De undertippede løb med sejren

Fightede igennem: Udeholdet havde sat sig for at kæmpe til sidste fløjt

Klar til kamp. Benedikte Toft spillede en fremragende kamp som anfører på drengeholdet. Foto: Johnny Thorsen
Klar til kamp. Benedikte Toft spillede en fremragende kamp som anfører på drengeholdet. Foto: Johnny Thorsen

Der er et gammelt ordsprog, der siger at: Hovmod står for fald. Dette ordsprog kunne man godt bruge i drengekampen på 'Ravnsborg', hvor Søndre Skole fra Køge skulle krydse klinger med Sct. Joseph Skole fra Ringsted.

Sct. Joseph Skole fra Ringsted er en lille skole som for at kunne stille hold, måtte tage piger med, men ikke hvem som helst. Hjemmeholdet fra Søndre Skole i Køge havde sparet to af deres helt store profiler og Mohammad Ahmad fra FCN var henvist til sidelinjen.

- Når vores modstandere i dag har piger med, så skal vi nok klarer dem. Det var også den holdning, at Ekstra Bladets referent havde inden første dommerfløjt, men han skulle senere komme til at ændre mening.

Se kampfakta her.

TV: Dobbelt hattrick i målfest

Der var et stort hjemmebane-publikum til stede. Foto: Johnny Thorsen
Der var et stort hjemmebane-publikum til stede. Foto: Johnny Thorsen

Fare på færde fra første fløjt
Efter bare to minutters spil fik Søndre Skole det første vink med en vognstang om, at Sct. Joseph Skole ikke bare havde tænkt sig at ligge sig ned. Hjemmeholdets målmand Lasse Thorup var kommet lidt langt ud, og det observerede en offensiv midtbanespiller fra Sct. Joseph.

Han sendte bolden i en blød bue fra 30 meters afstand, men bolden havnede på oversiden af Søndre Skoles mål, så nu var hjemmeholdet advaret. Det skulle blive meget være. Efter knapt seks minutters spil fik hjemmeholdet som ventet bragt sig foran med 1-0 ved Magnus Kragballe, og nu var Søndre Skole oven på.

Selvom der kom flere gode indlæg fra venstre side, var der ingen af hjemmeholdets angribere, som kunne få den afgørende inderside på. Til gengæld dirigerede Sct. Josephs anfører Benedikte Toft, som til dagligt spiller U16 i BSF, sine boltværksmatroser rundt med stor autoritet så efter de første tredive minutter stod det kun 1-0 til et sejssikkert hjemmehold.

I pause gav Mohammad Hassen sine skolekammerater instrukser, for nu skulle kampen bare lukkes ned.

TV: Spil til ét mål

Udeholdet kæmpede igennem
At det ikke altid går, som præsten prædiker, skulle man få syn for i anden halvleg, hvor Sct. Joseph kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne. Ikke ufortjent fik gæsterne udlignet i det 33. minut ved Johan Larsen. Det slog da ikke hjemmeholdet helt ud, selvom det var som en spand kold vand i ansigtet på dem.

Men Sct. Josephs målmand Jonas Jensen og kaptajn Benedikte Toft var sikre som et Franz Jæger pengeskab, og selvom Søndre Skoles harderhøje spillere var med fremme hver gang, at hjemmeholdet fik tilkæmpet sig et hjørnespark, så var det Benedikte eller Jonas, som endte med at have sidste fod, hoved eller handske på bolden.

Kaptajn Benedikte Toft og målmand Jonas Jensen var sikre 'Boltværksmatroser' i Sct. Josephs boltværk. Foto: Johnny Thorsen
Kaptajn Benedikte Toft og målmand Jonas Jensen var sikre 'Boltværksmatroser' i Sct. Josephs boltværk. Foto: Johnny Thorsen

Det blev dog hjemmeholdet, der fik sat det afgørende mål ind, desværre i eget net. Selvom Sct. Joseph Skole fik tilkendt et frispark efter en tilbagelægning, som Lasse Thorup fik samlet op, så blev slutresultatet 2-1 til gæsterne fra Ringsted.

Sejren var fortjent grundet Sct. Josephs store fighterhjerter, hvor især Benedikte Toft og Jonas Jensen var grundstenene i Sct. Josephs sikre boltværk. Denne præstation indbragte Benedikte fidusbamsen og Jonas fairplayhåndklædet. Da man spurgte til, hvor Jonas til dagligt vogtede målet var svaret:

- Ingen steder, jeg er bare med for sjov, noget som bekræfter idéen bag Ekstra Bladet Skolefodbold.