Oppe mod overmagten

Klasseforskel: Kunne intet stille op

Hjemmeholdet i de orange trøjer var oppe mod overmagten. Foto: Bodil Zuschlag
Hjemmeholdet i de orange trøjer var oppe mod overmagten. Foto: Bodil Zuschlag

Kampen i sjette runde på kunstbanen i Nykøbing Falster skulle afgøre, hvem der skulle møde Hedelyskolen i årets kredsfinale i Sjælland Syd i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Mangel på kendskab
På forhånd kendte de to skoler Østre Skole og Lille Næstved Skole ikke meget til hinanden.

Nicoline Schrøder fra Lille Næstved Skole sagde følgende før kampen:

- Vi kender ikke dagens modstander, så vi vil først og fremmest fokusere på vores eget spil. Vi har dog læst os til, at de har en god midtbane, og at Julie Koch har lavet mange mål, specielt i deres overbevisende sejr i kvartfinalen. Hende holder vi selvfølgelig øje med. Ellers har jeg en god fornemmelse. Jeg tror, vi vinder, lød det fra Nicoline.

Østre Skoles træner, Kirsten, var meget realistisk omkring kampen:

- Det bliver meget svært. Der er ikke scoret mod dem endnu, men vi satser da på, at vi skal være de første. Desværre mangler vi endnu engang to af vores stærke piger på midtbanen, men vi har klaret os uden dem de sidste par kampe, så det må vi også gøre i dag. Jeg er i hvert fald optimistisk, lød det fra Kirsten.

TV: Bølgede frem og tilbage

Gæsterne tog teten
Gæsterne fra Lille Næstved tog teten straks fra starten af kampen. De spillede bolden godt rundt, og Østre Skoles spillere måtte løbe meget og for det meste forgæves. Allerede efter tre minutter gik det galt for hjemmeholdet. Efter et indlæg i hjemmeholdets felt havnede bolden hos Alberte Holt, som resolut skød mod mål, og bolden strøg ind uden chance for Katrine i hjemmeholdets mål.

Målet blev startskuddet til et længere bombardement af Østre Skoles mål, men hjemmeholdet red stormen af og fik hen mod midten af halvlegen etableret flere angreb mod Lille Næstveds mål. De manglede dog den sidste pondus mod mål, så Lille Næstveds mål var aldrig rigtig i fare.

Det kom det dog midt i første halvleg. Østre Skole blev tildelt et frispark nogle meter fra målfeltet. Det var lige mad for Julie Koch, som har et glimrende skud. Anna Hansen i Lille Næstveds mål fik lige akkurat fingerspidserne på bolden, som ramte overliggeren og faldt ned foran Anna, som nemt kunne samle bolden op. En udligning her ville måske have givet et noget andet kampbillede.

Kort efter tog Nicoline Schrøder nemlig fat. Først øgede hun lidt heldigt til 2-0, og få minutter efter gjorde hun det til 3–0 på et flot langskud. Det tog lidt af modet fra Østre Skole, som dog stadig kæmpede super godt, og det lykkedes dem at forhindre yderligere scoringer i første halvleg. Til gengæld var der ikke rigtigt kræfter til det fremadrettede spil, og det blev kun til sporadiske angreb.

Hjemmeholdet forsøgte, men de var oppe mod en bedre modstander. Foto: Bodil Zuschlag
Hjemmeholdet forsøgte, men de var oppe mod en bedre modstander. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Vil gentage succesen

Tilfredshed og varsomhed
Træner Thomas fra Lille Næstved Skole var selvfølgelig tilfreds med sit hold, men han havde alligevel en lille advarsel:

- Vi må simpelthen ikke lukke dem ind i kampen. Julie er deres farligste trussel, og hun må ikke få lov. Der skal hele tiden være opbakning på hende. Selvom vi er foran med 3 skal vi bevare gejsten. Gå nu ud og få lukket kampen, så vi undgår unødig spænding. Og ingen dumme frispark!

I Østre Skoles lejr besluttede man at flytte netop Julie en tak frem i håb om, at en stikning frem til hende kunne give en hurtig scoring.

Anden halvleg bar præg af, at kampen reelt var afgjort. Den ønskede fjerde scoring lod dog vente på sig, men omvendt levnede Lille Næstveds solide forsvar ikke modstanderne nogen chance for at komme til afslutninger. Det var ikke, fordi Østre Skole gav op, men i denne kamp mødte de bare en bund solid modstander.

Fra midten af anden halvleg kom der yderligere tre scoringer fra henholdsvis Nicoline, Andrea ( direkte på hjørnespark) og Katrine Gerber, så kampen endte med en udebane sejr på 6–0 til Lille Næstved Skole.

Østre Skoles målmand havde en hård dag på kontoret. Foto: Bodil Zuschlag
Østre Skoles målmand havde en hård dag på kontoret. Foto: Bodil Zuschlag

Husk: Kredsfinalen live på Facebook

Gode præstationer
På trods af seks scoringer imod var der flotte præstationer af Fasiga Ayele og Laura Christoffersen i Østre Skoles forsvar, men hele holdet kæmpede forbilledligt og havde stor ære af kampen.

På Lille Næstveds hold var Karen Dietz flyttet ned i venstre forsvarszone, og hun satte ikke en fod forkert i hele kampen. I det hele taget har Lille Næstved en giftig venstre side som sætter mange angreb op.

Efter kampen udtalte Nicoline og Andrea fra Lille Næstved Skole følgende:

- Det var en noget nemmere kamp i dag end sidst mod Holmegaard, hvor vi var ret pressede og lidt heldige med at vinde 2-0. Men vi synes også, vi spillede vores bedste kamp indtil nu. Nu glæder vi os til kredsfinalen på mandag. Pudsigt nok skal vi også møde nogle af spillerne fra Østre Skole, når vi med HG møder NFC i en U16 kamp i morgen, lød det fra de to profiler.

Lille Næstved Skole er nu videre til kredsfinalen med en målscore på 33–0. Det bliver spændende, om Hedelyskolen skal være de første til at nedbryde Lille Næstveds forsvar. Kredsfinalen i Sjælland Syd spilles 19. november klokken 11.00. Datoen for kampen er fastsat, og den kan derfor ikke ændres.

Lille Næstved Skoles vej til kredsfinalen:

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen afd. Holsted 16-0

25. oktober: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen 9-0

7. november: Holmegaardskolen - Lille Næstved Skole 0-2

14. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole 0-6