TV: Alexander den Store

Hærføreren: Ledte sine tropper til sejr

Alexander scorer sit flotte hovedstødsmål. (Foto: Jørgen Jakobi)
Alexander scorer sit flotte hovedstødsmål. (Foto: Jørgen Jakobi)

Det var to tændte drengehold, der tog fat på anden del af lokalopgøret på Gonzo Park.

Hjemmeholdet Mosedeskolen har et spændende hold i år. De kan, måske uden brug af den magiske lykkering, som for et par år siden sendte dem i femte runde, komme rigtig langt, såfremt de forstår at holde dampen oppe hele kampen og ikke falde ud af kampen. Det gjorde de eksempelvis i dag i slutningen af de to halvlege.

Klar til kamp på Gonzo Park. (Foto: Jørgen Jakobi)
Klar til kamp på Gonzo Park. (Foto: Jørgen Jakobi)

Du milde Moses

Alexander den Store i gang
Det tegnede ellers lige i starten til at blive en voldsom affære. Begge hold gik til stålet, og allerede efter fem minutter tørnede to af de store og stærke drenge sammen i en herretackling. Bang sagde det, men både Alexander og Morten rejste sig hurtigt og børstede græsset af og forsatte. Ingen sure miner her.

Efter knap 10 minutter fik vi serveret kampens flotteste og mest spektakulære mål.

Christian fra Mosedeskolen lagde et smukt hjørnespark ind. Ved fjerneste stolpe steg Alexander op i de højere luftlag og satte panden på bolden, der piskede i mål, forbi en chanceløs keeper. Eminent springkraft kombineret med smukt hovedspil gav en vidunderlig kasse. 1-0 til hjemmeholdet. Og så gik det stærkt.

Mosede-drengene jubler efter en af deres mange mål. (Foto: Jørgen Jakobi)
Mosede-drengene jubler efter en af deres mange mål. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Anført af Alexander den Store, som lavede fire mål, kom Mosede på 7-0, før de fik en downperiode, som blev udnyttet til en reducering.

Skadeshelvede

De store bogstaver blev taget op af bogstavkassen
Der blev talt med store bogstaver af hjemmeholdets trænerduo. De talte om manglende koncentration, og spillerne lovede hinanden, at den skulle have fuld skrue.

Sådan gik det slet ikke. Hedelyskolen lagde bedst ud og kom på 7-2.

Så kom Alexander den Store på banen, og han sørgede for et rent goal-show , som bragte tilskuerne helt op i den syvende himmel. Han lavede mål i streg til 11-2, inden Daniel sluttede festen af med målet til 12-2, som blev kampens resultat.

Alexander havde en særlig måde at fejre sine scoringer på. Der blev lavet en kolbøtte og hvis han var lidt rundtosset efter kampen, er det ganske forståeligt.

Der var stor glæde i Mosede-lejren efter kampen. Drengene var allerede på vej i finalen, men et par fornuftige lærere fik talt dem til fornuft, og mindede dem om, at modstanden i næste kamp nok er større end i dag.

Mit bud er, at Mosedeskolen i år kommer et langt stykke hen i turneringen. Det er et velstøbt hold, med gode spillere i alle kæder. De forstår i den grad at spille bolden flot rundt, og de går ikke af vejen for at bruge deres fysik. Og så har de altså den store hærfører Alexander den Store. Det bliver et  spændende hold at følge.