Hvepsene havde overvintret længe

Stak fra sig: Pigerne fra Havdrup Skole kunne godt huske, hvordan man spillede fodbold trods ingen kampe

Hvepsene fra Havdrup stak igennem, da de endelig kom igen. (Foto: Johnny Thorsen)
Hvepsene fra Havdrup stak igennem, da de endelig kom igen. (Foto: Johnny Thorsen)

Klar til kredskvartfinalen efter bare en kamp. Det er status for hvepsene fra Havdrup, som først nu er trådt ind i verdens største fodboldturnering. De har overvintret både eftersommeren og efterårsferien. Til gengæld stak hvepsene i perioden, hvor det gør allermest ondt på modstanderen.

Se også: Fantastisk fairplay

Begge holds trænere var enige om:

— Der er lagt op til en lige kamp.

De to lærere fra Hvepseboet i Havdrup udtalte dog:

— Vi kender ikke vores pigers styrke, da vi først nu skulle skal spille vores først kamp.

Havdrup Skole havde inden kampen mod Hastrupskolen fra Køge fået to afbud. Det ene fra landsholdsspilleren Caroline Kliver, som er med landsholdet i træningslejr i Vejle, vel og mærket i håndbold. Ud over Caroline så havde man også modtaget endnu et afbud, inden togrejsen gik fra Havdrup mod Herfølge, hvor kampen var flyttet til.

Som lærer Christian oplyste:

— Vi råder over en meget bred trup og de syvende klasser, som har afløst sidste års niende klasserselever, er betydelig bedre.

Som nævnt tidligere på ugen, så skal de store kampe afvikles på ægte græs. Bane to hos HB Køge også kaldt Wembley var super lækker og nyslået og motiverede de toogtyve aktører til at præstere på deres højeste niveau. De mange tilskuere blev ikke skuffet, hvad spænding og teknik angik.

Se kampfakta her.

Der var stor opbakning på sidelinjen. (Foto: Johnny Thorsen)
Der var stor opbakning på sidelinjen. (Foto: Johnny Thorsen)

Mange skud på træværket
Indenfor kampens første to minutter havde Hvepsene fra Havdrup to skud på træværket. Til gengæld fik værterne hurtigt rystet forskrækkelse af sig, og Rebecca Poulsen sprintede fra alle sine modstandere, selvom hun var femten meter bagved dem, som hun startede ved. Men Julie Hardis klarede flot i soloduellen mod Rebecca. Efter syv minutters spil fik man kampens første scoring, men målet blev korrekt underkendt for offside.

Efter ni minutters spil var det Hastrupskolens tur til at skyde på stolpen. Kort efter spillede hjemmeholdet sig igennem, men endnu engang reddede Julie Hardis skuddet fra Rebecca Poulsen. Rebecca kunne også andet end løbe stærkt med bolden. Kort efter tog hun chancen langt ude fra, men igen klarede Julie flot i Havdrups mål.

Der var flotte målmandspræstationer i begge ender. (Foto: Johnny Thorsen)
Der var flotte målmandspræstationer i begge ender. (Foto: Johnny Thorsen)

I det 21. minut var det Havdrups tur til at stå ansigt til ansigt med Hastrupskolens målvogterske, men her klarede Laura Sørensen skuddet fra Maja Sørensen. Men kort før begge hold er klar til at gå til pause, så scorede gæsterne efter et flot gennemspillet angreb helt nede fra det centrale forsvar, hvor Mette Vestergaard stak bolden forbi Laura i Hastrupskolens mål. En kold dukkert at gå til pause på.
Der var mange flotte dueller i opgøret. (Foto: Johnny Thorsen)
Der var mange flotte dueller i opgøret. (Foto: Johnny Thorsen)

Havdrup parkerede bussen 
Selvom hvepsene fra Havdrup var med toget til Herfølge, så valgte man alligevel at 'parkere bussen' foran deres straffesparksfelt i anden halvleg. Julis Hardis i Havdrups mål udtalte midt i halvlegen:

— Det er godt nok nervepirrende dette her.

Men hun havde ingen grund til nervøsitet, for bussen var godt parkeret, og faktisk havde værterne ikke nogen chancer i anden halvleg, imens gæsterne havde flere kontraangreb. Der var blandt andet en dobbeltredning af Laura Sørensen, og midt i anden halvleg måtte Laura igen klare skærende for sine medsøstre med en flot redning.

I kampens døende minutter cementerede hvepsene deres fuldt fortjente sejr, da Laura Lindqvist stak den sidste brod i Hastrupskolen korpus. Kampen endte dermed 2-0 til Havdrup.

Der skal dog lyde stor ros til begge skolers spillere, som i deres førsteberøringer var unikke. Og i bussen foran Havdrupskolens mål sad 'Kalle' Bech, Emma Hansen og Laura Larsen solidt. På midtbanen var Mette Vestergaard en god igangsætter i omstillingerne. Hos hjemmeholdet kæmpede højrefløjen Ranya El-Sayed det bagerste ud af bukserne, og venstrebacken Marie Møller var også et godt aktiv både defensivt og offensiv.

En af Hastrupskolens spillere måtte have hjælp fra gæsterne, da hun fik kramper i hendes ene ben. Det må være toppen af fairplay.

Der blev udvist stor fairplay i kampen. (Foto: Johnny Thorsen)
Der blev udvist stor fairplay i kampen. (Foto: Johnny Thorsen)

1 af 2 Pigerne var klar til kamp. (Foto: Johnny Thorsen)
2 af 2 Hvepsene fra Havdrup stak igennem, da de endelig kom igen. (Foto: Johnny Thorsen)