Netmaskerne blafrede hyppigt

Solid sejr: Pigerne fra hjemmeholdet kendte godt vejen til mål

Pigerne fra Gåsetårn-holdet hamrede bolde i kassen. (Foto: Bodil Zuschlag)
Pigerne fra Gåsetårn-holdet hamrede bolde i kassen. (Foto: Bodil Zuschlag)

Sidste år mødtes de ikke, men i år var det igen tid for et møde imellem pigerne fra naboskolerne Gåsetårnskolen og Svend Gønge Skolen.

Sidste år nåede Gåsetårnskolen helt til kvartfinalen, så i Svend Gønge-lejren var man ikke alt for optimistiske.

Anfører Mathilde Stavnskær udtalte inden kampen:

— Det er faktisk kun mig, som er tilbage fra holdet fra sidste år, så det er noget af en udfordring, vi står over for. Flere af mine medspillere har droppet fodbolden, men alle har dog spillet på et eller andet tidspunkt. Men vi er parate til at smøge ærmerne op og kæmpe for sagen. Jeg spiller selv på U-19 holdet i vores lokale klub, så jeg er vant til hård modstand.

I den anden lejr var der heller ikke overdreven optimisme.

— Der har været stor udskiftning på vores hold. Desuden spiller vi på tre forskellige hold til daglig. Nogle af spillerne har ikke prøvet at spille andet end 7-mands, så jeg har faktisk været temmelig nervøs op til kampen, udtalte Gåsetårntårnskolens anfører Anna Kaptain.

Anna er for øvrigt ikke en frøken hvem-som-helst. I sidste turnering endte hun med sine 16 mål på en femteplads på topscorerlisten.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Slagtede sin gamle skole

Pigerne var nervøse før start, men kom hurtigt i gang. (Foto: Bodil Zuschlag)
Pigerne var nervøse før start, men kom hurtigt i gang. (Foto: Bodil Zuschlag)
 

Nervøs start
Kampens start afspejlede meget godt de to anførers udtalelser. Det hele var meget febrilsk og nervøst, og der var ikke mange afleveringer, der ramte en medspiller. I kraft af den stærke medvind fik Gåsetårnskolen først styr på spillet. Efter knapt tre minutter startede Anna Kaptain sin tur mod en ny fin placering på topscorerlisten. Efter en længere dribletur scorede hun det første af sine tre mål i kampen.

Svend Gønges bedste Mathilde Stavnskær tog dog kampen op med Anna, og de to tog sig nogle gevaldige nærkampe, begge med absolut fair midler. Ingen kunne dog forhindre Annas anden scoring 10 minutter inde i halvlegen.

Gåsetårnskolen sad tungt på kampen. Svend Gønge var sjældne gæster i modsatte målfelt. Overtaget resulterede i yderligere to scoringer ved Camille Bro og Kimmi Jacobsen. 4–0 stod det ved halvleg.

I anden halvleg var billedet det samme. På trods af medvind havde Svend Gønge svært ved at lægge pres på Gåsetårn-pigerne. De kæmpede dog indædt og holdt, på trods af tre scoringer imod sig, godt stand. Gåsetårnskolen har dog en del individualister, som kan noget med bolden på egen hånd og som også har god fart. Det blev til yderligere tre scoringer. Anna Kaptain på straffe og et hver til Anna Lyndrup og Camille Bro. Begge efter fine individuelle præstationer. Kampen endte dermed med en 7-0 sejr til Gåsetårn-holdet.

Der blev scoret til 5-0 på straffespark. (Foto: Bodil Zuschlag)
Der blev scoret til 5-0 på straffespark. (Foto: Bodil Zuschlag)
 

Tilfreds med resultatet
Hos Gåsetårnskolen lagde man især mærke til Anna Kaptain, men Anna Lyndrup spillede også en fin kamp på højre fløj. Hun har et dejligt glid med bolden og er absolut en spiller, man skal holde øje med.

Mathilde Stavnkær kæmpede en brav kamp i forsvaret. (Foto: Bodil Zuschlag)
Mathilde Stavnkær kæmpede en brav kamp i forsvaret. (Foto: Bodil Zuschlag)
 

Hos Svend Gønge ydede Mathilde Stavnskær en fantastisk indsats i midterforsvaret. Hun kom i vejen for rigtig meget og satte nogle tacklinger ind, så det sang. Rebecca Jackson spillede som indskifter en solid kamp på venstre back.

Efter kampen var Anna Kaptain tilfreds med resultatet, men ikke med spillet.

— Det er dejligt at score så mange mål, men spillet hænger ikke helt sammen. Vi får slet ikke brugt banens bredde og klumper for meget på midten. Men nu er vi videre i turneringen, og så må vi prøve at få forbedret vores spil i næste kamp. Sidste år blev vi bedre og bedre for hver kamp, og det kan vel også ske i år, understregede Anna med et smil.