Forventningerne knust

Klar igen: De to pigehold havde været væk fra turneringen i nogle år, men det ene hold vendte tilbage med et brag

Det var kun det tilbagevendte udehold, som for alvor fik noget at juble over. (Foto: Per Svendson)
Det var kun det tilbagevendte udehold, som for alvor fik noget at juble over. (Foto: Per Svendson)

Efter flere års fravær på pige-siden, var både Ejby og Sct. Nicolai tilbage igen i Skolefodbold.

Inden kampen fangede vi et par Ejby-spillere til en snak om forventninger.

— Jeg forventer en sikker sejr. Vi har et godt hold, og spiller alle bold til hverdag, så vi kender hinanden, lød det fra anfører Thea Andersen.

— Jeg vil gerne have lidt gang i min scorings-krise og håber, det bliver i dag. Vi vil kæmpe det bedste, vi har lært. Så må vi se, hvor langt det rækker, lød det fra Mette Mikkelsen, som til daglig spiller i Solrød på U17.

Se kampfakta her.

Ruskende oplevelse

Fint fra start
Ejby pigerne kom fint fra start – og fik presset spillet op på modstandernes banehalvdel. Sct. Nicolai lod sig dog ikke gå på af det, men havde et bomstærkt forsvar bestående af Jousephine, Marie og anfører Cecilie. De tillod ikke værterne at komme til fadet, men erobrede gang på gang bolden – og spillede sig fornuftigt ud situationerne. Bagude havde de også en meget sikker sidste skanse i Karoline Hansen, som sikkert greb og dirigerede sit forsvar godt. 

Glæde på landet

Ud af ingenting kom den første scoring efter godt 17 minutters spil, da Frederikke Christoffersen tog chancen langt udefra – og kunne se bolden trille i nettet. Nu øjnede gæsterne chancen for, at værterne måske alligevel ikke var helt så gode, som man havde frygtet – men fik ikke sat yderligere scoringer ind før pausen. Til gengæld fik værterne en gigant chance i det sidste minut, da målpige Karoline blev så presset, at hun tabte et ufarligt frispark for fødderne af en Ejby-pige. Trods et tomt mål forpassede man chancen.  

Der blev jublet igennem fra udeholdet kampen igennem. (Foto: Per Svendson)
Der blev jublet igennem fra udeholdet kampen igennem. (Foto: Per Svendson)
 

Så kom der fart over feltet
Efter små 10 minutters spil i anden halvleg blev det 2-0 – også på et godt langskud – denne gang af Luna Pedersen. Det virkede herefter, som om Ejby tabte den sidste rest af gejst, så Jousephine Johansen kunne med to scoringer cementere en velfortjent sejr.

Efter kampen fangede vi Jousephine Johansen til en snak

— Vi havde selvfølgelig håbet på en sejr, men da halvdelen af vores hold ikke spiller fodbold til daglig, så turde vi ikke rigtig tro på det. Vi manglede også Sille, som er en rigtig god spiller. Men det gik godt, og da jeg blev rykket frem på midtbanen efter pausen, gav det muligheder – så jeg kunne score to mål, sluttede Jousephine.

Vi fangede også Ejbys Thea Andersen igen.

— Jeg må erkende, at vi slet ikke formåede at spille os til chancer i dag. Vi har meget spil, men de har et rigtigt godt forsvar, og det kunne vi slet ikke komme igennem, udtalte en meget ærlig Thea.

De tre glade prisvindere. (Foto: Per Svendson)
De tre glade prisvindere. (Foto: Per Svendson)