Annonce:
Annonce:

Dirigenten

Guld værd: Nicoline Schrøder dirigerer og gør forskellen

Nicoline Schrøder har stor betydning for Lille Næstved Skole. Foto: Henrik Schou
Nicoline Schrøder har stor betydning for Lille Næstved Skole. Foto: Henrik Schou
Annonce:

Der er ingen tvivl om, hvem der er stjernen på Lille Næstved Skole. Selv om hun ’kun’ er 14 år og går i 8. klasse, så er Nicoline Schrøder anfører og trænerens forlængede arm på sydsjællændernes hold.

Endda i en sådan udstrækning, at dirigenten har taktisk frihed til selv at bestemme, hvor på banen hun skal spille. Sådan har det været flere kampe i turneringen, og mest tydeligt var det i semifinalesejren over Frederiksberg Skole fra Sorø.

Her indledte Nicoline Schrøder kampen på den offensive midtbane, men trak i anden halvleg ned foran forsvaret, da presset blev for tungt på holdkammeraterne.

Annonce:

- Jeg stoler 100 procent på mine holdkammerater, men når vores spil for eksempel ikke når frem til angrebet, så er der ingen grund til at ligge deroppe og gemme sig. Så er det fordi, der er behov for mig andre steder på banen, siger Nicoline Schrøder og fortsætter.

- Det er da lidt udfordrende at dække så store områder, men jeg gør det, fordi jeg mener, vores hold bliver bedre af det. Vores trænere er enige, så det bliver på samme måde i finalen også. Vi har masser af profiler i alle kæder, hvilket giver mig friheden til selv at bestemme. Det er en styrke, vi kan udnytte.

Elsker turneringen
Nicoline Schrøder har de tydelige kompetencer, der gør, at hun kan begå sig både i offensiven og defensiven. Der er ingen tvivl om, hun befinder sig bedst som falsk 9’er, der både kan bruge sine snævre driblinger, gode overblik for medspillerne og giftige slangehug foran mål.

Når hun alligevel vælger at trække ned på den defensive midt, så fylder hun meget med sin duelstyrke, ro på bolden og samtidig kan hun stadig ligge og fordele spillet fra 6’eren.

Annonce:

Det er langt fra tilfældigt, at Nicoline Schrøder på tre sæsoner i alt har spillet 17 kampe, scoret 22 mål og hevet seks fidusbamser hjem til samlingen. Indtil videre…

- Jeg elsker at spille Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er sindssygt fedt endelig at få sin drøm opfyldt om at stå i den finale, jeg har set andre spille på tv, da jeg var lille.

Vil give alt
Det er ikke kun Nicoline, som har flere sæsoner på bagen i verdens største skolefodboldturnering. Pigerne fra Lille Næstved Skole har været helt med fremme i slutspillet de seneste to år, og der er flere gengangere på holdet i år.

- Det er vildt fedt, at vi nu endelig i finalen, og jeg tror, det kan gøre forskellen. Vi er mange på holdet, som har spillet de store kampe de sidste par sæsoner, og vi har heller ikke været rigtig nervøse i de tidligere runder i år. Nu mangler vi bare det sidste skridt, og jeg vil give alt, hvad jeg overhovedet har i mig, for at vi står øverst på podiet i Vejle!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: