Klare klask

Mål på stribe: Pigerne fra Sjølundskolen hev en solid hjem på 4-0 efter et velspillet opgør

Der blev gået til stålet i opgøret. (Foto: Per Svendsson)
Der blev gået til stålet i opgøret. (Foto: Per Svendsson)

Ved kampstart på bane et ved Næstved Stadion lå tågen som en dyne over banen. Men heldigvis forsvandt den, så det blev muligt at se fodbold, da Sjølundsskolens piger tog imod pigerne fra Strøbyskolen. De sidste to kampe måtte værterne i straffesparkskonkurrence, så lærer Rasmus Malling frygtede inden kampstart, at det også kunne blive udfaldet af dagens opgør, for som han sagde:

— Mine piger kan åbenbart ikke score mål.

Fra start var Strøby toneangivende anført af tvillingerne Sandra og Cecilie Pedersen og fik lagt et pres på hjemmeholdet. I kampens 12. minut driblede Emma Wille sig elegant fri i højre side og sendte en perfekt bold ind til Cecilie Pedersen, som 'bare' skulle sende bolden i nettet. Men hun sparkede desværre for Strøby ved siden af bolden. Minuttet efter fik Strøby en spand koldt vand i hovedet, da Mille Koefoed udnyttede Sjølundskolens første mulighed. På en friløber i højre side sendte hun bolden fladt i mål og føring på 1-0.

Mille Koefoed bragte Sjølund foran med 1-0. (Foto: Per Svendsson)
Mille Koefoed bragte Sjølund foran med 1-0. (Foto: Per Svendsson)

Se kampfakta her.

Scoringen gav håb
Denne scoring gav værterne troen på, at dette sagtens kunne lade sig gøre. Værterne var atter til dagens kamp iført krigsmaling i form af to vandrette sorte streger. 

Se også: TV: Krigsmaling og straffesejr

Krigsmalingen gav farlighed og mod ifølge pigerne. (Foto: Per Svendsson)
Krigsmalingen gav farlighed og mod ifølge pigerne. (Foto: Per Svendsson)

— Det giver farlighed og mod, udtalte Sjølundskolens Sofia Moskiou.

— Vi har ikke tabt efter, vi er begyndt på dette.

I det 20. minut blev det 2-0, da anfører Regitze Lundsgaard tog chancen langt udefra. På den fedtede og våde bane kunne Signe Bjørnlund i målet ikke holde bolden, så den smuttede ind til yderligere scoring for hjemmeholdet.

Lizette Nedergaard holdt peptalk i pausen. (Foto: Per Svendsson)
Lizette Nedergaard holdt peptalk i pausen. (Foto: Per Svendsson)

I pausen holdt lærer Lizette Nedergaard en peptalk for spillerne og sagde blandt andet:

— Vi er slet ikke klar, og det kan I gøre meget bedre.

— I skal ind i tacklingerne, og de andre må ikke få ro. I snakker ikke sammen, så kom nu i gang.

Se også: Strøede om sig med chancer

Strøby kom derfor ud med fornyet håb og startede med et højt pres, som var ved at give mål, da Emma Willy sendte en bold højt ind foran mål,men den tog uheldigvis den ene opstander – og sprang i spil igen. Det var det tætteste, gæsterne kom en scoring og i stedet blev det Regitze Lundsgaard, der stod for kampens tredje scoring. Et skud fra hende blev blokeret i forsvaret, og efterfølgende snød Signe Bjørnlund. Nu var Strøby slået – og anført af stærkt spillende Regitze Lundsgaard og Sofia Moskiou holdt Sjølund gæsterne fra chancer.

En sidste basse
I slutminutterne fik vi kampens sidste scoring, og den blev sat ind af kampens første målscorer Mille Kofoed. Hun udnyttede, at Strøbyforsvaret tøvede og smuttede imellem, tog bolden og sendte den ind over stregen. En godt spillet pigekamp, hvor Sjølund havde en meget stærk defensiv i dag og også et par målfarlige piger i Regitze og Mille.

Efter kampen fangede vi Emma Wille fra Strøbyskolen:

— Vi havde forberedt os godt og ville lægge et pres på modstanderne og skyde meget.

— De var dog for stærke i forsvaret, så vi kom slet ikke igennem. Sjølundskolen havde været det bedste hold. Jeg går heldigvis kun i 7. klasse, så jeg kan være med til skolefodbold et par år mere.

Lærke Raahauge bakkede Emma op, og roste Sjølund for deres stærke deffensiv:

— Dette år er desværre mit sidste, da jeg går i 9. klasse. Men jeg har heldigvis været med i Ekstra Bladet Skolefodbold siden 7. klasse, og det var en rigtig dejlig turnering at være med i, sluttede Lærke.  

Sofia Moskiou fra Sjølundskolen udtalte sig også efter kampen:

— Mit hold har spillet og kæmpe godt i dag, så det var fortjent, at vi vandt. Forsvaret havde nok at se til, men det lykkedes os at holde gæsterne fra de store chancer. Alle på holdet spillede godt, og det er spændende at være kommet så langt, hvor der kun er to kampe, inden det hedder kredsfinalen, sluttede Sofia.             

1 af 2 Der lå en tyk tåge før kampstart. (Foto: Per Svendsson)
2 af 2 Der blev gået til stålet i opgøret. (Foto: Per Svendsson)