Optimismen blomstrede

Mål på stribe: Drengene fra Ellemark vidste godt, hvor målet stod

Drengene fra Ellemarkskolen hamrede basser ind på stribe. (Foto: Preben Worsøe)
Drengene fra Ellemarkskolen hamrede basser ind på stribe. (Foto: Preben Worsøe)

Ellemarkskolens topscorer Emre Unver var fuld af optimisme før dagens kamp:

— Jeg er ofte topscorer for Køge BKs U-17 hold. Det var også fedt at score to gange for skoleholdet, og jeg scorer flere i dag. Modstanderne har to piger på holdet, så de har nok ikke så mange spillere at vælge imellem, men de er sikkert gode nok, siden de er med. Vi har et godt hold i år, så jeg forventer, at vi vinder, og jeg scorer også i dag, lød det.

Kræfterne slap op

Ganske rigtigt Ringsted Ny Friskole havde igen Kristine Demuth og Sofie Kjærsgård i drengeholdets start-ellever.

– Det var fedt at vinde sidst, lød det fra de to piger.

Historiebøgerne blev opdateret

— Vi fik ros af vores kammerater. Vi går også efter sejren i dag, men det bliver nok svært, for de har mange flere spillere at vælge imellem på deres skole, end vi har på vores.

—  Det er også sværere at spille på udebane, men det er spændende, og så slipper vi jo for nogle ekstra timer, slutter Kristine med et glimt i øjet, og så løb pigerne til opvarmning.

Her stod Laurits Thomsen sidste rundes anfører og matchvinder for Friskolen samt modtager af fidusbamsen. Men i dag var han ikke omklædt.

— Jeg fik en forstrækning i en fodboldkamp, og det er ærgerligt, for jeg ville rigtigt gerne have spillet med i dag, fortalte Laurits.

— Nu er jeg med for at støtte mine kammerater og som hjælpetræner, sluttede Laurits, mens han satte en megafon til munden og med stor sikkerhed styrede sine kammeraters opvarmning.

Se kampfakta her.

Drengene fra Ellemark tog hurtigt styringen. (Foto: Preben Worsøe)
Drengene fra Ellemark tog hurtigt styringen. (Foto: Preben Worsøe)
 

Kæmpede forgæves
Kampen blev som ventet Davids fight mod Goliat – den lilles kamp mod den store og stærke, men i modsætning til i den gamle fortælling, blev det i dag med den stærke som en sikker vinder.

Ellemarkskolen havde bolden langt det meste af tiden og lagde fra start et højt pres. Det blev til mange forsøg, men kun få ramte målet, og de var barnemad for målmand Mikkel Zielinski.

Emre viste flere eksempler på sine evner til drible imellem forsvarene, men det blev ofte overdrevet og løb ud i sandet. Det blev da heller ikke ham, der åbnede festen, men til gengæld fik han assisten, da han efter flot forarbejde på venstre fløj, serverede bolden lige i fødderne på Abdurrahman. Han tog et smart træk til siden, og så var vejen fri til 1-0.

Apdurrahman scorede til 1-0. (Foto: Preben Worsøe)
Apdurrahman scorede til 1-0. (Foto: Preben Worsøe)
 

Kort efter fik udeholdet deres største chance i form af et frispark lige udenfor feltet. Niclas Spanggaard skruede bolden i en flot bue op over muren, og Mathias Sørensen fik kun med det yderste af fingerspidserne vippet bolden op på overliggeren og greb så returen.

Ellemarkskolen fortsatte med at dominere, men vi skulle helt hen til lige før pausefløjtet, før overvægten i spillet gav bonus. Et flot indlæg fra højre mod bageste stolpe blev af Magnus Bergstrand headet skråt bagud, og her kom Victor Frandsen flyvende gennem luften og headede sit hold foran 2-0. Et smukt mål.

Så kom målene for alvor
Alligevel talte træner Flemming med store bogstaver til sine spillere i pausen.

— I er hurtigere end dem, I løber godt for hinanden, og I kan spille dem ud af banen, hvis I afleverer hurtigere i stedet for at drible. Vi har jo alt spillet, og så er det for lidt med kun to mål, lød det.

Spillerne fulgte recepten, og det blev til mange chancer, men afslutningerne var stadig alt for uskarpe. Først midt i halvlegen lykkedes det endelig. Victor Frandsen modtog en aflevering i feltet, han tæmmede flot bolden og sendte den i kassen i samme bevægelse.

Nu var der gået hul på bylden, og det var igen Victor, der var på pletten med sit holds fjerde mål, og dermed et ægte hattrick af den lille elegante og effektive spiller.

Victor var på pletten hele tre gange i opgøret. (Foto: Preben Worsøe)
Victor var på pletten hele tre gange i opgøret. (Foto: Preben Worsøe)
 

Selv om Ringsted Nye Friskole holdt humøret højt og kæmpede bravt til det sidste, blev det til yderligere tre scoringer af Ellemarksolen – en mere af Apdurrahman og to af Emre, til slutresultatet 7-0.

— Jeg er rigtig glad for fidusbamsen, sagde Victor Frandsen med et stort smil.

— Det havde jeg slet ikke regnet med. Den kunne jo være gået til hvem som helst efter den anden halvleg, tilføjede han beskedent.

— For tre år siden var jeg tilskuer i Parken, da min skole var i finalen og fik overrakt præmier af Michael Laudrup. I år vil jeg gerne selv ind på græsset og prøve banen af, lød det optimsistisk.