Dukkede op til sidst

Lukkede og slukkede: Malte Karoli afgjorde kampen

De to brødre, Anders og Simon, i kamp med gæsternes Jonathan Mindegaard. Foto: Johnny Thorsen
De to brødre, Anders og Simon, i kamp med gæsternes Jonathan Mindegaard. Foto: Johnny Thorsen

En brødre-fight eller mangel på omtanke kunne have sendt Strøbyskolens drenge ud i mørket, da Strøbyskolen og Østskolen tog fat på en ny kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

På Strøbyskolens hold spiller brødrene Anders og Simon Mortensen sammen, men til daglig spiller de to brødre på hvert sit hold i Strøby. Sidste år var første gang, de to brødre spillede sammen på skolens hold, hvor Anders som regel startede på bænken.

I dagens kamp mod Østskolen kunne lillebror Anders have spoleret sit holds videre avancement, da han i iver og mangel på omtanke satte foden på Simons afslutning i en offside-position. Dermed blev scoringen underkendt. En helt korrekt dom. Underkendelse af scoringen kom dog ikke til at koste værterne noget.

Skarpt indlæg fra gæsterne. Foto: Johnny Thorsen
Skarpt indlæg fra gæsterne. Foto: Johnny Thorsen
 

Mødte sent ind
Gæsterne fra Østskolen havde ventet i over en måned efter deres første kamp mod Hotherskolen, som blev vundet med 2-0, og som nævnt havde flere af Strøbyskolens drenge været igennem et hårdt program i efterårsferien, så det var svært at sætte odds på kampen.

Men da gæsterne først mødte ind ti minutter før kick-off, og værterne havde varmet op i næsten en time før kamp start, så burde man kunne udlede noget af dette scenarie. Strøbyskolens lærer Brian Skånings afskedsreplik, inden den udmærkede dommer satte kampen i gang, var:

- Lad os gå ind og lægge tryk på fra start, hvor de endnu ikke er varme, sagde han.

Den ordre udførte hans tropper til punkt og prikke, hvor holdets topscorer Nikolaj Andersen, Nicolai Nielsen og Miki Sommer gjorde deres for at holde Marius Kruse i Østskolens mål varm. I denne periode burde de tre herrer have bragt deres skole solidt foran.

Værternes keeper, Lui Munk, i aktion. Foto: Johnny Thorsen
Værternes keeper, Lui Munk, i aktion. Foto: Johnny Thorsen

Boldøjet fejlede intet

Stod solidt
Men foran Marius Kruse stod Nicolaj Jensen og Victor Børgesen solidt placeret, og lidt efter lidt kom gæsterne bedre med i kampen. Men pludselig blev Østskolens venstreback skadet og måtte hjælpes fra banen, og det blev skæbnesvangert for gæsterne. For nu kunne Miki Sommer boltre sig.

På en mislykket omstilling fra gæsterne opsnappede Alfred Boye bolden fra de fremstormende spillere fra Østskolen, og han var hurtig til at sætte Miki i scene på Strøbyskolens højre angrebsflanke, og så stod det 1-0 til Strøbyskolen. Desværre har Strøbyskolens forsvar en tendens til at være lidt nonchalante, og så fik gæsterne en gratis chance ved Mikkel Melgaard. Tilbuddet løb ud i sandet, så stillingen ved pausen var 1-0 til værterne.

Victor Børgesen trykker kanonen af. Foto: Johnny Thorsen
Victor Børgesen trykker kanonen af. Foto: Johnny Thorsen

Klarede løjerne

Lukkede og slukkede
I anden halvleg fik Østskolen et bedre tag i kampen, og værterne begyndte at frygte en udligning. Strøbyskolens forsvarsspiller Patrick Milton fik dog afværget de største muligheder til gæsterne, og dybt inde i overtiden kunne Malte Karoli gøre det til 2-0 til værterne. Dermed blev kampen 2-0 til Strøbyskolen, som nu er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.