Kun til kanten

Fornem teknik: Nanna er både lynhurtig og farlig foran målet

Den livsfarlige Nanna ude på venstrekanten havde kun hvidt kridt på den ene side af støvlerne. Hun kunne med bolden stikke skråt og lynhurtigt ind mod modstandernes mål. Foto: Henrik Schou
Den livsfarlige Nanna ude på venstrekanten havde kun hvidt kridt på den ene side af støvlerne. Hun kunne med bolden stikke skråt og lynhurtigt ind mod modstandernes mål. Foto: Henrik Schou

Pigerne fra Mosedeskolen skulle være værter for pigerne fra Hedelyskolen i dette opgør.

Hjemmeholdet havde spillet sig videre fra første runde med en sejr på 5-2 over Hundige Lille Skole. Udeholdet spillede deres første og seneste kamp mod Arenaskolen, hvor de vandt med hele 22-0. Det var spændende at se, om gæsterne kunne fortsætte den gode mål-stime i denne kamp.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Viste klasse

Gamle skolekammerater
Der var stor gensynsglæde mellem flere af hjemmeholdets piger.

Udeholdets Nanna var nemlig på besøg på sin gamle hjemmebane. Sidste år gik hun på Mosedeskolen, og nu skulle hun spille mod sine gamle skolekammerater.

- Vi er lidt nervøse, sagde Sara fra hjemmeholdet.

- Vi kender mange af dem fra Greve IF, hvor de spiller på et højere niveau end os. Vi kender Nanna fra vores eget hold fra sidste år. Vi ved, at hun er lynende farlig, tilføjede hun.

Sara scorede fire gange i hjemmeholdets kamp i første runde.

– Hvis jeg får chancen i denne kamp, så skal jeg nok være på pletten igen. Men det skræmmer mig også lidt, at vores skole aldrig når længere end til anden runde, fortalte hun.

Man kunne tydeligt mærke nervøsiteten hos spillerne, men værternes træner Ditlev gjorde, hvad han kunne for at sætte pigerne op.

– Der har været meget snak om, at de er bedre end os, og det er de måske også. Men ingen slår op i banen, og ingen klynker over småskader. Gå ud og kæmp for det. Hvis vi taber kampen, skal det være med æren i behold, sagde han til sine piger.

Nanna Valencia var farlig i spillet, når hun fik bolden. Hun lavede halvdelen af Hedelyskolens mål. Foto: Henrik Schou
Nanna Valencia var farlig i spillet, når hun fik bolden. Hun lavede halvdelen af Hedelyskolens mål. Foto: Henrik Schou

Se også: Tabte 'kun' med 22 mål

Fedt med Ekstra Bladet Skolefodbold
Tilgangen hos udeholdet var langt mere optimistisk.

– Vi vandt over dem for to år siden, lød det fra Clara og Nadja, som begge har været med siden femte klasse.

De er nu i gang med deres fjerde sæson for gæsterne.

- Det er fedt at spille med andre og mod andre end til daglig, sagde Nadja.

- Det giver en masse forandringer, når nogen forlader skolen og holdet. Men i år har vi et super godt hold. Alle går til fodbold, og mange af os spiller sammen på Greves U16-elitehold, tilføjede Clara.

– Vi var meget overlegne i den første kamp, men det var på en lidt billig baggrund, fortalte Clara, som selv scorede seks af målene.

– Vi er hurtige oppe foran, og det skal vi udnytte, tilføjede hun.

Stik imod alle forudsigelser, stod der hjemmehold på det allerførste angreb, hvor Hafsa fik tilkæmpet sig et hjørnespark.

Udeholdet trak alle elleve hjem i straffesparksfeltet, og da de opfangede hjørnesparket, gik det præcis så hurtigt den modsatte vej, som Clara lige havde forudsagt.

Derefter stod der udehold på resten af første halvleg. Kun en enkelt gang lykkedes det værterne at komme over midten, men de kom slet ikke i nærheden af målet. Til gengæld havde de nok at se til nede bagved.

Den målfarlige kantspiller kunne have scoret langt flere end fire mål. Foto: Henrik Schou
Den målfarlige kantspiller kunne have scoret langt flere end fire mål. Foto: Henrik Schou

Se også: Galleri: Mosedeskolen - Hedelyskolen

Målfarlige turbo-Nanna
Efter tre minutter opfangede lynhurtige Nanna bolden på midten af banen. Hun tog selv løbet op i venstre side. Efter en lækker boldbehandling scorede hun selv til 1-0 for udeholdet.

Nanna var turboen på gæsternes motor. Med sine karakteristiske hurtige raids frem i venstre side skabte hun mange chancer til sit hold og til sig selv. Enten rundede hun sin modspiller udvendigt og sendte farlige indlæg fra fløjen, eller også trak hun skarpt indenom for selv at afslutte.

