Annonce:
Annonce:

TV: 'Belladonna' med de gyldne poter

Guldstøvlerne bag målet: Isabella Laybourn viste klasse som banens bedste

Som en ugle i natten svæver Isabella Laybourn over banen og viser klassen. Foto: Henrik Schou
Som en ugle i natten svæver Isabella Laybourn over banen og viser klassen. Foto: Henrik Schou
Annonce:

SOLRØD (Ekstra Bladet): Nogle mennesker søger rampelyset. Nogle deltager endda i tåbelige tv-programmer for at få opmærksomhed. Nogle har det bedst i baggrunden. Med at trække i trådene og få lyset rettet på andre. Ved at gøre det hårde arbejde op til sidste scene og hjælpe en anden til succes i holdets tjeneste.

Præcis sådan en er Isabella Laybourn. Hun opererer på midten og har med fornem teknik det fulde overblik. Som en ugle i nattens mørke. Det bruger hun til at lægge boldene til rette for angriberne, der får sukkerbolde at lege med.

Galleri: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen

Annonce:

'TØS'
Faktisk er det ikke angribere i flertal, for der har kun været en hele sæsonen. Det så vi også i kredsfinalen i Sjælland Syd mellem Uglegårdsskolen og Kobberbakkeskolen. Her spillede hjemmeholdet igen kun med Stephanie Nielsen på toppen. Hendes statistik er den vildeste af samtlige hold tilbage i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Uglegårdsskolen har en målscore på 6-0 før kvartfinalerne. SEKS-NUL. Stephanie har lavet de fem af dem. Det sidste i kredsfinalen, da hun scorede kampens eneste mål efter 20.minutter i 1-0-sejren. Naturligvis på en bold fra Isabella ude fra venstre ind over. 83 procent af et holds samlede mål er da vist godkendt. Det sjette og sidste har Selma Asbjerg lavet i sidste rundes 'målorgie', da Greve Privatskole blev slået 2-0.

Oplægger til målene er Isabella Laybourn, der med de gyldne poter ser spillerne flytte sig, før de selv har tænkt tanken. Både på eget hold og hos modstanderne.

- Mit spil går på at spille de andre frie. Jeg har det bedst i baggrunden som oplæggeren. Jeg laver rigtig mange assists både på skoleholdet og i 'TØS' (Team Øst Sjælland).

Annonce:

- Jeg lægger op til mange mål og chancer, sådan har jeg det bedst. På den måde føler jeg også, at det er mit mål, når bolden kommer fra mig.

Isabella ligner en danser på græsset, hun er en fornøjelse at se i aktion. Foto: Henrik Schou
Isabella ligner en danser på græsset, hun er en fornøjelse at se i aktion. Foto: Henrik Schou

TV: Effektive 'Ugler' i kvartfinalen

Minus selvglad
Den opgave løser den 14-årige profil til fulde. Som banens uden sammenligning bedste spiller i kredsfinalen dansede hun nærmest over kunstgræsset med ynde og stil. Den blonde knold på toppen af hovedet vuggede fra side til side i takt med de mange finter, der efterlod modstanderne søsyge.

- Vi havde planlagt at holde gejsten oppe og blive ved med at kæmpe. For vi har det med at miste tempoet efter noget tid. Her i kredsfinalen gjorde vi det bedre og kæmpede for hinanden og spillede den rundt.

Hjemmeholdet sad på det meste fra starten og fik lagt et godt pres på. De brugte deres fordel i en bedre fysik til at vinde duellerne på midten, hvilket gjorde dagen bedre for Isabella. Hun elsker nemlig at have kuglen nær støvlerne.

- De andre pressede os da, men de kom ikke frem til chancer. Vi stod for alt spillet. Så det var en fortjent sejr, vi var det bedste hold, slår Isabella fast.

Annonce:

- Jeg skulle bare sørge for at få bolden spillet frem til chancerne og i det hele taget holde på bolden mest muligt. Når vi har bolden, kan de andre jo ikke score, smiler hun.

Isabella virker absolut modsat af en selvglad stjerne, når hun stille står og fortæller med sin guldmedalje om halsen efter sejren. Ikke noget med at være smart i en fart eller fremhæve sig selv på andres bekostning. For hende betyder holdet mest.

Farten vinder hun også på. Selv ikke flere modstandere samlet stopper hende. Foto: Henrik Schou
Farten vinder hun også på. Selv ikke flere modstandere samlet stopper hende. Foto: Henrik Schou

TV: Muren holdt fortsat stand

En stor pige
Der skal meget til, før hun vil rose sig selv bare en smule:

- Jeg følte, jeg gjorde det godt. Man kan nok godt se, at jeg har spillet i Brøndby ind til for et halvt år siden, fortæller hun.

Lysten var der ikke til at bruge så meget tid på transport til og fra de mange træninger. For Isabella handler det om andre ting:

- Vi spiller meget fodbold i familien. Mor, far og storebror. Jeg gider ikke se det på tv, det klarer min far og bror. Jeg spiller bare for sjov og for at hygge med veninderne.

Alligevel tryller hun med fusserne og funkler som en stjerne. Det opdager modstanderne naturligvis hurtigt:

Annonce:

- Der er tit nogle store piger ved siden af mig for at pille mig ud af spillet, fortæller hun og uddyber:

- Men nu er jeg også selv ved at blive en stor pige. Nu kender jeg også selv lidt tricks.

Endnu et stort smil på Uglegårdsskolens vigtigste spiller. Havde hun været en dreng, havde hun skamrost sig selv til skyerne. Isabella er bare helt nede på jorden og hygger sig. 

Ingen primadonna over hende.

Nyd synet. Luft under vingerne på det 14-årige talent. Foto: Henrik Schou
Nyd synet. Luft under vingerne på det 14-årige talent. Foto: Henrik Schou

Mega stort
Hun er dog godt klar over, det er stort at vinde en kredsfinale i verdens største skoleturnering. Det skal der ikke herske tvivl om. Ej heller at det var vigtigt at vinde den. Et grimt ar skulle væk:

- Vi tabte jo kredsfinalen sidste år til Nykøbing Falster Realskole med 1-0. Det skulle helt sikkert ikke ske igen, vi skulle ikke tabe to år i træk. Nu var det altså vores tur til at gå hele vejen og have kvartfinalen at glæde os til, slår hun fast.

Annonce:

Isabella er med i Ekstra bladet Skolefodbold for tredje gang siden sjette klasse og er noteret for 12 kampe i alt. Fire hvert år. Kun to mål for to år siden er det blevet til.

- Det er jo vildt flot af os at klare det så godt, selv om de fleste af os går i ottende klasse. Vi skulle først toppe næste år. Det er da mega stort, vi er i kvartfinalen med så ungt et hold.

'Uglerne' kommer oogså næste sæson til at være skarpe, da stammen har endnu en sæson i sig.

- At få lov at spille kvartfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold er vildt fedt. Kæmpe stort. Jeg glæder mig allerede helt vildt til foråret.Skøn jubel efter kampens enlige scoring. Oplæg selvfølgelig fra Isabella. Foto: Henrik Schou
Skøn jubel efter kampens enlige scoring. Oplæg selvfølgelig fra Isabella. Foto: Henrik Schou

Absurd målscore sikrer slutspil

Ligner ballet
Den sølle målscore taler sit tydelige sprog om et hold, der ikke ligefrem sprudler af angreb. Selv om de har bolden mere end deres modstandere. Uden Isabella var det heller ikke gået så glat, da hun alene sørger for at varme bolden en meget stor del af tiden.

Annonce:

Hun er en fornøjelse at se omkring cirklen, hvor hun hele tiden er i bevægelse. Ikke noget med at stå på flade fødder som så mange andre, hele tiden søger hun det frie rum og gør sig klar til at modtage bolden. Hun både kalder og viser med sine arme, at hun vil have den nu og her.

-  Jeg bruger min krop og mine arme til at vise, hvor jeg gerne vil spilles. Jeg vil ikke have den i fødderne, den skal ligge lidt foran, så jeg kan angribe den i fart.

Det ser så let ud.  Som en fisk i vandet.

- Jeg bruger begge ben, men højre er bedst. Jeg bruger det ben, som bolden ligger til. Det går hurtigere og forvirrer modstanderen.

