Pige-hold: De går nok alle i niende

Modig flok: Præstø Skoles piger var oppe imod et større hold - men de fightede

Anfører Signe Jensen viser god teknik. Foto: Bodil Zuschlag
Anfører Signe Jensen viser god teknik. Foto: Bodil Zuschlag

- De går garanteret alle sammen i 9. klasse.

Pigerne fra Præstø Skole var næsten skræmte på forhånd, da de så deres modstandere fra Gåsetårnskolen.

Måske forståeligt nok, da alle pigerne fra Præstø - undtagen én - går i syvende klasse.

Se kampfakta her

Troede stadig på det
Anfører Signe Jensen var dog fuld af fortrøstning.

- Vi er heldigvis alle vant til at spille fodbold, selvom vi først lige er begyndt med 11-mands. Vi vil gøre det så, godt vi kan.

Det er ikke helt hele Gåsetårnskolens hold, der går i 9. klasse - omkring halvdelen gør. Til gengæld kender de hinanden godt.

- Vi er en stamme af piger, som spiller på U16 i Vordingborg, så det er selvfølgelig en stor fordel for os.

TV: Tilfreds træner: Dejligt I fighter

Et hurtigt mål
Der var da heller ikke spillet mere end knapt to minutter før Melissa Rodriquez fra Gåsetårnskolen viste sin målfarlighed. Hun spurtede fra alt og alle og udplacerede til sidst Helena Christensen og gjorde det til 1-0.

Gåsetårnskolen satte sig fuldstændig på kampen og gjorde det i løbet af de første 10 minutter til 4-0. Melizza igen og Pernille Høgh stod for målene.

Så var Præstø ved at indstille sig på modstanderne, og der skete ikke noget målmæssigt før i halvlegens sidste minut, hvor Melizza med et godt langskud gjorde det til 5-0.

Gode råd i pausen
I halvlegen havde træner Michael følgende gode råd til sine spillere:

- Vi skal have elastik mellem kæderne. Ved vores udspark skal I spille ud i siderne og ikke frem i banen. Vi har fået bedre fat i det og skal bare fortsætte den gode indstilling.

Modig sidste skanse

I Gåsetårn-lejren var opfordringen følgende:

- Vi skal køre bolden mere rundt. Sørg for at få fløjene med, så vi ikke klumper på midten.

Samme billede i de sidste 30
I anden halvleg var billedet det samme. Gåsetårnskolen sad på spillet, og Præstø leverede en god forsvarskamp. Et par enkelte gange truede Præstø Gåsetårnskolens forsvar, men det blev aldrig for alvor farligt. Tre mål mere blev det til Gåsetårnskolen. Anna Lyndrup nettede to gange og Camille Bro en, så slutresutatet blev en 8-0-sejr til Gåsetårnskolen.

Præstø Skole vil næste år og næste år igen kunne stille med et slagkraftigt hold, for der er masser af bold i de piger fra syvende.

Og Gåsetårnskolen har et par trænere, som udviste stor fair play. Der blev skiftet flittigt ud og nogle spillere blev brugt på nogle, for dem, uvante pladser.

TV: Tårnhøj kaptajn med overblik