Dramatik og straffespark

Sikke en gyser: En jævnbyrdig kamp skulle afgøres fra 11-meter-pletten

Mikail Pinar sætter det afgørende straffespark i nettet. (Foto: Preben Worsøe)
Mikail Pinar sætter det afgørende straffespark i nettet. (Foto: Preben Worsøe)

Vi er nu nået så langt i turneringen, at alle holdene har en høj standard. Der var da også lagt op til en jævnbyrdig dyst i det dejlige efterårsvejr på Ringsted Stadion, da Campusskolens drenge mødte Ellemarkskolen.

— Vi forventer en hård og lige kamp med masser af fysik, sagde Campusskolens hurtige spydspids og topscorer Sebastian Toft.

— Vi har hørt, at de andre er meget temperamentsfulde og godt kan blive tirret. Det er to stærke hold, som tørner sammen i dag. Det er seriøst, og der er ikke plads til at lalle rundt. Vi vil prøve at vinde første boldene og så tage nærkampene op. Det bliver ikke teknisk fodbold i dag.

Se kampfakta her

Victor Frandsen fra Ellemarkskolen, som scorede hattrick i forrige runde, havde også taktikken klar.

— Vores svaghed sidste gang var for meget dribleri. Derfor har vi trænet meget i at spille bolden rundt. Vi har hørt om deres hurtige angriber Sebastian, så vi har forstærket forsvaret og starter lidt defensivt.

Og mens Victor sammen med sine kammerater gjorde sig klar til kamp, supplerede hans trænes Klaus.

— Fodbold spilles ikke kun med fødderne, men også med den indvendige side af hovedet.

Der blev gået til den i duellerne. (Foto: Preben Worsøe)
Der blev gået til den i duellerne. (Foto: Preben Worsøe)

Se også: TV: Sebastian lukkede og slukkede

Hurtigtopfattende Emre
Det var tydeligt, at de to hold havde respekt for hinanden, og at ingen af dem ville satse hele butikken. Begge mandskaber stod stærkt i forsvaret, og spillet bølgede frem og tilbage på midtbanen. Der var masser af intensitet, og der blev givet og taget af et godt hjerte.

Hurtigløber Sebastian fra hjemmeholdet skulle prøve at skære ind i banen fra højre side, men han blev holdt i kort snor af sin oppassser Mikail Pinar og med Mikkel Mayland som en sikker sidste skanse. Hos Ellemarkskolen var Victor Frandsen som en lille terrier. Med sine mange bolderobringer, sine snævre træk og gode afleveringer, var han en konstant kilde til uro for Campusskolens forsvar. Men de lukkede virkelig flot af.

Der var masser af fight, men det var småt med egentlige målchancer. Den første tilfaldt Emil Werner fra hjemmeholdet efter 13 minutter, men hans skud strøg lige udenom stolpen. Til trods for oplægget var der stadig nogle hos Ellemarksolen, som broderede for meget selv.

— Spil nu den bold rundt, lød det med tordenstemme fra træner Flemming på sidelinjen. Og måske var det det, der hjalp.

For kort før pausefløjtet lurede Viktor tæt på offsidelinjen, og denne gang kom afleveringen. Viktor stak afsted i det helt rigtige øjeblik og slap alene igennem, men Melih Erdem i målet diskede op med en flot fodparade. Returen blev imidlertid opfanget af Yunusemre Unver, som hurtigt opfattede, at Melih stadig var lidt ude af sit mål, og fra 30 meter sendte ”Emre” med et flot skud bolden i kassen hen over den chanceløse målmand.

1-0 på Emres skud. (Foto: Preben Worsøe)
1-0 på Emres skud. (Foto: Preben Worsøe)

Se også: TV: Målmand afværgede katastrofen

Åbent i den anden ende
I pausen forstærkede Ellemarkskolen deres defensive midtbane. Samtidig spillede de nu bolden meget mere rundt, og det blev til et par farlige forsøg fra Emre, når han skar ind i banen fra venstre kanten.

Men bedst som man stod og ventede på endnu en scoring til udeholdet, så kom blottelsen bagude i det ellers så sikre forsvar. Et hjørnespark blev ikke clearet langt nok væk, så bolden kom omgående retur i form af et indlæg, som Oliver Andersen forlængede til en fri Sune Olsen, som sikkert placerede bolden i det lange hjørne.

Resten af kampen blev i sandhed slaget om midtbanen, hvor alle spillerne gav sig fuldt ud og ingen af holdene fik den gyldne mulighed for at slukke lyset i den ordinære spilletid. Så dramatikken og spændingen var ikke slut endnu.

Arda og Emre kæmper. (Foto: Preben Worsøe)
Arda og Emre kæmper. (Foto: Preben Worsøe)

Se også: Kræfterne slap op

Uhyre spændende
Emre scorede sikkert på Ellemarkskolens første straffespark, og så var det Sebastians tur for Campusskolen. Han sendte et velplaceret og fladt skud afsted, men Deniz Ergin i målet gik til den rigtige side og reddede i stor stil.

Og det var lige den åbning, som Ellemarkskolen havde brug for. For begge hold scorede nu på deres tre næste forsøg, så da Mikail Pinar via overliggeren bragede sit holds femte skud i kassen via overliggeren, var dramaet slut.

Alle kræfter blev lagt i, da der skulle skydes straffe. (Foto: Preben Worsøe)
Alle kræfter blev lagt i, da der skulle skydes straffe. (Foto: Preben Worsøe)
 

— Det var uhyre spændende, smilede en sveddryppende Mikkel Mayland lettet.

— Vi stod godt på midtbanen, og vi blev endnu stærkere, da vi i pausen skiftede til 4-5-1. Det hjalp med at lukke hullerne, men de scorede jo alligevel, fordi jeg havde en slatten clearing. Den skulle have været ud af kommunen med et ordentligt drøn og ikke kun med en inderside, tilføjede han ærligt efter en flot indsats, som gav ham fidusbamsen.

— Vi har et godt hold, og vi laver flere mål næste gang. Vores skole var jo i Parken for tre år siden, og det vil vi gerne leve op til, sluttede Mikkel.

 I femte runde er det Søndre Skole som venter, så vi kan se frem til et rigtigt lokalopgør i Køge.