Drama fra pletten

Havde det hele: Kampen bød på gule kort, selvmål, flere scoringer og straffe

Der blev virkelig gået til stålet i den tætte kamp. Foto: Søren Møller
Der blev virkelig gået til stålet i den tætte kamp. Foto: Søren Møller

Det blev en gigant-kamp af dimensioner, da de to drengehold fra Munkekærskolen og Uglegårdsskolen tørnede sammen på kunsten ved Solrød Idrætscenter i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Allerede cirka 30 minutters tid inden kampstart var der rigtig mange tilskuere. Der skulle blot komme flere og flere til. Sikke en kamp de blev vidne til. At kampen sluttede 3–3 og så skulle i straffesparkskonkurrence for at få det hele afgjort vidnede blot om en masse spænding.

Det er en skam, at vi skal sige farvel til det ene af to meget dygtige hold.

Se kampfakta her.

Da munken gik i engen og sejrede

Kampen havde det hele
Dem, der så kampen, fik det hele. Kanon flotte opspil til kanon flotte scoringer. Nærkampe og intensitet, så det baskede, personlige fejl, der kostede og så en ekstra lille firnulighed i straffesparkskonkurrencen - kampen havde det hele.

Inden kampen fortalte Uglegårdens anfører Magnus Ravn, der for øvrigt er søn af den tidligere Brøndby spiller Allan Ravn, som i sin tid vandt blandt andet fire mesterskaber med Brøndby, følgende:

- Det bliver spændende i dag. Vi kender jo flere af spillerne fra hjemmeholdet og er gode venner med dem. Så nu må vi se, sagde den lidt anspændte anfører Magnus Ravn.

Det var der ikke noget at sige til at med alle de tilskuere.

Begge hold vidste godt, at de skulle dække tæt op. Foto: Søren Møller
Begge hold vidste godt, at de skulle dække tæt op. Foto: Søren Møller
 
TV: Buldrede videre

Ærgerligt selvmål
Allerede efter blot otte minutters spil kom værterne foran, da Nikolai Samsøe blev spillet fri i højre side og slap igennem. Med ydersiden af højreskøjten udplacerede han målmand Lasse Fagerland i målet. Nikolai scorede da også fire mål i sidste kamp

I det 15. minut fik hjemmeholdets anfører Mikkel Hald så en advarsel for et voldsomt benspænd på Magnus Ravn. Nu skulle udeholdet så spille i overtal i ti minutter.

Det gav så et større pres fra Uglegårdsskolen. Efter 19. minutters spil fik de et frispark helt ude ved sidelinjen midt på banen. Dette frispark skulle Magnus Ravn så sparke, og han sendte bolden ind i feltet, hvor den uheldigt for hjemmeholdet ramte en forsvarsspiller i ryggen og gik i mål. 1–1.

Dette var stillingen i pausen.

Der var kamp om alle bolde. Foto: Søren Møller
Der var kamp om alle bolde. Foto: Søren Møller
 
Uglerne fløj videre

Mål på stribe
Men allerede i det første minut af anden halvleg kom hjemmeholdet så igen foran. Det var Valdemar Kurland, der skød på mål. Målmand Lasse Fagerland fik i første omgang hænderne på skuddet, men bolden trillede stille ind i til stillingen 2–1.

Nu skulle Uglerne presse på. Men de blev så ramt af en dum advarsel til Lukas Talerek. Det var ikke lige, hvad de nu havde brug for.

Men med en mand i undertal så Magnus Ravn sin holdkammerat Rasmus Thomsen i fri position. Han spillede ham bolden, som Rasmus så tæmmede og kom fri i feltet. Han udplacerede Asbjørn Stevnhoved i målet til 2–2.

Men festen var ikke slut endnu.

Bare tre minutter senere driblede Magnus Ravn med bolden. Han så sit snit til at spille en holdkammerat. Da han fik bolden retur, tog han et træk uden om den sidste forsvarsspiller og kanonerede bolden op i den fjerneste trekant. Et super flot mål. Det kunne være lækkert at gå videre på sådan en scoring.

Munkenes målfest

Afgjort i straffe
Munkekærskolen havde nok helst set, at det var blevet til 3–3, da de fik en kæmpe chance. Men her fik Lasse Fagerland med det yderste af fingerspidserne reddet forsøget.

Med otte minutter tilbage at spille i fik værterne så et frispark lige uden for feltet. Dette skulle Nikolai Samsøe så tage sig af. Han gjorde Magnus kunststykket efter, og med en lige så flot scoring gjorde han det til slutresultatet 3–3.

Så var de ved straffesparkskonkurrencen.

Her blev det til en sejr til Uglegårdssskolen på 7–6. En lidt uheldig episode opstod, da en af Uglerne brændte, men hvor dommeren ikke var klar, og ikke havde fløjtet. Det betød, at spilleren korrekt fik lov til at tage sparket om. På dette forsøg scorede han. Helt korrekt dømt ifølge fodboldloven, men det var en svær pille at sluge for hjemmeholdet.

Der var kæmpe jubel blandt gæsternes tilskuere efter kampen. Foto: Søren Møller
Der var kæmpe jubel blandt gæsternes tilskuere efter kampen. Foto: Søren Møller
 

- Jeg spiller og prioriterer klubholdet mere end skolefodbold, fortalte Magnus Ravn.

Derfor lod anføreren sig også skifte ud efter cirka 40 minutters spil.

- Jeg håber da, at vi kommer langt, og at jeg får lidt spilletid undervejs, smilte Magnus.

Mon ikke Uglerne kan bruge hans kompetencer fremadrettet.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Munkekærskolen - Uglegårdsskolen, 3-3 (efter straffe: 6-7)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Frederik Andersen, Munkekærskolen
Magnus Ravn, Uglegårdsskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Emil Sørensen, Munkekærskolen