Spændingen udeblev

Dominans: Gav ikke modstanderen en chance

Gæsterne var hele tiden et ekstra skridt foran hjemmeholdet. Foto: Johnny Thorsen
Gæsterne var hele tiden et ekstra skridt foran hjemmeholdet. Foto: Johnny Thorsen

Pigerne fra Greve Privatskole var ikke i tvivl om, hvorfor vejret var så dårligt. Deres lærer Jean-Brice Beaudhots havde nemlig fødselsdag, og han forventede da også, at hans piger ville give ham en fødselsdagsgave i form af en sejr på udebane over Vejlebroskolen som havde vundet deres første kamp uden at spille, så derfor havde Jean-Brice ingen anelse om modstanderens styrke.

Og fødselsdagsbarnet havde også større hovedbrud, da hans skole var ramt af afbud på seks pladser som alle sad under noget bedre himmelstrøg i Barcelona.

Men de seks spillere, som alle var med i skolens første kamp, havde bestemt tankerne hos deres veninder som skulle forsøge at få deres skole videre til næste runde.

- Ja, sagde Jean-Brice inden kampen. Det er noget af et 'baby hold,' vi stiller med, men min mave fornemmelse siger, at vi vinder, selvom jeg har været helt nede i femte klasse for at finde kvalificerede reserver.

Se kampfakta her.

Så sig aldrig tilbage

Manglende dommer gav problemer
Og i de kommende år skal man tage Greve Privatskole alvorlig, da ni af aktørererne fra denne kamp kom fra 5. og 6. klasse. Charlotte Nielsen som var debutant i spidsen for Vejlebroskolen havde også sine problemer, da den bestilte dommer ikke mødte op.

Han var tilsagt til onsdag, så nu var gode råd dyre, så alle pigerne blev sendt i omklædningsrummet imens dommer-problematikken blev løst. Og efter en halv times eftersøgning kom den debuterende lærer tilbage med et løsnings forslag.

- Jeg har fundet en kollega som har lidt forstand på fodbold og han kan være her op 15 minutter, super! Men så kom det næste problem?

- Jeg vil have en samtale med dommeren inden kampen, oplyste fødselsdagsbarnet som havde massere af kompetente forældre, som kun vil deres piger og fødselsdagsbarnet det bedste.

Men som sagt så ville Jean-Brice have dommeren på to mands hånd inden kickoff. Meget fornuftig beslutning fra gæsternes side at give ham lov. For eksempel hvor mange spillere må der være på banen, når der spilles 11-mands fodbold, ville han gerne vide.

To af hjemmeholdets bedste spillere var Emma og Malou, men de kunne ikke forhindre gæsterne i at tage sejren. Foto: Johnny Thorsen
To af hjemmeholdets bedste spillere var Emma og Malou, men de kunne ikke forhindre gæsterne i at tage sejren. Foto: Johnny Thorsen

Effektivitet til forskel

To forskellige kulturer
Det var to fodboldkulturer, der mødtes på denne regnfyldte formiddag i Ishøj. Greve Privatskole hvis piger til daglig spiller i klub, og så en flok piger fra Vejlebroskolen som var være end en flok høns at holde styr på for lærerne som ellers gjorde deres bedste.

Vejlebroskolen havde ellers et par profiler som spillede fodbold til dagligt. Blandt andet Emma Louise Pedersen som tidligere har spillet i Brøndby IF, Malou Bachmann og Nadia Christensen.

Kampen var præget af en kraftig vind på langs ad banen. En vind som gæsterne havde fordel af i første halvleg og som indbragte dem to mål. I pausen fik man endnu engang bevis på forskellen imellem de to fodboldkulturer.

Hjemmeholdets træner havde svært ved at styre sit hold i kampen. Foto: Johnny Thorsen
Hjemmeholdets træner havde svært ved at styre sit hold i kampen. Foto: Johnny Thorsen

TV: Aldrig nogen tvivl

Spændingen udeblev
I Greve-lejren hørte pigerne meget intens på de gode råd, der kom fra træner og fødselar Jean-Brice, imens læren hos Vejlebroskolen havde svært ved at få sine ordre igennem til de få piger som ikke havde andre gøremål, og som i det hele taget havde svært ved at holde fokus på den opgave, de var i gang med.

Spændende om vinden i ryggen ville bringe spændingen tilbage i kampen i form af en hurtig scoring, og den hurtige scoring kom men desværre for spændingens skyld, så var det Molly Dybdal der scorede sit andet mål og sin skoles tredje, så spændingen i denne kamp var borte med blæsten, og Greve Privatskole kunne slå det sidste søm i Vejlebroskolens kiste midt i anden halvleg på mål af Olivia Lemmeke. I de døende sekunder fik gæsterne tildelt et straffespark som Vejlebroskolen klarede ved at slå skuddet op på overliggeren.

Som nævnt så scorede Molly Dybdal to mål i kampen og er nu oppe på tre scoringer i alt. Sejren til Greve Privatskole kan der bestemt ikke indvendes noget imod og godt for det, for der var sikkert kommet et retslig efterspil, hvis sejren var gået den anden vej, og stor ros til den frivillige lærer som var direkte skyld i, at kampen blev afviklet..