Dominerede fra første fløjt

Parkerede bussen: Gæsterne stod tæt i forsvaret hele kampen

Hastrupskolen dominerede spillet og havde flere store chancer. Foto: Johnny Thorsen
Hastrupskolen dominerede spillet og havde flere store chancer. Foto: Johnny Thorsen

Pigerne fra Hastrupskolen tog tirsdag imod Byskovskolen i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hastrupskolen havde flyttet kampen fra deres ordinære ”hjemmebane” ved Ravnsborg til Herfølge Stadions kunstgræs.

Gæsterne fra Byskovskolen var på forhånd underdogs, sagde den entusiastiske træner og lærer for hjemmeholdet, Sune Hansen.

Se kampfakta her.

Første halvleg var nok

Værterne pressede på
Meget tydede på, at Sune Hansen fik ret i sine antagelser. For det var i hvert fald værterne, der kom ud med det største pres, da Byskovskolen kun spillede med Caya Byrnick helt fremme.

Gæsterne stod meget defensivt. Det kunne minde om den måde, som man dækker op på i håndbold. Værterne blev derfor tvunget til at skyde udefra. Sandra Larsen holdt dog buret rent i næsten hele første halvleg, selvom hendes clearinger mange gange faldt ned for fødderne af de farlige angribere fra hjemmeholdet.

Også Katrine Reinhard testede Sandra Larsen i Byskovskolens mål med flere frispark. De skud, som ikke havnede i Sandras handsker, de prellede af på træværket.

Katrine havde inden kampen scoret tre mål, hvor de to første faldt i første kamp.

Byskovskolens taktik med at kun holde Caya Byrnick fremme så ud til at bære frugt. Enkelte gange lykkedes det hende at komme til at løbe om kap med de hurtige folk i det centrale forsvar hos Hastrupskolen. Men her blev Caya den mindste.

Værterne forblev i troen på egne evner, og efter 24 minutters spil tog Fiona Helenius chancen langt udefra. Hun skruede bolden uden om Sandra Larsen. Fuldt fortjent var Hastrupskolen foran.

Mange tilskuere havde fundet vej til sidelinjen. Foto: Johnny Thorsen
Mange tilskuere havde fundet vej til sidelinjen. Foto: Johnny Thorsen

TV: Aldrig nogen tvivl

Mistede ikke modet
Den tidligere professionelle fodboldspiller, der blandt andet vandt det danske mesterskab med Herfølge BK, Morten Avnskjold, havde sin datter med på Hastrupskolens hold.

I de døende sekunder af første halvleg tog netop Cecille Avnskjold chancen udefra og scorede på en tunnel til 2-0.

Publikum og Sune Hansen var sikre på, at nu kun var et spørgsmål om sejrens størrelse.

Byskovskolens lærer og træner havde dog en meget positiv og sympatisk måde at tackle situationen på. Da hun mødte sine spillere i pausen, sagde hun:

- I ligner et hold, der er bagud med 15 mål. Det er I ikke. I er kun bagud med 2-0. I kan godt vinde denne kamp. Vi bytter om på Caya Byrnick og Anna With.

Hendes plan holdt det meste af anden halvleg. Cayas plads som bagerste spiller vendte spillet, selvom det stadig var Hastrupskolen, som havde spilovertaget. Men chancerne blev færre, selvom Nur Fawaz fra hjemmeholdet blev mere og mere finurlig. Gang på gang satte hun sine medspillere op til chancer.

Cecilie Avnskjold havde flere gode muligheder og scorede et enkelt mål. Foto: Johnny Thorsen
Cecilie Avnskjold havde flere gode muligheder og scorede et enkelt mål. Foto: Johnny Thorsen

Keeper stjal showet

Lukkede og slukkede
Byskovskolen havde også benyttet pausen til at bytte målvogter. Den nye keeper Mette Hjorth klarede i fin stil, når Katrine Reinhard og Nur Fawaz kom for tæt på.

Så skete det uventede, da gæsterne for en gang skyld besøgte værternes banehalvdel. Der opstod en chance til Anne With, og hun reducerede til 2-1.

Reduceringsmålet vækkede for alvor Hastrupskolen.

Nur Fawaz scorede to gange. Det første mål var en helflugte, og i dommerens overtid scorede hun sit andet mål til slutresultatet 4-1.

Hastrupskolen er dermed videre til 5. runde, hvor vinderen af Sct. Nicolai skole og Asgård Skole venter.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Hastrupskolen - Byskovskolen, 4-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Nur Fawaz, Hastrupskolen
Julie Rath, Byskovskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Sandra Larsen, Byskovskolen

Morten Avnskjold havde følgende bemærkning efter kampen:

- Jeg har desværre aldrig spillet en eneste kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold. Jeg gik sammen med Martin Retov på Kirstinedalskolen, men vi var aldrig tilmeldt turneringen, selv om vi forsøgte at overtale vores lærer.

- Så nu må Cecille gøre familien ære. Som sagt har hun lagt de første spæde aftryk ved at score et mål i dag mod Byskovskolen, sluttede den glade far.