Lynmål var afgørende

Hurtig basse: Gåsetårnskolen kom hurtigt i gang med kampen med et mål

Der var stort pres på Præstø Skoles mål i opgøret. (Foto: Bodil Zuschlag)
Der var stort pres på Præstø Skoles mål i opgøret. (Foto: Bodil Zuschlag)

På trods af at årets turnering har kørt i halvanden måned, var dagens kamp Gåsetårnskolens første, hvorimod det allerede var Præstø Skoles tredje indsats.

Gåsetårnskolen har været ivrige efter at komme i kamp og forsøge at leve op til sidste års bedrift, hvor skolen tabte i kredsfinalen.

Se også: TV: Skuffelse efter mega-afbrænder

Se også: Se videoerne fra kredsfinalen

Se også: ZOOM: Gåsetårnskolen - Skovboskolen

Oscar Sømme fra Gåsetårnskolen:

— Vi har holdt os i gang med en træningskamp mod byens 10. klassecenter. Vi tabte godt nok, men det var en lige kamp, og det var godt med en kamp til at blive mere sammenspillet. Vi er kun Andreas Falster og jeg fra holdet sidste år, så det er noget helt nyt, der skal bygges op.

Jonas Biendera fra Præstø Skole:

— Vi kender ikke rigtig nogle af modstanderne, men jeg tror, de er gode. Deres skole er dobbelt så stor som vores, så de har mange spillere at vælge imellem.

Se også: Jonas gange to

Kampen blev spillet på det nye kunststofanlæg ved Panteren i Vordingborg. Det var kampens dommer dog ikke lige opmærksom på, så kampen kom først i gang et kvarter senere end planlagt.

Se kampfakta her.

Præstø drengene var klar til kamp. (Foto: Bodil Zuschlag)
Præstø drengene var klar til kamp. (Foto: Bodil Zuschlag)
 

Startede med et brag
I gang det kom vi. Efter 11 sekunder lå bolden i Præstøs mål. Det var Oscar Sømme, som var manden bag målet.

Oscar Sømme udtalte sig om målet:

— Andreas og jeg havde aftalt, at han skulle sende en lang stikning frem til Mads, som så skulle sende bolden videre til mig. Bolden gik dog over Mads til mig. Vinklen var godt nok spids, men heldigvis gik bolden ind.

Den start kom Præstø sig aldrig helt over.

Der var stort pres på målet for Præstø. (Foto: Bodil Zuschlag)
Der var stort pres på målet for Præstø. (Foto: Bodil Zuschlag)
 

Bagud  0-1 med det samme mod nogle fysisk stærkere modstandere er ikke nogen god cocktail. Præstø kæmpede heroisk, men den fysiske overmagt betød, at det var svært for dem at få etableret et spil, som var en trussel mod Gåsetårnskolens mål.

De havde rigelig at gøre med at forsvare sig. Og det gjorde de rigtig godt, også selvom Gåsetårnskolen scorede to mål mere i halvlegen.

Mere lyd på
I halvlegen havde Michael fra Præstø mange gode råd.

— I skal snakke noget mere sammen. Jeg kan næsten ikke høre jer. Husk at sideforskyde, så vi er bedre dækket ind, hvor spillet foregår. I kæmper rigtig godt, selvom de er fysisk overlegne.

Der var mange store chancer i opgøret. (Foto: Bodil Zuschlag)
Der var mange store chancer i opgøret. (Foto: Bodil Zuschlag)
 

I anden halvleg var Gåsetårnskolen stadig det dominerende mandskab, men Præstø kom også til afslutninger og kun godt spil af Thomas Dinesen i Gåsetårnskolens mål hindrede en reducering.

Selvom der var chancer til flere, blev det ved en scoring mere til Gåsetårnskolen.

Malthe Toftdal havde sidste fod på en tværpasning fra venstre side. Kampen endte med overbevisende sejr på 4-0 til Gåsetårnskolen.

Vi fangede Oscar Sømme efter kampen og spurgte ham, om holdet når til kredsfinalen igen:

— Vi har et godt hold, men næppe lige så godt som sidste år. Men vi vil selvfølgelig gøre alt for at gentage succesen fra sidste år.