Strøede om sig med chancer

Holdt hårdt: Måtte ud i straffe, før tingene blev afgjort

Strøbyskolens piger burde have lukket kampen i ordinær tid, men klarede først skærene efter straffe. (Foto: Søren Møller)
Strøbyskolens piger burde have lukket kampen i ordinær tid, men klarede først skærene efter straffe. (Foto: Søren Møller)

Så fik vi afgjort en del af kampen om Stevns. På denne råkolde, blæsende efterårsdag fik pigerne fra Store Heddinge og Strøby afgjort den lokale nabostrid. Og lad det være sagt med det samme. Det blev et brag af en kamp, hvor pigerne havde hver deres taktik til dagens opgør.

Store Heddinges taktik var:

— Vi skal holde nullet og så lange bolde op til Henriette Nielsen, så afgør hun kampen til vores fordel.

Og for Strøby lød det:

— Vi er et godt sammenspillet hold og så skal vi passe på, at Henriette ikke får megen plads at boltre sig på, for hun er hyperfarlig.

Se kampfakta her

Emma Wille fra Strøbyskolen med et forsøg. (Foto: Søren Møller)
Emma Wille fra Strøbyskolen med et forsøg. (Foto: Søren Møller)
 

Det var naturligt, når holdene havde den filosofi, så fik Strøby mest spil og det tog da heller ikke mere end fem minutter, så havde Sandra Pedersen, med et flot langskud, bragt sit hold foran med 1-0. Det tog dog ikke modet fra hjemmeholdet, der med enkle midler også kom frem til deres chancer, og havde et par nærgående forsøg i første halvleg.

I pausen fik Strøby-pigerne at vide af deres træner Lizette Ravn, hvor vigtigt det var at holde øje med Henriette Nielsen fra Store Heddinge. Det blev pointeret op til flere gange, som om Lizette vidste, at det måtte være derfra hjemmeholdets skulle komme. Og det skulle som end vise sig at holde stik.

Se også: Fra himmel til helvede

Lizette fortæller spillerne, at de skal passe på Henriette. (Foto: Søren Møller)
Lizette fortæller spillerne, at de skal passe på Henriette. (Foto: Søren Møller)
 

Men inden vi kom så langt, skulle Strøby-pigerne strø om sig med muligheder for at afgøre sagen. De ramte både overligger og stolpe op til flere gange, eller også gik bolden lige uden om målet. Men også den dygtige målmand i Store Heddinge-målet, Nina Madsen, fik reddet flere gange. Så Strøby-bænken var nervøse - og med god grund. Alle de store chancer og de førte stadig bare med et enkelt mål.

Se også: Rørte ikke bolden

Lizettes frygt
Der manglede ikke mange sekunder af kampen, da Store Heddinge fik erobret bolden på banes midte og så var det afsted med bolden. Op til Henriette og så måtte det bære eller briste. Det så ud som om Henriette kom lidt efter sin forsvarsmodstander, men med sin hurtighed kom hun alligevel først til bolden og løb fra alt og alle og med den største sikkerhed fik hun udlignet til 1-1, og alt hvad Strøby-lærer Lizette havde talt om, og frygtet, var nu en realitet.

Hov, hvad med bolden? (Foto: Søren Møller)
Hov, hvad med bolden? (Foto: Søren Møller)
 

Stor var jublen i Store Heddinges lejr. Så tæt på at ryge ud og nu var de med igen. Kampens dommer fløjtede af og nu ventede straffesparkskonkurrencen.

Fart på. (Foto: Søren Møller)
Fart på. (Foto: Søren Møller)

Se også: Stærke Strøby

Vinder det hele
Men desværre for Store Heddinge pigerne var de ikke så skarpe i denne disciplin, så til sidst kunne Sandra Pedersen score på hendes skoles fjerde forsøg og sikre den sammenlagte sejr på 4-2.

Skal det vurderes efter spil og chancer, så der meget retfærdigt, at det netop blev Strøby-pigerne, der trak det længste strå til Strøby.

Se også: TV: Ricardo-taktikken

Efter kampen sagde Strøbys anfører Katrine Jørgensen:

— Det var meget spændende i dag. Vi VIDSTE at vi skulle øje med Henriette, så det var ærgerligt at se hende score til sidst. Jeg synes vi spillede en god kamp og vi skabte en masse chancer, der desværre gik forbi eller ramte træværket. Nu har vi vundet og det med straffespark var jo bare dejligt da Sandra scorede til sidst.

Adspurgt om hvor langt de kommer i dette års turnering, sagde Katrine med et kæmpe smil:

— Vi vinder det hele!

1 af 3 Dribletur. (Foto: Søren Møller)
2 af 3 Tager et træk. (Foto: Søren Møller)
3 af 3 Strøbyskolens piger burde have lukket kampen i ordinær tid, men klarede først skærene efter straffe. (Foto: Søren Møller)