Annonce:
Annonce:

Patrick sloges for skolen

Fighter: En skadet profil ville på banen igen og kæmpe for skolens ære

Patrick ærgrede sig med ispose på. Men han gjorde skolen stor ære. (Foto: Prebem Worsøe)
Patrick ærgrede sig med ispose på. Men han gjorde skolen stor ære. (Foto: Prebem Worsøe)
Annonce:

Begge anførere virkede lidt betænkelige før dagens kamp mellem Sakskøbing Skole og Eskilstrup Skole på Sakskøbing Stadion.

— Vi er ikke så gode som sidste år, sagde hjemmeholdets Oliver Dylong

— Og det var en meget smal sejr, som bragte os videre fra første runde. Vi har talt om, at vi skal løbe mere for hinanden, spille vores to hurtige angribere i dybden og ellers satse lidt mere på langskud.

Udeholdet fra Eskilstrup Skole virkede heller ikke som superoptimister.

— To af vores spillere dukkede ikke op ved stationen i morges som aftalt, så vi måtte tage af sted uden dem, fortalte anfører Malthe Soloy.

— Den ene var endda vores førstevalg som angriber. Nu satser vi i stedet for på lange på bolde i dybden til Benjamin Lauridsen og høje indlæg til Emil Hansen, for han er stærk i hovespillet.

Se kampfakta her.

Annonce:

— Husk at det er et holdspil, drenge. Kæmp for hinanden og kæmp for at vinde, lød det opmuntrende fra træner Søren til sine drenge fra Eskilstrup, lige inden dommeren fløjtede op.

Intens luftduel. (Foto: Preben Worsøe)
Intens luftduel. (Foto: Preben Worsøe)
 

Opskriften virkede med det samme
Oliver fra Sakskøbing havde sat fokus på bolde i dybden til en hurtig angriber, og det fik vi en prøve på med det samme. Patrick Sørensen blev sendt afsted langs venstrekanten med en stikning. Han sprintede i fuld fart fra et par modspillere, skar flot ind i banen og lagde perfekt bolden over i det lange hjørne uden chance for målmanden. 1-0 til hjemmeholdet, og det første minut var ikke gået endnu.

Men drengene fra Eskilstrup tabte ikke modet. Tre minutter senere havnede et præcist indlæg fra Benjamin Godske for fødderne af en umarkeret Oliver Larsen, som sikkert omsatte det gode tilbud til udligning 1-1.

Annonce:

Der skete en masse i starten, for kun minuttet efter havde Sakskøbing en kæmpe chance for at bringe sig i spidsen. Igen var det Patrick, som var på spil. Omgivet af tre modspillere legede han snurretop med dem i det lille felt, men da han endelig slap fri til skud, var vinklen blevet for spids, og det dækkede Nikolaj Sørensen i målet godt af for. Skuddet havnede i sidenettet, men den akavede bevægelse medførte uheldigvis, at Patrick forstrak den store lårmuskel og måtte udgå allerede efter fem minutter.

Patrick fyrer af. (Foto: Preben Worsøe)
Patrick fyrer af. (Foto: Preben Worsøe)
 

Selv om Sakskøbing kæmpede flot, kunne man godt mærke, at de nu manglede tyngden og farligheden oppe foran. Gæsterne fra Eskilstrup Skole overtog mere og mere af spillet. De spillede pænt sammen på midten, og adskillige gange blev Benjamin sendt afsted med en dyb stikning, men Johannes Hansen i Sakskøbings mål var vågen og gik godt ud af sit mål.

Bedst i undertal

Flere hurtigløbere
Men Patrick, som jo nu var ude med en skade, var åbenbart ikke den eneste hurtigløber hos hjemmeholdet. Kort før pausen blev en lang clearing fra forsvaret opfanget af Niclas Grådahl, som viste sin hurtighed ved at sprinte fra alle og iskoldt placere bolden udenom målmanden. Stik imod spil og chancer stod det pludselig 2-1 til hjemmeholdet.

I pausen opmuntrede Søren sine spillere med en positiv pep-talk:

—  Tegningen er der jo, så bare fortsæt gutter, så skal det nok komme.

Annonce:

Men kort ind i anden havleg var det Eskilstrup, som blev forfulgt af uheld. Først måtte André Mortensen ud med en knæskade, og kort efter blev Emil Hansen ramt i hovedet og måtte udenfor i en periode.

Det betød at Sakskøbing fik overtaget. Her faldt især Benjamin Godske i øjnene med sine hurtige ryk langs kanterne og gode indlæg i feltet. Men der var bare ingen til at omsætte de gode tilbud i mål. Den største chance tilfaldt dog Eskilstrup, da Malthe Soloy gled fri i højre side, og kun en lynhurtig fodparade af målmand Johannes i sidste øjeblik, forhindrede ham i at score.

Benjamin på spil. (Foto: Preben Worsøe)
Benjamin på spil. (Foto: Preben Worsøe)
 

Annonce:

Med 10 minutter igen kom den skadede Patrick fra hjemmeholdet pludselig på banen igen, efter at have siddet på bænken med ispose på. Det var dog tydeligt, at han ikke kunne løbe igennem, men med sin gode spilopfattelse og sikre afleveringer, var han alligevel en klar forstærkning for Sakskøbing. Og det gav da også bonus, da han kort før tid med en lækker pasning indenom fandt Niclas, som med en lige så flot førstegangsaflevering spillede Mikkel Stecher helt fri til scoring til slutresultatet 3-1 til Sakskøbing Skole. Det var et flot og uselvisk mål at gå hjem på.

Historiebøgerne blev opdateret

— Jeg var bare så ærgerlig over at måtte udgå, fortalte Patrick, kort efter at han fortjent havde modtaget fidusbamsen.

— Jeg holder i øjeblikket en pause fra turneringsfodbolden for B. Frem, men jeg elsker at spille på skoleholdet. Jeg følte, at det gik lidt bedre, så jeg bad selv om at komme ind igen, så jeg kunne kæmpe for skolen. Jeg bed smerten i mig og lod være med at løbe igennem. Det var dejligt at være med til at sikre sejren, og jeg glæder mig til vores næste kamp, sluttede Patrick og humpede ud til den ventende ispose.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: