Målmand i hovedrollen

Sikker sidste skanse: Mark Stellini reddede to straffespark og scorede det afgørende mål

Mark Stellini stod en fremragende kamp. Foto: Johnny Thorsen
Mark Stellini stod en fremragende kamp. Foto: Johnny Thorsen

For andet år i træk skulle Skovboskolen og Campusskolen mødes i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Drengene fra Skovboskolen fik en traumatisk oplevelse i sidste sæsons opgør, hvor de tabte med 11-1 til Campusskolen.

Den ene af Skovboskolens lærere var inden kampen forbi Campusskolens omklædningsrum for at ønske god kamp.

- Husk, vi har revanche til gode, lød kommentaren inden kampen.

Der var lagt op til en god og seværdig kamp med to hold, der havde kvalitet i alle tre kæder samt to gode målmænd. Netop målmændene skulle komme til at spille en hovedrolle i denne kamp i 5. runde.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Gæsterne med overtaget
Hos gæsterne viste Baker Mohammad og lille Mathias Johnsen skræmmende styrke, hvor førstnævnte i første halvleg huserede på midtbanen samt på højre kant.

Ved dødboldsituationer til Skovboskolen blev der permanent holdt to spillere fremme på de to kanter til hurtige kontraangreb.

Det var tydeligt i kampens start, at ingen af de to skoler ville blotte sig i forsvaret. Så i kampens første ti minutter var der nærmest dømt stillingskrig.

De skulle helt frem til det 13. minut, hvor Kaare Havndrup fra Campusskolen havde det første forsøg, som dog gik forbi målet.

To minutter efter var den gal igen, da der blev begået frispark mod Baker Mohammad. Et frispark, som Baker selv tog sig af. Men forsøget blev flot klaret af Mark Stellini i Skovboskolens mål.

I denne periode havde Kaare Havndrup igen et forsøg fra en spids vinkel, som gik forbi mål.

Skovboskolen havde dog også deres chancer, da det defensive for en enkelt gang skyld glippede hos gæsterne. Men også her viste Noah Bruhn-Bilstrup i Campusskolens mål, at han også var god til at bruge hænderne.

Der var kamp om alle bolde. Foto: Johnny Thorsen
Der var kamp om alle bolde. Foto: Johnny Thorsen

TV: Dominerede spillet

Målløs halvleg
Halvlegens største chance tilfaldt gæsterne, da Baker Mohammad strøg til mållinjen i højre side, hvor han spillede Sebastian Isaksen inde foran mål. Men skuddet ramte overliggeren.

I slutningen af første halvleg skabte Mathias Johnsen sig en fordelagtig situation, hvor han afdriblede flere af værternes forsvarsspillere. Men da han skulle sende bolden det sidste stykke over mållinjen, faldt han over sine egne ben.

Første halvleg sluttede tæmmelig hektisk med to frispark til Skovboskolen tæt på mål. Men begge gange blev bolden headet væk af de garderhøje midterforsvarere hos gæsterne.

Alexander Knaack fra Campusskolen havde et sidste forsøg, inden den dommeren fløjtede til pause.

Det var to tændte hold. Foto: Johnny Thorsen
Det var to tændte hold. Foto: Johnny Thorsen

Trak fra efter pausen

Ostemad til værterne
Første forsøg i anden halvleg tilfaldt Skovboskolen i det 33. minut. Men igen var Noah på plads i sit mål.

To minutter senere viste Mark Stellini for en gang skyld usikkerhed, da han fumlede ved en dobbeltchance fra udeholdet. Men værterne kunne ånde lettet op.

I det 47. minut kom Skovboskolen til en kæmpe chance, men her var værterne ikke kyniske nok, og bolden blev flugtet over målet.

På dette tidspunkt af kampen var det værterne, som sad på spillet. De sporadiske forsøg fra gæsterne stod Baker Mohammad for. Han var nu flyttet over i venstre side af Campusskolens angreb.

Det største drama kom i det 50. minut, hvor Skovboskolen blev reduceret til ti spillere efter et gult kort.

Selv om Skovboskolen i de ti minutter spillede med en spiller i undertal, fik de dog tilspillet sig endnu en 100 procent-chance, som blev helflugtet mod mål. Men igen viste Noah Bruhn-Bilstrup sit store talent og reddede skuddet.

Der var intet, der kom forbi Mark i målet i ordinær tid. Foto: Johnny Thorsen
Der var intet, der kom forbi Mark i målet i ordinær tid. Foto: Johnny Thorsen

TV: Tilbage på rette kurs

Bedst fra pletten
I det 56. minut spillede gæsterne sig igennem i venstre side, hvor Mark Stellini kom på noget af en udflugt fra sin vante plads i målet. Fikirini Atanazi fik en chance på det tomme mål, men hans skud fra en spids vinkel gik i sidenettet. Så værterne kunne endnu en gang ånde lettet op.

Kampens dommer havde lagt syv minutter til, og i det 66. minut fandt Mathias Johnsen Baker Mohammad, som var fuldstændig alene med Mark. Men her vandt sidstnævnte duellen med en kanon redning, som sikrede sin skole en duel fra 11 meter-pletten.           

Her trådte Mark Stellini i karakter og reddede to af fire spark fra Campusskolen.

Han tog da også selv de sidste og afgørende spark for Skovboskolen. Med ren kynisme sendte han Skovboskolen videre til en af kredssemifinalerne i Sjælland Syd. Her venter Vallensbæk Skole.