Fik ikke ønsket opfyldt

Kæmpede bravt: Måtte overgive sig

Gæsterne fik ikke sit ønske opfyldt, selvom der blev kæmpet til det sidste. Foto: Bodil Zuschlag
Gæsterne fik ikke sit ønske opfyldt, selvom der blev kæmpet til det sidste. Foto: Bodil Zuschlag

Skovboskolens piger kom med ét stort ønske til udekampen mod Asgård Skole.

- Vi vil så gerne prøve at gå videre fra første runde. Det har skolens pigehold ikke gjort siden 1979. Så I år skal det være, udtalte holdets anfører Sille Fischer inden kampen.

Det er dog kun halvdelen af holdet, som spiller fodbold til daglig, så holdet kunne imødese en hård kamp mod Asgård Skole, hvor stort set alle spiller eller har spillet. Hjemmeholdet byggede især deres spil op om Camilla Larsen og Jennifer Trotter, som begge til daglig spiller i HB Køge.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Fløjten bestemmer

Jævnbyrdig start
I løbet af de første fem minutter viste Camille Larsen også, at hun var en spiller, som Skovboskolen skulle passe godt på. Hun havde flere gode gennembrud på højrekanten, men hendes indlæg blev ikke behandlet efter fortjeneste. En enkelt gang forsøgte hun selv med et langskud som dog ikke ramte målet.

Kampen startede meget fysisk, og ingen af holdene formåede at få gang i det organiserede sammenspil. Midt i halvlegen troede Caroline Kofoed, at hun havde bragt Skovboskolen foran, men scoringen blev annulleret pga. offside.

Spillet bølgede frem og tilbage med et lille overtag til Asgård. Første halvleg endte dog 0–0 primært, fordi de to forsvarer stod godt og forhindrede angriberne i at komme til fadet.

Skovboskolens træner, Morten, sagde i pausen:

- Vi skal holde noget mere på bolden. I spiller alt for hurtigt fremad. Få nu bolden ned på jorden og få gang i noget mere sammenspil. Og bliv ved med at arbejde som I har gjort. Det ser godt ud.

I Asgård-lejren overvejede man at sætte den suveræne midtbanespiller Jennifer Trotter længere frem på banen, men man var bange for, at det ville koste i forsvaret.

Tvillingerne Camille og Cecilie var to af kampens store oplevelser. Foto: Bodil Zuschlag
Tvillingerne Camille og Cecilie var to af kampens store oplevelser. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: TV: Aldrig tvivl om udfaldet

Værterne toneangivende
Anden halvleg fortsatte med Asgård Skole som det toneangivende hold, men udeholdet stod godt imod og forhindrede de store chancer. Indtil der var spillet knapt otte minutter. Her slog søstrene Larsen til. Camille driblede sig fri i venstre side og kunne aflevere til Cecilie, som helt fri foran mål bare skulle sætte en inderside på bolden. 1–0 til hjemmeholdet til stor glæde for det talrige publikum.

Da Camille kort efter øgede føringen til 2–0 på et glimrende langskud, blev det endnu sværere for gæsterne, men de kæmpede indædt og spillede ude på banen lige op med hjemmeholdet. Asgård Skole kunne dog med endnu to scoringer hive en fortjent men lidt stor sejr i land.

Camille Larsen fra Asgård var med to scoringer og to assists kampens mest iøjnefaldende spiller. Camille går kun i 6. klasse, så der er mange gode skolefodboldkampe i hende endnu.

Skovboskolen må erkende, at det heller ikke i år blev til avancement til næste runde, men de kæmpede og spillede en god kamp.