Kynismen sejrede

Kendte deres besøgstid: Scorede to hurtige ind lukketid

Emir Can i fuld firspring. Foto: Johnny Thorsen
Emir Can i fuld firspring. Foto: Johnny Thorsen

Tre skoler fra Vallensbæk Kommune har deltaget i dette års udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold, men nu er der kun én skole tilbage. Fredagens opgør mellem Pilehaveskolen og Vallensbæk Skole blev et lokalopgør værdigt, hvor spillerne opførte sig ordentligt, selvom de gik til den. Derudover blev opgøret krydret med romerlys og massere af elever fra de to skoler, som forsøgte at opmuntre deres venner på banen.

Fuld opbakning på lægterne. Foto: presse-fotos.dk
Fuld opbakning på lægterne. Foto: presse-fotos.dk
 

Se kampfakta her.

Begge skoler havde i deres første kamp været involveret i nogle målrige kampe, hvor Vallensbæk Skole måtte ud i straffespark, og Pilehaveskolen vandt deres første kamp med 7-4, så der var basis for et opgør med mål i.

Holdene hilser på hinanden inden kampstart. Foto: Johnny Thorsen
Holdene hilser på hinanden inden kampstart. Foto: Johnny Thorsen
 

Fuld valuta
Forventningerne holdt stik, og kampen blev bestemt ikke mindre seværdig af, at de 22 aktører kunne noget med bolden, som forvandlede fodbold til kunst. Vallensbæk Skole, som i dag var ”gæster”, manglede tre profiler fra deres første kamp, men det påvirkede ikke deres spil.

Værterne fra Pilehaveskolen spillede med tre angribere, og det var også nødvendigt, for deres modstandere havde mange spillere bag bolden, så det handlede om at kombinere sig igennem. Og det var Emir Can dygtig til, da han han skar ind i banen, hvor han kunne teste Melih Avci, som igen var én af holdets profiler.

Flot fremmøde til fredagens kamp mellem Pilehaveskolen og Vallensbæk Skole. Foto: Johnny Thorsen
Flot fremmøde til fredagens kamp mellem Pilehaveskolen og Vallensbæk Skole. Foto: Johnny Thorsen

Vendte kampen

Iscenesætteren
Selvom spillet bølgede frem og tilbage, var det alligevel Vallensbæk Skole, som var bedst på den sidste tredjedel af banen, hvor Oliver Møller-Jensen var en trussel og en kæmpe arbejdsmand igennem hele kampen. Det var ofte ham, der iscenesatte sit holds opspil, og han var også den første til at ligge pres på værterne, når de havde en omstilling.

I kampens første fjerdedel var der mange lækre detaljer, hvor man blandt andet så en hælaflevering efterfulgt af et overlap udført af Oliver Møller-Jensen og Gökdeniz Colak. Situationen skabte dog ingen målchance. Det gjorde det i stedet efter 16 minutters spil, hvor Andreas Sørensen i Pilehaveskolens mål kom på mellemhånd, og så var gæsterne foran ved Mickey Olsson på et flot lob.

Kort efter var den gal i modsatte ende, men Melih Avci hos Vallensbæk Skole afværgede situationen. I det 21. minut var eksprestoget sat på skinner i form af Mathias Bøgemose, og han buldrede igennem værternes forsvar og sendte bolden forbi Andreas Skaarup i fuldt løb, og så stod kampen 2-0.

Gæsternes Daniel Larsen på bolden. Foto: Johnny Thorsen
Gæsternes Daniel Larsen på bolden. Foto: Johnny Thorsen

Jævnbyrdig målfest

Reducering hjalp ikke
Tre minutter senere var spillet igen vendt på hovedet, da Vallensbæk begik et straffespark, som Philip Rysbakke satte ind.

Det var som om, at gæsterne ville prøve at køre sejren hjem og havde i starten af anden halvleg otte-ni spillere bag bolden plus Melic i målet, så der var lagt en dæmper på festfyrværkeriet fra første halvleg.

Men selvom gæsterne sjældent gæstede Pilehaveskolen felt, var de kyniske, når det endelig skete. Det kom til udtryk i kampens slutminutter, da Mickey Villavicencio og Gökdeniz Colak scorede en kasse hver til slutresultatet 4-1. Stor ros til Pilehaveskoles Philip Rysbakke, Victor Westh Lohse, Emir Can og Jonas Klingenberg. Hos gæsterne var det værd at fremhæve keeperen Melih Avci, Gökdeniz Colak og Oliver Møller-Jensen.     

Benhård duel. Foto: Johnny Thorsen
Benhård duel. Foto: Johnny Thorsen

KAMPFAKTA:

Resultat:
Pilehaveskolen - Vallensbæk Skole, 1-4

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Emir Can, Pilehaveskolen
Oliver Møller-Jensen, Vallensbæk Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jonas Klingenberg, Pilehaveskolen