Isabella Laybourn får det til at ligne en dans på græs. Med armene spredt ud som vinger og kroppen i rotation, ligner det en slags udendørs ballet. Fokuseret og dedikeret spiller hun hovedrollen i stykket på to gange 30 minutter.

Gæsterne havde ikke en chance mod turboen på midten. Foto: Henrik Schou
Gæsterne havde ikke en chance mod turboen på midten. Foto: Henrik Schou

Her er ugens øgenavne

Annonce:

Italiensk for begyndere
Ekstra Bladet laver efter hver kredsfinale et længere interview med kampens store profil, som får et øgenavn med sig frem til kvartfinalerne i april. Som beskrevet ovenfor minder Isabella, som de andre piger kalder 'Isa', om en kunstner på fodboldbanen. En spilfordeler på et italiensk hold, som har bolden meget og vinder snævert. Uden at lade mål gå ind.

Sætter man ordene lidt sammen og leger med dem, kunne Isabella være på plakaten til et stykket: 'Belladonna'. Det betyder godt nok: 'Smuk kvinde' på italiensk, men her passer det samlet super godt på stjernen hos 'Uglegårdsskolen'.

Boldøje og teknik er i topklasse hos 'Belladonna'. Foto: Henrik Schou
Boldøje og teknik er i topklasse hos 'Belladonna'. Foto: Henrik Schou

'Belladonna' er nøglen til sejr og en plads i semifinalerne ved påsketid. Får hun igen lov at folde sig ud, ser det sort ud for modstanderne. Hun ved dog godt, der skal strammes lidt op nogle steder:

- Vi skal blive bedre til at spille den rundt. Ikke bare losse, det sker for tit. Hvis vi får lov at holde på bolden, er vi bedst. Andre vil gerne angribe på omstillinger, vi vil helst spille den op.

- Det gjorde vi også her i kredsfinalen. Vi forsøgte også at få et mål mere og kæmpe videre, det var jo en finale. Men det lykkedes ikke, så vi nøjedes med endnu en tæt sejr.

TV:'Strandløven' åbnede med kongekasse

Annonce:

Lektier for i vinter
I længden en alt for farlig taktik. Derfor er pigerne nødt til at få mere power fremme. De har kun Stephanie Nielsen på toppen, og hun faldt helt ud af kampen efter sin scoring. Som om den bare var hjemme alerede. Den går altså ikke, der skal kæmpes til sidste fløjt.

- Jeg spillede Stephanie fri mange gange, men hun nåede dem bare ikke. Så jeg skal nok ikke lægge så meget fart i bolden, hvis hun skal få fat i den.

Det var alt for let at dække Stephanie op, især fordi hendes tempo faldt. Men 'Belladonna' kunne ingen dække op, selv om de både var to eller tre om hende. Hele tiden søgte hun ind, hvor der var plads, uden hendes opdækkere fattede mistanke. Det viser klasse.

- Vi har også en god målmand, og så står midterforsvaret godt, forklarer hun.

Keepren blev ikke sat på de store prøver, men hun er ikke passeret i ordinær tid endnu. Især Astrid Dobel viser sig frem ved konstant at dirigere højlydt bagude. Farten og sikkerheden i bagkæden er ikke helt i top, men de har foreløbig holdt nullet. Det er mere end godt gået.

Annonce:

Og så er det altid let at sole sig i en stjernes nærvær. Det kan 'Uglerne' med store smil på læberne gøre, så længe 'Belladonna' bliver ved at skinne om kap med solen.

Læs ALT om de resterende kredsfinaler og slutspillet her

'Belladonna' forklarer om scoringen:Galleri: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen

Begge ben bruges til at sparke med, det ses ikke så ofte. Foto: Henrik Schou
Begge ben bruges til at sparke med, det ses ikke så ofte. Foto: Henrik Schou

Uglegårdsskolen er klar til kvartfinalen

Jubel i bunke hos 'Uglerne'. Foto: Henrik Schou
Jubel i bunke hos 'Uglerne'. Foto: Henrik Schou

Se målet her:

Galleri: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen

Lige efter sidste fløjt. Pigerne faldt hinanden om halsen af glæde. Foto: Henrik Schou
Lige efter sidste fløjt. Pigerne faldt hinanden om halsen af glæde. Foto: Henrik Schou

Galleri: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: