Kæmpede til det sidste

Jagtede udligningen: Selv målmanden røg med frem i de døende minutter

Værterne fik sendt skud afsted på trods af det kompakte forsvar. Foto: Johnny Thorsen
Værterne fik sendt skud afsted på trods af det kompakte forsvar. Foto: Johnny Thorsen

Onsdag tog Uglegårdsskolen imod Strandgårdskolen i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det var en fodboldkamp fra øverste hylde, og begge skoler leverede en flot kamp med alt, hvad der hører til. En flot bane, massere af tilskuere, høj musik ved scoringer og kamp til stregen.

Se kampfakta her.

TV: Selvmål før lukketid

Drev gæk med modstanderne
Lærerne fra Strandgårdskolen kendte alt til Magnus Ravn. Hvis de skulle have en chance for at spille sig videre, skulle især holde øje med ham.

Men et hold består ikke bare af en enkelt spiller. Uglegårdsskolen har mange forrygende og kloge fodboldspillere, som både kan noget individuelt samt kollektivt.

I onsdagens kamp var det Christoffer Sønderskov, som drev gæk med modstanderne på Uglegårdsskolens højrekant. Den ene gang efter løb han klogt med bolden for derefter at afslutte med venstrebenet. Han kronede værket ved at blive matchvinder på et drømmehug, som skruede væk fra Hassan i Strandgårdskolens mål og over til den fjerneste stolpe helt nede ved jorden.

Gæsternes forsvar havde nok at se til. Foto: Johnny Thorsen
Gæsternes forsvar havde nok at se til. Foto: Johnny Thorsen
 
TV: Buldrede videre

Var på fra start
Det var hjemmeholdet, der startede bedst og havde flere chancer. Det var imponerende at se den arbejdsevne, Victor Kristensen havde.

Det ene øjeblik var han afslutter i værternes venstre side, og kort efter var han tilbage på sin position som højreback. Her dæmmede han op for Strandgårdskolens venstreback Umut, som er en sådan type, som man en gang imellem savner på det danske landshold. Han var en spiller, som brød modstanderens opspil for derefter at sætte gang i en omstilling.

Men selv om gæsterne var med til at gøre kampen seværdig, så stod der Uglegårdsskolen på det meste.

Efter små syv minutters spil kastede en spiller fra Strandgårdskolen sig ned i en tværaflevering. Dommeren pegede konsekvent på straffesparkspletten, selvom der var protester fra udeholdet.

Bjørn Winther var iskold, og så stod det 1-0. Føringen holdt halvlegen ud, selvom værterne allerede på dette tidspunkt burde have lukket kampen. Strandgårdskolens taktik med at lukke ned for Magnus Ravn havde ikke været den store succes.

Både spillere og tilskuere fejrede sejren. Foto: Johnny Thorsen
Både spillere og tilskuere fejrede sejren. Foto: Johnny Thorsen
 
Uglerne fløj videre

Bragte spændingen tilbage
I starten af anden halvleg kom spændingen tilbage i kampen. En lidt ufarlig situation på et skud på mål blev rettet af. Bolden snød Lasse Fagerland i målet, og Amed blev krediteret for scoringen. Lasse har indtil videre stået en række flotte kampe, hvor han blandt andet i første kamp hev klasseredninger ud af ærmet.

Det meste af anden halvleg foregik med et massivt pres fra Uglegårdsskolen, hvor indlæggene kom fra både venstre og højre. Men Hassan i gæsternes mål havde styr på tingene indtil det 52. minut.

Her blev Christoffer Sønderskov matchvinder med det omtalte mål.

I kampens døende minutter forlod Hassan sit mål for at fremtvinge en udligning, og det gav næsten bonus i det 58. minut.

Men Uglegårdsskolen kunne sammen med tilskuerne juble over deres avancement til 5. runde.

Spillerne blev hyldet midt på banen, hvor alle spillere blev fejret i midtercirklen, og hvor der blev sunget og danset.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Uglegårdsskolen - Strandgårdskolen, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Christoffer Sønderskov, Uglegårdsskolen
Efkan, Strangårdskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Hassan, Strandgårdskolen