Glæde på landet

God stemning: Alle drengene var glade, selvom vinderen var tydelig at spotte

Der var god stemning kampen igennem med masser af store chancer. (Foto: Johnny Thorsen)
Der var god stemning kampen igennem med masser af store chancer. (Foto: Johnny Thorsen)

Der er så dejligt ude på landet. Her lader man fødderne tale og respekterer hinanden, hvad enten man taber eller vinder. 

Kampen imellem drengene fra Sundskolen og Nørre-Alslev Skole blev en sand fornøjelse, selvom hjemmeholdet bare var bedre på alle parametre.

Da Sundskolen varmede op, var der en person, som man fra første øjekast lagde mærke til. Skolens målmand Martin Simonsen: en kæmpe gut med en fantastisk pondus og karisma. Man glædede sig allerede fra start til at se, om det bare var øjnene der bedrog, men for en gangs skyld fik man indfriet sine tårnhøje forventninger. Selvom Martin havde en enkelt kikser, hvor han sparkede bolden lige ud i fødderne på en af modstanderens angriber, men alle modstanderne virkede paralyseret ved denne kleppert af en målmand imellem stængerne.

Martin kan alt, hvad en god målmand skal kunne. Han har gode indgreb, dirigerer sine forsvarsspillere, gode og præcise udkast over en halvbane længe og hans udspark er endnu længere.

Martin Simonsen stod en flot kamp i målet. (Foto: Johnny Thorsen
Martin Simonsen stod en flot kamp i målet. (Foto: Johnny Thorsen
 

Dette kæmpe målmandstalent har kun en 'fejl. Han spiller ikke fodbold længere. Kun når hans skole kalder springer han ind imellem stængerne, hvor han supplerer skolens midterforsvar som en ekstra sweeper.

— Jeg startede Toreby-Grænge, senere tog jeg til NFC, men spiller ikke længere, lød meldingen omkring hans karriere.

Se kampfakta her.

Se også: Delte i porten

Anfører viste klasse
Inden for de første tolv minutter viste Sundskolens anfører Mads Drabæk store kreative evner som oplægger, hvor han efter to forsøg lagde en assist til hjemmeholdets første mål, som blev sat ind af Christian Meidal i det tolvte minut. En af Sundskolens helt store profiler var 'snurretoppen' Mikkel Bjerg, som virkelig skabte balance på Sundskolens midtbane og var i det hele taget en fryd for øjet med hans mange proptrækkere driblinger. Trænere påpegede da også dette i pausen.

— Du skal ikke skyde for meget, men i stedet forsøge at afdrible målmanden, var meldingen. Det valgte Mikkel dog at overhøre, og i stedet stod han for kampens flotteste mål, da han flugtede et indlæg ind bag Malte Dunk i Nørre-Alslev målet.

Malte Dunk i målet lod dog ikke meget tilbage fra sin kollega i den modsatte ende, og selv om Malte måtte hente fem kasser ud af nettet, var han en fantastisk målmand med mange gode indgreb. Han havde også flotte pareringer, hvor Sundskolens angribere var kommet alene med den dygtige målmand, hvis præstation og indsats indbragte ham fairplay-håndklædet.

Se også: Patrick sloges for skolen

Der var masser af flot spil i kampen. (Foto: Johnny Thorsen)
Der var masser af flot spil i kampen. (Foto: Johnny Thorsen)
 

Driblekongen  
Mads Drabæk kan også tilføje et flot mål på sit CV, da han afsluttede en længere dribletur med, at få Malte Dunk i Nørre-Alslev målet til at sætte sig på hallen, hvorefter han kunne trille bolden ind i et tomt mål. Mads Drabæk tegnede sig i øvrigt for to scoringer i alt. Emil Rasmussen fra Nørre-Alslev var en af sit holds bedre spiller med en utrolig speed både med og uden bold.

De to søskende Julie og Jannick Jønch fik en blandet oplevelse af deres optræden i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Julie er ude og Jannick er inde. Fælles for de to søskende var dog, at begge kom på scoringstavlen. Kampen endte med en 5-1 sejr til Sundskolen.

Begge målmand leverede en flot kamp. (Foto: Johnny Thorsen)
Begge målmand leverede en flot kamp. (Foto: Johnny Thorsen)
 

1 af 2 Der var stærkt målmandsspil i begge ender. (Foto: Johnny Thorsen)
2 af 2 Der var god stemning kampen igennem med masser af store chancer. (Foto: Johnny Thorsen)