Moste profil

Mandsopdækket: Gæster lukkede ned for profilen Doha

Altid to modstandere om Doha. Foto: JJØ
Altid to modstandere om Doha. Foto: JJØ

Aldrig før havde de to Greve-skoler Strandgårdskolen og Mosede Skole mødt hinanden i Ekstra Bladet Skolefodbold, men en gang skulle være den første, og det blev så i dag (fredag). Se kampfakta her.

Bevidst om opgaven
Anfører for Mosede Skole, Caroline Plahter, var både ydmyg, men også sikker på sig selv og holdet inden kampen.

- Vi har aftalt at gå til opgaven og yde vores bedste. Vi vil så gerne videre fra anden runde. Det har vi aldrig været før. Men for at komme videre fra anden runde skal man vinde sin første kamp, sagde hun og fortsatte:

- Det tror vi også på, vi kan. Vi skal bare løfte i flok, og så skal vi holde øje med hende, der hedder Doha fra Strandgårdskolen. Hun er god, afsluttede hun.

Og Caroline Plahter fik ret i, at der skulle holdes øje med Doha.

Caroline Plahter inden kampen. Foto: JJØ
Caroline Plahter inden kampen. Foto: JJØ

Se også: TV: Vendte truende nederlag

Svære betingelser
De mange tilskuere, der var mødt frem i det smukke vejr, vidste i hvert fald, hvem Doha var. Hver gang hun fik bolden, steg stemningen blandt tilskuerne.

Men hun havde for få spilstationer, så hun skulle klare alting selv, og dertil havde Mosede Skole for mange gode spillere.

Det var da også udeholdet fra Mosede Skole, der tog teten. Bolden var konstant på hjemmeholdets banehalvdel, men først i det ottende minut gav det bonus.

Se også: TV: Mål på samlebånd

Ét mere
Caroline Plahter spillede bolden til Hafsa Mir, der rundede en modstander.

- Tag et træk mere, blev der råbt fra trænersiden.

Det gjorde Hafsa og rundede en spiller mere.

- Tag et træk mere, lød det igen udefra, og det gjorde Hafsa, og derefter sendte hun bolden i kassen til 0-1.

Se også: TV: Buldrede videre

Selvgjort, velgjort
Men det slog ikke hjemmeholdet og slet ikke Doha ud. Hun var som en hvirvelvind og skabte to gode chancer til sine medspillere, inden hun til sidst gjorde arbejdet færdigt selv.

Fra midten, hvor hun erobrede bolden, driblede hun op gennem udeholdets forsvar, hvor ingen var i stand til at stoppe hende, og hendes skud til 1-1 var utageligt for Emma Frederiksen, og dermed var stillingen 1-1. Nu var stemningen høj blandt publikum.

Men minuttet efter slog udeholdet kontra. Bolden kom ud i højre side, hvor den elegante og driblestærke Clara Sæbye altid var spilbar. Hendes indlæg blev til et skud, der blev pareret, men på riposten blev bolden skubbet i mål af Freja Jørgensen til 1-2.

Og ganske få minutter efter slog den hårdt arbejdende Nour El-Khatib en god aflevering til Sarah Bentsen, der med lethed scorede til 1-3, og nu lignede det en større afklapsning.

Men det blev ikke til mere i første halvleg, hvor stillingen var 3-1 til Mosede Skole.

Doha tog sagen i egen hånd. Foto: JJØ
Doha tog sagen i egen hånd. Foto: JJØ

Se også: TV: Tilbage på rette kurs

Ned i tempo
I anden halvleg faldt tempoet mærkbart. Der var ikke samme bid i hverken tacklinger eller løbemønstre. Det var tydeligt, at begge hold var løbet tør for luft.

Men Mosede Skole havde overtaget. De holdt bolden på hjemmeholdets banehalvdel, men kom kun frem til én kæmpechance, hvor det lykkedes for Clara Sæbye at skyde bolden ved siden af målet fra kun to meters afstand.

Så der kom ikke flere scoringer i kampen, og samtlige piger var lettet, da kampen blev fløjtet af. Der var ikke ret meget mere i tanken.

Den fair spillede kamp endte dermed med en sejr på 3-1 til udeholdet, der nu blot skal vinde den næste kamp og dermed for første gang præstere at komme til tre runde i verdens største skolefodboldboldturnering. I næste runde venter Hedelyskolen.

Fuld fart fremad. Foto: JJØ
Fuld fart fremad. Foto: JJØ