Annonce:
Annonce:

Eksperter fra pletten

Skarphed: Var igen stærkest i straffe

Det blev et tæt opgør, hvor der måtte straffespark til for at finde en afgørelse. Foto: Johnny Thorsen
Det blev et tæt opgør, hvor der måtte straffespark til for at finde en afgørelse. Foto: Johnny Thorsen
Annonce:

For anden gang af to mulige var drengene fra Borup Skole ude i en straffesparkskonkurrence for at spille sig videre til fjerde runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Og for anden gang var holdet de stærkeste fra pletten.

Når Køge Kommunes skoler tørner sammen, er der næsten altid garanti for fight, spænding og seværdig fodbold, og denne formiddag på Køge FC Nords fine kunstgræs var ingen undtagelse, selvom det efter første halvleg så ud til at gå hjemmeholdets vej.

Se kampfakta her.

Brandvarme Brændemose

Annonce:

Værterne startede bedst
Køge Private Realskole som kom med en kæmpe sejr i bagagen efter første runde, startede klart bedst med mange gode omstillinger sat i værks af midtbane-duoen Kasper Øbo og Kieran Olsen som mange gange sprang en station over for at sætte højre kanten Oliver Ulvsgaard i spil, og denne taktik bar frugt efter bare lidt over tre minutter, hvor Oliver bragte hjemmeholdet på 1-0.

Lidt underligt men en taktisk genistreg af Køge Private Realskoles træner at bruge en venstrebenet spiller på en højre kant, da Oliver i lige så mange tilfælde skar ind i banen for at fyre kanonen af mod gæsternes mål. Andre gange valgte den farlige angriber at komme til baglinjen, hvor han kunne servere nogle farlige assister til sine angrebs kolleger, og hans indlæg blev dobbelt så farlige, når de lå ved bagerste stolpe grundet Borups keeper ved forreste stolpe.

Annonce:

Kampen blev præget af mange straffespark. 3 i den ordinære kamp. To til værterne og et til gæsterne, og alle blev sat stensikkert ind. Selvom der stod Køge Private Realskole på det meste i første halvleg, så var der dog også sporadiske forsøg fra Borup Skole, Blandt andet et hovedstød fra Frederik Kirkegård samt et langskud fra Jacob Egebech, og så længe Køge Private Realskole holdt deres back-kæde langt fra deres målmand, så blev det aldrig rigtigt farlig.

Kun en enkelt gang blev August Hinnum testet på et frispark, hvor han fik pareret til hjørne. I det 19. minut kom det første straffespark til gæsterne, hvor et puf i ryggen blev takseret til et straffespark, selvom dommeren i første omgang brugte fordelsregelen. På det efterfølgende straffespark scorede Oliver Ulvsgaard sit og sin skoles andet mål, og holdene kunne gå til pause med en 2-0-føring til Køge Private Realskole.

Der blev gået til den i samtlige dueller i opgøret. Foto: Johnny Thorsen
Der blev gået til den i samtlige dueller i opgøret. Foto: Johnny Thorsen

Trængt op i en Krogh

Annonce:

Kampen vendte på hovedet
Oliver Ulfsgaard, som havde holdt hof på højrekanten, skulle starte anden halvleg ude. Måske lidt overmodigt af hjemmeholdet og Borup Skole kom da også bedre med i anden halvleg, og efter 37 minutters spil pegede den udmærkede dommer igen på pletten, og denne gang var det gæsterne, som skulle prøve løkken fra 11-meter pletten, og Frederik Kirkegård viste ingen nåde, og så var kampen pludselig helt åben igen.

Og det var da også Borup, der nu svingede taktstokken, og Køges fire bagerste blev presset lang tilbage, hvor August Hinnum i hjemmeholdets mål virkelig blev sat på prøver, og til tider virkede han meget nervøs i sine indgreb. I det 41. og 43 minut kunne værterne ellers have sat tingene på plads, da Christian Schütt sendte et skud på overliggeren, og to minutter senere sagde han farvel til 'slægt og venner' med flere flotte driblinger, men da kan skulle afslutte sit mesterværk, kom Borups Niklas Kielsgaard ned i en glidende takling og reddede kastanjerne ud af ilden for gæsterne.

Annonce:

I denne periode bølgede spillet fra side til side, og Oliver Ulvsgaard var igen kommet på banen. Nu som 'targetman' i værternes angrebs trio dog uden den store succes. Efter spillets fordeling kom gæsterne nu på 2-2 på et selvmål, hvor August Hinnum igen var involveret på en lidt uheldig måde.

Den tidligere sportschef i DCU Lars Bonde, er nu skoleleder på Køge Private Realskole, og han var derfor ude til kampen. Foto: Johnny Thorsen
Den tidligere sportschef i DCU Lars Bonde, er nu skoleleder på Køge Private Realskole, og han var derfor ude til kampen. Foto: Johnny Thorsen

TV: Snublede kort før tid

Vild afslutning
Og trængslerne for hjemmeholdet og August var bestemt ikke overstået, da Borup fik tilkendt et frispark langt udefra, hvor der ikke burde være nogen farer, men skuddet fra Borups Sebastian Phillipsen røg lige imellem handskerne på uheldige August, også var det pludselig Borup, som stod med det ene ben i næste runde af skolernes fodbold turnering.

I frustration over at have sat en to-måls føring over styr fik Kasper Øbo sit gule kort, og værterne måtte spille kampen til ende med en mand i undertal. Dommeren havde lagt de obligatoriske tre minutter til, og Borup kæmpede det bagerste ud af bukserne, og da de tre tillægsminutter var overstået, så kom yderligere to minutter oveni, og i de døende sekunder fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark, og her scorede Oliver Ulvsgaard og sikrede dermed sin skole en straffesparkskonkurrence.

Annonce:

Borup Skole havde prøvet det før i deres seneste kamp, så de havde nerverne samt overtaget på målmands positionen. Borup scorede på de fire første spark, mens Køge Private Realskole havde et skud på stolpen, og det fjerde spark tog gæsternes keeper Kasper Dubisz, og ikke alene klarede han sparket, han holdt også bolden i handskerne. Borup Skole vandt dermed kampen samlet 7-5.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Køge Private Realskole - Borup Skole, 5-7

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Kasper Øbo, Køge Private Realskole
Jacob Egebech, Borup Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Kieran Olsen, Køge Private Realskole
 


Tidligere sportschef hos DCU Lars Bonde, som nu er skoleleder på Køge Private Realskole, fulgte spændt sine drenge som desværre nu er ude af dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: