Lykkehjulet drejede

Lækker sejssang: Pigerne fra Store Hedding sang sejren ud efter en flot sejr

Lykkehjulet drejede efter en flot præstation. Foto: Preben Worsøe
Lykkehjulet drejede efter en flot præstation. Foto: Preben Worsøe

Det er vist længe siden, at der har været så mange tilskuere på Store Heddinge Stadion, og forventningerne var store.

Der var meget fin opbakning på sidelinjen. Foto: Preben Worsøe
Der var meget fin opbakning på sidelinjen. Foto: Preben Worsøe

Sidste år stod de samme to skoler nemlig overfor hinanden i første runde, og det blev endestationen for Hotherskolen efter en snitter på 0-7.

- Jeg blev lidt ærgerlig, da jeg så, at det var den samme modstander igen i år, lød det fra udeholdets anfører Mathilde Hugger.

- Men jeg glemte det hurtigt, for vi skal jo under alle omstændigheder yde vores bedste, uanset hvem vi møder. I øvrigt ved vi jo ikke, om de er ligeså stærke i år.

Maria fra Store Heddinge Skole troede på sit hold:

 – Vi nåede i tredje runde sidste år, vi spillede godt, og det er næsten det samme hold, vi stiller med i år. Så vi håber på at kunne være med i slutspillet i kredsen, lød det fra Maria.

- Men vi skal arbejde meget, og det er vigtigt at vi løber for hinanden, og at vi løber tilbage i banen, hvis bolden mistes.

Se kampfakta her.

Spillede ikke som en brækket arm

Hjemmeholdet var klar
Store Heddinge Skole satte sig lige fra start på kampen. Det ene angreb efter det andet bølgede frem mod Hotherskolens mål, og det gav mange afslutninger og farlige chancer.

Efter fem minutter gav det store pres bonus. Et indirekte frispark lige inde i straffesparksfeltet blev trillet kort til siden og derefter kanoneret mod mål. Emmely Andersen i udeholdets mål klarede i første omgang med en fodparade, men Henriette Nielsen sendte sikkert riposten i mål til 1-0.

Frispark. Sekunder senere 1-0. Foto: Preben Worsøe
Frispark. Sekunder senere 1-0. Foto: Preben Worsøe

Henriette scorer til 1-0 på riposten efter frisparket. Foto: Preben Worsøe
Henriette scorer til 1-0 på riposten efter frisparket. Foto: Preben Worsøe

Store Heddinge brød deres modstandere højt oppe på banen og varierede flot deres spil mellem lange stikninger i dybden, som gav mange friløbere, og spil over fløjen. Her var især Mette Nøhr på venstrekanten som en lille terrier, der løb fra sine modstandere og strøede om sig med farlige afleveringer ind i feltet.

Et af disse indlæg sjuttede forbi venner og fjender i det våde græs, men Emilie Nielsen nåede i sidste øjeblik frem til den hårde aflevering og sendte med en flot og kontrolleret inderside bolden op i nettaget med et drøn.

De undertippede løb med sejren

Havde rigeligt at se til
Emilie Hugger fra Hotherskolen havde nok at se til som sidste skanse for udeholdet. Ikke alene bremsede hun mange angreb med sine gode indgreb, men hun sørgede også for, at offsidefælden klappede mange gange. Og det var klart medvirkende til, at hjemmeholdet kun fik scoret en enkelt gang mere inden pausen.

Det skete, da Emilie måtte se sig oversprintet i en løbeduel med Henriette Nielsen, og da Emmily endnu engang kom stormende ud af sit mål, strakte Henriette sig til det yderste og prikkede bolden udenom målmanden til pausestillingen 3-0.

Henriette scorer med en lang tå til 3-0. Foto: Preben Worsøe
Henriette scorer med en lang tå til 3-0. Foto: Preben Worsøe

- De skal altså ikke tro, at de er noget, lød det fra Hotherskolens Mathilde Hugger i pausen.

- Op med hovederne piger, nu giver vi dem igen. Hvis vi holder dem fra at score, er det en slags sejr for os, og hvis vi vinder anden halvleg, så er der is til hele holdet, lød de opmuntrende ord fra den gæve anfører.

Man kunne tydeligt se, at pigerne fra skolen i Hårlev virkelig forsøgte at leve op til det. De gik meget højere op på banen, og de kæmpede utroligt flot, selv om teknikken ikke altid kunne følge med.

TV: Blæste til angreb

Fik en halv sejr
De var meget mere i boldbesiddelse, og det blev til to store chancer. Især var det tæt på at give iskager, da en angriber opfangede en returbold, mens målmanden var på skovtur. Men lidt ude af balance sendte hun bolden forbi det tomme mål.

Det blev dog ikke til den halvlegs-sejr, som Mathilde talte om i pausen, men lad os alligevel kalde det en halv sejr til de flot kæmpende piger fra Hotherskolen.

For fem minutter før dommerens slutfløjt, fik Store Heddinge tilkendt et frispark 10 meter udenfor straffesparksfeltet. Charlotte Sørensen sendte bolden i en flot udad skruet bue op over muren, og selv om Emmely i målet havde hånden på, sejlede den ind i målhjørnet til slutresultatet 4-0 til Store Heddinge Skole.

- Vi spillede en god kamp, især i første halvleg, smiler det sejrende holds Maria Rasmussen.

- Vi bevægede os godt og vores taktik lykkedes. Efter pausen gik vi over til at spille med tre spillere i den bageste kæde, det lykkedes ikke helt, og det tager vi med os hjem og tænker over til næste gang, lød det.

- Jeg kan mærke, at vi har et godt hold, og jeg glæder mig til flere kampe sammen med holdet, slutter den tilfredse anfører.

Og som sædvanlig når pigerne fra Store Heddinge Skole vinder, var der dømt sejrsdans med sang:

- Lykkehjulet drejer, Jesper skylder bajer, ligesom han plejer.