Generelt var pigerne dog uskarpe med afslutningerne, men selvom mange af de store chancer blev misbrugt, måtte Emma i hjemmeholdets mål alligevel hente bolden ud af nettet ni gange. Det gjorde hun uden at tabe modet og med sit store søde smil i behold. Hatten af for denne indstilling.

Først var det igen Nanna, som fandt vejen til nettet. Efter en flot et-to kombination med Amanda sendte hun bolden over i det lange hjørne tæt opad stolpen til 2-0.

Derefter var det forrige kamps topscorer Claras tur. Efter at have løbet fra sine modspillere på venstrekanten sendte Nanna uselvisk bolden skråt bagud lige i fødderne på Clara, som scorede sikkert.

Værterne fandt også vej til netmaskerne, men uheldigvis var det i deres eget mål. Nanna sendte en høj bold indover, og tæt opad den fjerneste stolpe pressede Luna en forsvarer så meget, at denne sendte bolden i sit eget mål.

I de døende sekunder af første halvleg forsøgte Nanna sig med et langskud. Det ramte en forsvarer, hvorefter Amanda sparkede returbolden i nettet.

Hedelyskolen havde mange chancer i kampen. Nanna og medspillerne omsatte ikke alle deres chancer til mål. Foto: Henrik Schou
Hedelyskolen havde mange chancer i kampen. Nanna og medspillerne omsatte ikke alle deres chancer til mål. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Favoritværdighed betød intet

Overmagten fortsatte
- Bagud 5-0 er vel ikke så slemt. I gør det jo fint og kæmper virkelig, lød det opmuntrende fra træner Ditlev i pausen.

Kollegaen Jesper supplerede:

- De er klart bedst i angrebet, men nu får vi medvind, så prøv at presse dem tilbage med lange afleveringer, sagde han til pigerne.

Bolden var dog kun lige givet op efter pausen, da Nanna igen styrtede afsted i venstre side. Hun skar ind i banen og løftede elegant bolden ind i det lange hjørne til 6-0. Hun havde dermed lavet et hattrick.

Herefter lykkedes det hjemmeholdet at flytte spillet lidt længere frem, som der blev foreslået.

Alle kæmpede godt, og især Caroline lavede et kæmpe arbejde på midtbanen, mens Nour brød mange angreb i mand-mand-dueller.

Luna havde en god mulighed for at reducere, da hun slap igennem, men hun blev pareret ud af Sofie i målet.

Midtvejs i halvlegen overtog gæsterne igen presset, og det blev til yderligere mål ved Lisa, Nanna og Clara, før slutfløjtet lød for slutresultatet 9-0.

Nanna var den helt store stjerne. Det var sjovt for hende at møde hendes gamle skolekammerater. Foto: Henrik Schou
Nanna var den helt store stjerne. Det var sjovt for hende at møde hendes gamle skolekammerater. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Stablede selv holdet på benene

Kunne have sat flere bolde i nettet
Efter kampen var Clara godt tilfreds med sit holds indsats.

– Vi løb godt for hinanden, men vi kunne have scoret mange flere mål, hvis vi udnyttede disse løb til at spille mere sammen. Men det gik super, og jeg glæder mig til den næste kamp, sagde hun.

- Nanna gjorde det onde ved sin gamle skole, lød det fra hendes tidligere lærer.

Med sine fire mål og adskillige assists var Clara krumtappen, men det var bestemt også en god holdindsats. Det var Nanna også den første til selv at sige efter kampen.

- Det betyder ikke noget for mig, om jeg scorer, når bare vi vinder som hold. Jeg befinder mig rigtigt godt på venstrekanten, hvor jeg kan udnytte min fart. Men jeg burde have gjort det bedre i denne kamp, sagde Nanna beskedent.

- Jeg har gået på skolen og kender spillerne godt. De er gode, men jeg vidste, at vi bør være bedre. Jeg tænker, at jeg gik på banen med den indstilling, at kampen allerede var vundet. Sådan må jeg ikke tænke, for det sætter mig ikke rigtigt op. Jeg blev jeg fristet til at finte og gå for meget selv. Mine afslutninger var ikke skarpe eller effektive nok, tilføjede hun.

Pludselig blev Nanna grebet bagfra af hjemmeholdets træner Ditlev. Hun blev væltet om i græsset.

- Du er skide irriterende og skal have nogle bank, lød det gemytligt.

– Men du spiller godt, og jeg er stolt af, at du har gået på skolen. Det er godt at se dig igen, sagde han til hende.

Nanna grinede med og sluttede:

- Nu skal jeg ind og hygge med mine gamle veninder fra Mosedeskolen.

Efter opgøret har de dygtige gæster en målscore på hele 31-0 på to kampe. Når holdet møder mere modstand i den næste runde, vil det måske være et godt træk for holdet at få Nanna mere ind på midten af banen. Her kan hun udfolde sit store talent endnu mere end blot ude på venstrekanten.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen