TV: Arbejdsraseri med fiber

Fighter: Simon Andersen kæmpede igennem til sidste fløjt trods en skade i lysken

Simon Andersen i et af sine raids frem ad banen. Dem var der mange af i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Simon Andersen i et af sine raids frem ad banen. Dem var der mange af i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

- Fuck. Nu taber vi det hele. Det bliver farvel til Ekstra Bladet Skolefodbold.

Der var ingen tvivl i hovedet på hjemmeholdets Simon Andersen, da Lille Næstved Skole fik udlignet i de døende sekunder i kredsfinalen og dermed fik fremprovokeret forlænget spilletid. Forståeligt. For der havde stået Strandskolen på kampen fra første fløjt. Men pludselig vendte det hele rundt på en tallerken.

- Jeg sad ude på udskiftningsbænken, da det skete. Jeg var lige blevet skiftet ud, fordi vi skulle have lidt mere fysik ind i kampen til slut. Så jeg kunne heller ikke have gjort noget ved målet. Men det var virkelig frustrerende, uddyber den lynhurtige fløjspiller om situationen.

Jubel fra udeholdet efter det udlignede mål. Foto: Henrik Schou
Jubel fra udeholdet efter det udlignede mål. Foto: Henrik Schou

TV:'Strandløven' åbnede med kongekasse

Ud i marken
Hjemmeholdets taktik blev fra start fulgt som planlagt. De skulle sidde på spillet og komme over kanterne. Her viste Simon et sandt arbejdsraseri. Han kom forrest på langt de fleste bolde. Tabte bolde sørgede han for at tilkæmpe sig. Han gjorde virkelig livet surt for udeholdets højre back.

- Det er meningen, at vi skal spille bolden op på midten. Gerne til Mathias (Moestrup) eller Victor (Petersen). Herefter skal de så spille den ud til os på kanten, hvor vi skal forsøge at bryde igennem. Vi kan godt lide at være i boldbesiddelse, forklarer kantspilleren. 

Simon har igennem hele sit liv stået på mål. Han startede som keeper allerede som fire-årig. Det stod han så i mange år. Indtil han pludselig for et par år siden fandt på at løbe ud i marken. Det er meget svært at forstå, hvad han nogensinde har lavet i målet. Simon er nemlig ikke særlig høj.

Til gengæld er han ufattelig hurtig. Det er også tydeligt, at holdet forsøger at spille på fløjspillerens hurtighed.

- Siden jeg begyndte at spille i marken, har jeg spillet i venstre side. Så det gør jeg også her på skoleholdet. Så har jeg nemlig flere muligheder. Jeg kan både trække ind i banen og forsøge at komme til en afslutning. Men jeg kan også løbe udenom min direkte modstander og måske trække et straffe.

Simon i hopla. Han er både dygtig med og uden bold. Foto: Henrik Schou
Simon i hopla. Han er både dygtig med og uden bold. Foto: Henrik Schou

Galleri: Strandskolen - Lille Næstved Skole

Ligeglad med fiber
I den forlængede spilletid så man ikke meget til Simon. Det virkede som om, at han gemte sig lidt bag sin direkte modstander. Når han endelig fik bolden, holdt han lidt for godt fat i den.

- Det blev en mentalt hård kamp. Jeg var helt sikker på, at vi havde vundet, da de pludselig får den i nettet. Så jeg var træt i hovedet til sidst, lyder forklaringen fra Simon. 

Det var dog ikke den eneste forklaring på venstrekantens udfald. Han rendte nemlig rundt med lidt af en skade i lysken.

- Jeg spillede faktisk hele kampen med en fiber i lysken. Jeg skulle bare være med i den her kamp. Så den fik en ordentlig omgang varmecreme, så jeg kunne spille. Men jeg begyndte godt at kunne mærke den til slut. Det endte jo med at blive en lang kamp.

Før slutningen var skaden bestemt ikke til at spotte fra tilskuerpladserne. Simon var virkelig i hopla. Imponerende.

Simon var over hver eneste bold som en høg. Lynhurtig. Foto: Henrik Schou
Simon var over hver eneste bold som en høg. Lynhurtig. Foto: Henrik Schou

Strandskolen er i kvartfinalen

Lykkelig slutning
I den forlængede spilletid var drengene meget nervøse. Det begyndte virkelig at lugte at straffespark. Det ville hjemmeholdet for alt i verden gerne undgå.

- Vi ville bare ikke ud i straffe. Vi har faktisk aldrig taget snakken om, hvem der skal sparke, hvis det sker. Jeg ved bare, at vi ikke har så mange sikre skytter.

Men det kom aldrig så langt. Nick Gromada hamrede bolden i nettet til slutresultatet 2-1 lige før sidste fløjt i den forlængede spilletid.

- Der vidste jeg godt, at vi havde vundet. Det kunne du jo også se på vores jubelscene. Det var så fedt, slutter Simon af om det forløsende øjeblik.

Hør Simon fortælle om holdets muligheder i slutspillet her: