Annonce:
Annonce:

Målræv på jagt

Knebent: Værter videre efter smal sejr

Hjemmeholdet trak det længste strå i onsdagens kamp. Foto: Bodil Zuschlag
Hjemmeholdet trak det længste strå i onsdagens kamp. Foto: Bodil Zuschlag
Annonce:

Onsdagens kamp på Bogø Kostskoles fine kunstbane var et opgør mellem to ret urutinerede hold i Ekstra Bladets Skolefodbold. Ingen kunne huske, hvornår Bogø Kostskole sidst var kommet videre fra første runde og Skovby Friskole deltog i turneringen for første gang. Se kampfakta her.

Blandede bolsjer
Skovby Friskole havde valgt at bruge turneringen som en oplevelse for deres 8. og 9. årgang. Det betød, at deres hold til onsdagens kamp både bestod af piger og drenge fra 9. årgang.

Bogø Kostskoles hold var en blanding af kostelever og dagelever. Desværre kunne Asger, som normalt er holdets omdrejningspunkt på midtbanen, ikke være med.

Annonce:

- Jeg har fået et beskadiget ledbånd, men jeg håber, jeg kan være med næste gang, hvis vi går videre. Jeg var også med sidste år, og jeg synes, vi har et mere homogent hold i år. Vi er mere på samme niveau, sagde Asger.

Hjemmeholdets trommeband var på plads. Foto: Bodil Zuschlag
Hjemmeholdets trommeband var på plads. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Saksede den hjem

Måtte en tur i græsset
Der var ikke gået mange minutter af kampen, før udeholdets målmand, Mikkel Jeppesen, måtte bide i græsset og modtage behandling for en ankelskade. Heldigvis blev Mikkel klar igen, for han var en vigtig mand for sit hold.

I starten sad hjemmeholdet totalt på spillet, men efter fire minutter kunne Nicklas Brincker have vendt det hele på hovedet, da han sprintede fra hjemmeholdets forsvar. Magnus i målet blev dog sejrherre i duellen og klarede situationen.

Efter fem minutter fik hjemmeholdet udbytte af deres pres, og efter et klumpspil kunne Moaamal bringe sit hold foran med 1-0.

Hjemmeholdet sad nu på spillet, og 2-0-scoringen var en konsekvens af denne udvikling. Scoringen var klassisk. Frederik broderede sig igennem i højre side og fandt Mohammed, som sparkede bolden i kassen.

Annonce:

Herefter bølgede spillet frem og tilbage, og gæsterne havde bestemt også deres chancer, men Magnus i hjemmeholdets mål stod en flot kamp og tog sig af alt, hvad der kom.

Bogø Kostskole fik lavet endnu et mål i første halvleg, da Moaamal scorede sit andet mål i kampen ved at følge om på en ripost fra målmanden.

Værterne i angreb. Foto: Bodil Zuschlag
Værterne i angreb. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Cruisede videre

Sikker føring
Spillet var meget lige i resten af halvlegen. Den store forskel lå i, at hjemmeholdet scorede på deres chancer. Ved halvleg var stillingen 3-0 til hjemmeholdet.

I starten af anden halvleg troede hjemmeholdet, at de havde bragt sig foran med 4-0, men scoringen blev annulleret pga. off-side, så der var stadig mulighed for et comeback fra gæsternes side. Og de kæmpede virkelig for det.

Og endelig lykkedes det for Nicklas Brincker at overliste hjemmeholdets målmand. Han tog et smart træk uden om Magnus og kunne score i det tomme mål.

Vendte kampen

Annonce:

Red stormen af
Kort efter havde udeholdet endnu en chance for at skabe spænding i opgøret, men Mikkels afslutning gik lige forbi venstre opstander. Der var stadig masser af intensitet i kampen, men værterne red stormen af og holdt deres 3 -1-føring resten af kampen.

Efter kampen talte vi med Freya Kauffmann fra Skovby Friskole.

- Det var rigtigt fedt at være med til og også at spille med og mod drenge. Jeg synes, det er fint, at det er noget, klassen er sammen om, og det er noget, vi vil tænke tilbage på med glæde, selvom vi tabte, tilføjede hun med et smil.

Bogø Kostskole er dermed videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor modstanderen er Sophieskolen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: