørnesparket, og på det efterfølgende spark scorede hun direkte til 1-0.

Men man skal ikke hvile på laurbærrene, og slet ikke når modstanderen har en Johanne Uhre, som to minutter senere tog sagen i egen hånd og afsluttede sin flotte dribletur med en scoring til 1-1.

Forærede intet

Helt åben
Kampen var nu helt åben, og gæsterne kom mere med i spillet. Det gjorde, at der også blev mere plads til de øvrige offensive kræfter hos Strøbyskolen, hvor Celina Arenberg fandt en fri Laura Bonde, som lagde en flot Jon Dahl Tomasson-inderside helt ude i siden. Dermed stod den 2-1 til værterne.

Kort efter tog Sahra Belchuke et flot sololøb, som blev afsluttet med en scoring til 3-1, og det sidste søm i kisten blev sat i af samme spiller, så Strøbyskolen er videre til fjerde runde med en 4-1-sejr, hvor Næstved Lilleskole venter.              

Coco Rabæk i fuld fremdrift. Foto: Johnny Thorsen
Coco Rabæk i fuld fremdrift. Foto: Johnny Thorsen