Strøede om sig med kasser

Fornemt: Strøbyskolen er videre efter en overbevisende sejr

Glade spillere fra Strøbyskolen efter sejren over Holmebækskolen. Foto: Johnny Thorsen
Glade spillere fra Strøbyskolen efter sejren over Holmebækskolen. Foto: Johnny Thorsen

Strøbyskolen træner for skolens drengehold igennem en årrække, Brian Skånning, fik endelig sin revanche for nederlaget tilbage i 2014, hvor hans skole blev sendt ud af turneringen af dagens modstander fra Holmebækskolen med et 2-3-nederlag. I en kamp, hvor hans søn Magnus Skånning scorede to af målene.

Se kampfakta her.

- Der er ingen tvivl om, at holdet sidste år var noget stærkere end det, vi kan mønstre i år, men dette års holdet fungerer godt kollektivt, så lad os nu tage en kamp af gangen, sagde han, mens hans hold varmede op til kampen mod Holmebækskolen.

I forhold til den første kamp mod Store Heddinge skole har man fået lov til at bruge FCN-spilleren Malte Karoli igen, som afløste Markus Pedersen. Holmebækskolen har spillere fra både Herfølge BK og HB Køge, hvor målmand Andreas Kjær står på U14-holdet. Andreas fylder ikke meget i målet, men er god på fødderne.

Malte Karoli fra Strøbyskolen. Foto: Johnny Thorsen
Malte Karoli fra Strøbyskolen. Foto: Johnny Thorsen

Testede keeperen
Der virkede som om, at Brian Skånning havde bedt sine spillere om at teste Andreas' manglende højde. Hjemmeholdets Nicolaj Lykke og Simon Mortensen forsøgte sig nemlig på Andreas i målet, men i flere tilfælde leverede den lille keeper mirakelredninger, hvor han blandt andet i et tilfælde boksede en høj bold på overliggeren.

Men efter godt 18 minutters spil var det slut for Andreas i Holmebækskolens mål, da han måtte kapitulere mod Nicolaj Møller Andersen, der scorede til 1-0. Inden da havde gæsterne faktisk kun haft en reel chance. FCN-spilleren holdt også Andreas varm i målet, men den lille målvogter holdt i flere tilfælde bolden i handskerne, og holdene kunne gå til pause med en føring på 1-0 til værterne.

De to lærere fra Holmebækskolen forsøgte i pausen at rykke deres spillere op i hårdrødderne, og en af deres motivationer var, at begge holds spillere skal være sammen i et fælles projekt på Holmebækskolen, så derfor kæmpedes der også om håneretten ud over videre videre avancement i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Brian Skånning fik sin længe ventede revanche. Foto: Johnny Thorsen
Brian Skånning fik sin længe ventede revanche. Foto: Johnny Thorsen

Boldøjet fejlede intet

Opsang virkede
Og peptalken i pausen har åbenbart virket i starten af anden halvleg, hvor gæsterne havde den første chance, men nu var det keeperen i Strøbyskolens mål, Lui Zollfranck, der stod for mirakelredningerne, og som blev testet af gæsterne. Men morgenluften hos gæsterne forsvandt hurtigt fra den klare solskinsdag, da værterne diskede op med en af kampens bedste detaljer. En omstilling fra gæsterne blev brudt og med en bold ud på højre kanten, hvorefter den endte hos Asbjørn Schleef, som spillede bolden videre til Nicolaj Møller, som kunne heade sin skole yderligere i front med 2-0.

Klarede løjerne

Sov i timen
Hvil aldrig på laurbærrene og spil, indtil dommeren fløjter, er der en gylden regel i fodbold, der hedder. Den regel kendte værterne ikke, for pludselig reducerede gæsterne i en situation, hvor værterne så lidt fortabte ud og Nicklas Thaulow for reduceret til 1-2.

Men værterne lod sig ikke slå ud efter scoringen, og hjemmeholdet satte sig derefter på begivenhederne, og på under to minutter gik Strøbyskolen fra 2-1 til 4-1 på mål af Alfred Boye og Nicolai Lykke. Sidstnævntes mål blev sat ind efter et flot lob 30 meter udefra.

TV: Gik til angreb

Forsøgte forgæves
Men selvom gæsterne nu skulle score tre gange for minimum at komme ud i en straffesparkskonkurrence så havde de ikke opgivet håbet og drømmen, og pludselig er det værterne, der bliver spillet tyndt i deres højre side efter et flot diagonalt skift fra højre mod venstre, hvor Oliver Kjær er alene med Loi Zollfranck, men her trækker Oliver det længste strå.

Og på det efterfølgende angreb scorede Nicolaj Møller til 5-1, og så var kampen definitivt afgjort. Holdene bliver dog hurtigt nulstillet, da gæsterne blev reduceret med en spiller. Kampens sidste to scoringer tilfaldt hjemmeholdet og blev sat ind af Asbjørn Schleef og Alfred Boye.