Nikolai Laursen på visit på Vestegnen

Tilbage til rødderne: Det 17-årige stortalent skulle se lillebror spille skolefodbold

Nikolai Laursen bruger blandt andet tiden på krykker til at besøge familien i Danmark. (Foto: John Froman)
Nikolai Laursen bruger blandt andet tiden på krykker til at besøge familien i Danmark. (Foto: John Froman)

Nikolai Laursen lever til dagligt en tilværelse i den hollandske storklub PSV Eindhoven. For et par dage siden slog de Manchester United i Champions League. Dagen efter sejren over mastodonten var den tidligere Brøndby-spiller tilbage på Vestegnen.

17-årige Laursen er i øjeblikket ude med en skade. Han forventes først tilbage om en måneds tid. Der er derfor blevet plads til et visit hos familien i Danmark. Det udnyttede han til at tage et smut til Ishøj for at se sin lillebror, Benjamin Laursen, spille skolefodbold.

Se også: 17-årig dansker scorer i PSV-debut

Fremtiden var ikke som målmand
Lillebror Laursen spiller for Pilehaveskolen, som ligger i Vallensbæk. Storebror Nikolai har selv repræsenteret selv samme skole, da han deltog i Ekstra Bladet Skolefodbold.

— Skolefodbold har en enormt stor social betydning i forhold til skolen og fællesskabet på skolen. Det er en helt speciel følelse, at kammeraterne står og hepper på sidelinjen omkring banen. Det er ikke noget, man bare lige glemmer, fortæller Nikolai Laursen og husker tilbage på sin egen tid i turneringen.

— For tre år siden spillede vi mod en lokal skole. Kampen endte uafgjort, så vi skulle ud i straffesparkskonkurrence. Her blev jeg smidt ind på mål. Det var en helt anderledes vinkel til fodbolden. De skød forbi og vi vandt. Jeg tror slet ikke jeg rørte bolden. Men det var nok meget godt for mig, min fremtid lå bekendt ikke som målmand.

Se også: Redningsmanden

Lillebror Benjamin og Pilehaveskolen vandt kampen 5-0 og den yngste Laursen-bror kronede en flot indsats med et mål. Han spiller i Brøndby på klubbens U17-hold.

— Det var fedt, at han var her. Vi snakker altid fodbold, selvom han ikke er hjemme så tit. Jeg ville gerne vise ham noget god bold i dag, fortæller Benjamin.

Nikolai Laursen poserer med lillebror Benjamin Laursen og resten af Pilehaveskole-holdet. (Foto: John Froman)
Nikolai Laursen poserer med lillebror Benjamin Laursen og resten af Pilehaveskole-holdet. (Foto: John Froman)
 

Se også: TV: 16-årig komet: Fra skolefodbold til debut i Brøndby på et år

Fra skolefodbold til de hollandske mestre
Skiftet fra de trygge rammer på Vestegnen til de hollandske mestre, har været et stort skridt for en 17-årig Laursen. I Holland bor han hos en form for plejefamilie, som er hans støtte i hverdagen. Men stortalentet er faldet godt til og han føler sig tryg, selvom springet har været stort. Sproget er den største udfordring, så selv ferien hjemme hos familien går med at lære hollandsk.

I år er der 1381 hold med i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering. Mon ikke der er et par drenge og piger, der drømmer om at gøre det, som Nikolai Laursen har gjort. At gå fra skolefodbold til professionel fodbold.

— Man skal tro fuldt ud på sig selv. Og så skal man virkelig ville det, for intet kommer af sig selv. Kun med hårdt arbejde kan man nå gennem nåleøjet, lød rådet fra Laursen til alle de håbefulde.

— Måske går man glip af noget, når man som så ung følger sin drøm. Men det man får, opvejer alt det, man måske gik glip af.

Og så gik der ikke mange sekunder før Nikolai Laursen blev omringet af en kødrand af unge fans, der ville have autografer. Her var ingen nykker hos 17-årige Nikolai. Han tog sig tid til at tale med alle. Det var en stjerne, der havde lagt vejen forbi Ishøj.

Se også: Brøndbys supersalg: Får 10 mio. kr for angrebskomet

1 af 2 Nikolai Laursen jubler over sit første mål på U16-landsholdet. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Nikolai Laursen bruger blandt andet tiden på krykker til at besøge familien i Danmark. (Foto: John Froman)