Taktikken på plads - kørte med lange bolde

Tæt dyst: Østskolen og Fladsåskolen gav hinanden en velspillet kamp

Godt indlæg fra Fladsåskolen. Foto: Johnny Thorsen
Godt indlæg fra Fladsåskolen. Foto: Johnny Thorsen

Kampen på det hyggelige Karise Stadion mellem Østskolen og Fladsåskolen blev også et studie i skolefusioner.

Se kampfakta her

Skolesammenlægninger
Østskolen fra Faxe Kommune er en fusion af Hyldeholdt Skole, Rolloskolen og Karise Skole. Og Fladsåskolen er en sammenlægning af Mogenstrup Skole og Korskilde Skole.

Kampen mellem de to sammenlagte skoler blev en dyst, hvor kun få af Østskolens piger spiller fodbold til daglig, og hos Fladsåskolen spiller de fleste  i F.K. Sydsjælland.

TV: Lille voksede sig stor

Forskellige spillestile
Det blev en kamp med to forskellige spillestile. Østskolen spillede med lange bolde frem til Sarah Nielsen, som er lynhurtig, mens Fladsåskolen forsøgte at spille pasninger op igennem banens midte.

Sarah Nielsen var ihærdig i angrebet, men manglede den sidste koldblodighed, når hun stod ansigt til ansigt med Amalie Birch i Fladsåskolens mål. En af de helt store profiler hos hjemmeholdet var Signe Hansen som spillede 6'er og var god defensivt i kampens slutning, hvor Fladsåskolen lagde et stort pres på hjemmeholdet for at udligne.

TV: Familiefest med hattrick

Michele gik forrest
I kampens start stod der Østskolen på det meste, men Michelle Bentsen fra Fladsåskolen holdt godt sammen på holdet, og faktisk fik gæsterne kampen største chance i det fjerde minut på et flot kontraangreb.

Efter 24 minutters spil var det dog hjemmeholdet, der bragte sig foran ved Mathilde Holm. Efter 25 minutters spil fyrede Fladsåskolen et langskud af, der lige sejlede over keeperen og Østskolens mål.

Hun havde gæsterne fra Sydsjælland fået blod på tanden, og minuttet efter kom et mønsterangreb, hvor bolden erobredes af Fladsåskolens Mille Lyberg. Hun sendte hurtigt bolden ud på højre flanke, hvorefter den blev sendt skråt bagud.

Her kommer Mille med og tordnede bolden ind bag Julie Hemmingsen. Et mål lige efter bogen.

TV: Patrick med hattrick

Peptalk i pausen
I pausen kom der en peptalk fra Fladsåskolens træner:

- Glem nu alt om skavanker og det, der gør ondt, lød det.

- Og lad være med at gøre det svært for os selv. Vi har alle fordele med os - sol og vind i ryggen.

Og så fik spillerne lov til at komme med forslag omkring den centrale midtbane . Og så kom gæsterne ud til anden halvleg med ny energi og gåpåmod. De lagde en godt pres på værterne, og endnu en gang så vi Mille Lyberg sætte gang i turboen.

Hurtigt spil
Hun sendte igen bolden ud på højre fløj, og bolden blev med det samme ekspederet ind foran Østskolens mål, men her fik den lov til at passere både venner og fjender for til sidst at gå til indkast i modsatte side.

Men som det ofte sker, når man har etableret et stort pres, så slår modstanderen kontra, og det skete også her. Selvom flere af Fladsåskolens piger var kommet med tilbage, fik de ikke clearet en parade fra Amalie Birch, og så kunne Fleur Harwich bringe hjemme holdet foran med 2-1.

Østskolen er nu videre og skal i anden runde møde Strøbyskolen.

TV: Simas syv mål: Det hele kørte