Die Oranje fra Køge

Køge Bugt: Det var et lokalderby, da Ellermarkskolen gik målamok

Mihai Tudor sender bolden forbi Michael Saaby i Herfølge Skoles mål. Foto: Johnny Thorsen
Mihai Tudor sender bolden forbi Michael Saaby i Herfølge Skoles mål. Foto: Johnny Thorsen

Slaget om Køge Bugt - eller det uofficielle Køge-mesterskab - for skoler er i fuld gang. Det er således altid spændende at komme til Ellemarkskolen hvor trænerne Flemming Hede og Klaus Skov tager turneringen alvorligt.

Se kampfakta her

Har været i finalen
Flemming Hede, som tidligere har været i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold, oplyste forud for kampen mod Herfølge Skole:

- Vi træner hver mandag med skoleholdet, hvor alle drengene møder op.

Faktisk er der spillere, der møder op og aldrig får en kamp i turneringen. En af disse spillere var Ahmad Al Shawi, som nu går i niende klasse. Han har igennem de seneste tre sæsoner troligt mødt frem til hver mandagstræning. Som gestus for denne træningsflid var Ahmad udtaget som reserve mod Herfølge Skole. Og glæden var stor, da han endelig fik sin debut på Ellemarkens skolefodboldhold.

Peptalk til Ellemark. Foto: Johnny Thorsen
Peptalk til Ellemark. Foto: Johnny Thorsen

TV: Tårnhøj kaptajn med overblik

Som tak til Flemming og Klaus scorede han en af kampen flotteste mål, så 6. september 2016 vil være en dag, som Ahmad vil kunne se tilbage på i mange år.

Blev ikke skuffet
Sådan som Ellemarkskolen lagde ud mod Herfølge, blev man ikke skuffet over, hvad Flemming og Klaus havde fået sat sammen.

De har nemlig med drengene sat kurs mod noget stort.

- Vi har ikke de store stjerner men et homogent hold, hvor de fleste drenge spiller sammen i Køge FC, sagde de.

Dog er holdet suppleret af Erdan Tamer, som spiller på HB/Køges U15-hold, og Mihai Tudor, som til dagligt slår sine folder i Brøndby IF. Og Mihai går kun i syvende klasse, men han spiller på førsteklasses-niveau.

Ellemark driver bolden fremad. Foto: Johnny Thorsen
Ellemark driver bolden fremad. Foto: Johnny Thorsen

Pige-hold: De går nok alle i niende

Orange bedre på alle parmeter
Ellemarskolen var i dagens anledning iført hollandske nationalfarver - orange, som matchede det flotte solskinsvejr. Og Herfølge Skoles spillere fik rigtig set, hvor flotte rygnumre der var på de orange spilledragter, der venligst var udlånt af Køge FC. Og selv om Herfølge Skoles fysisk underlegne spillere gjorde alt, hvad der var i deres magt, så var de klart overmatchede både i fart og fysik.

Den gode dommer Alex Hansen gav Ellemarken lov til at spille med musklerne uden det på noget tidspunkt var over stregen. Ellemarkskolen er et seværdigt hold med en utrolig hurtighed i deres kombinationer og på fløjene. De leverer en masse afleveringer, som er svære at få clearet, og man har mange garderhøje spillere, som er gode i hovedspillet.

Glad træner: Det er stort

Sejren kunne godt være blevet større
Da dommeren fløjtede kampen af, stod den 16-0 til Ellemarkskolen, og hvis ikke Herfølge Skole havde valgt at skifte målmand, da de var bagud med 3-0, kunne det være blevet meget værre. Så det var fuldt fortjent, at Mikkel Rasmussen fik overrakt fidusbamsen efter kampen.

Ellemarkskolens øvrige elever og deres lærere bakkede godt op på sidelinjen, og i dagens anledning havde Køge Gymnasium idrætsdag, som gav en helt fantastisk stemning. HB/Køge-spilleren Erkan Tamer blev dagens store oplevelser - blandt andet grundet fire scoringer.

God opbakning.
God opbakning.