TV: Blæste modstanderen omkuld

Sad på spillet: Pigerne fra hjemmeholdet fik lukket modstanden godt ned

Her scorer Cecilie Madsen for Nordbyskolen. Foto: Ole Nielsen
Her scorer Cecilie Madsen for Nordbyskolen. Foto: Ole Nielsen

Det skulle blive en spændende pigekamp, hvor begge skoler stillede med en række piger, som til daglig spiller i klub.

Eskilstrup Skole havde en sejr på 15-0 med i bagagen, hvor Nordbyskolen havde en sejr på 3-0 at se tilbage på.

Men de to holds modstandere havde været vidt forskellige kvalitetsmæssigt, så man kunne godt forvente en jævnbyrdig kamp på Tingsted Stadion.

Vi fangede Ida inden kampstart:

Tingsted Stadion er et meget hyggeligt stadion, som ligger lige op til Tingsted Hallen, hvor pigerne også klæder om. Der skal spilles på opvisningsbanen med elektronisk lystavle. Det er her Tingsted Boldklubs LF-seriehold spiller deres hjemmekampe.

Tingsted Stadion ligger ikke langt fra Nordbyskolen, så mange af Nordbyskolens piger spiller til daglig i Tingsted Boldklub.

Skønt det var et forfærdeligt stormvejr, var der mødt mange tilskuere op:

Se kampfakta her.

TV: Semifinalister ude efter første kamp

Pres på fra første fløjt
Lige fra start lagde Nordbyskolens piger et højt pres på Eskilstrup Skoles forsvar, godt hjulpet af en strid medvind.

Nordbyskolen spillede bolden helt nede fra det bageste forsvar, godt anført af Liv Solberg, som spillede op til Cecilie Volthers, som i højt tempo drev bolden fremad til op på modstanderens banehalvdel. Herfra ekspederede hun flere gange bolden op til de hyperfarlige Cecilie Madsen og Louise Kirkhammer, som hele tiden havde gode forsøg på mål.

Eskilstrups Skoles forsvar havde derfor nok at lave, hvor der blev fightet godt. Især anføreren for Eskilstrup Line Vastila gjorde det godt. Hun fik standset adskillige angreb, og hun var rigtig god til at sende bolden op til angriberne.

Nordbyskolen havde mest spil, hvor de med deres korte pasninger langs jorden kunne kontrollere opspillet.

Efter 14 minutter scorede Eyd Nielsen for Nordbyskolen i et næsten tomt mål, da Eskilstrups Skoles målmand var blevet skadet og derfor ikke var opmærksom på, at hendes udspark blev opfanget af Eyd. Det mål så underligt ud. Målmanden lod sig lige efter målet udskifte.

Der var mange nærkampe i opgøret. Foto: Ole Nielsen
Der var mange nærkampe i opgøret. Foto: Ole Nielsen

TV: De striwede med 15 skarpe
Kæmpede imod
Eskilstrup svarede igen med lange bolde op til de forreste angribere trods den voldsomme modvind. Eskilstrup kom til et par afslutninger. Det var navnlig Ditte Mai og Lisa Andersen, som var farlige med deres løb ned i bagrummet hos Nordbyskolen.

Der blev gået til stålet fra begge sider. På grund af den kraftige vind opstod der meget tilfældigt spil fra begge sider, som resulterede i nogle drabelige nærkampe. Så til tider var spillet noget rodet ude i siderne og midt på banen.

Ved pausen førte Nordbyskolen 1-0.

I anden halvleg fik Eskilstrup Skole mere fat i spillet. De fik spillet bedre sammen. Med den kraftige medvind fik de presset spillet længere frem på banen. Det var igen Ditte og Lisa, der var de farligste for Eskilstrup Skole. Efter 10 minutter havde Ditte Mai et godt forsøg på Nordbys målmand Ida Jensen. Men mål blev der ikke.

Cecilie Volthers en stor arbejdskraft for Nordbyskolen. Foto: Ole Nielsen
Cecilie Volthers en stor arbejdskraft for Nordbyskolen. Foto: Ole Nielsen

Lukkede og slukkede
Nordbyskolen fortsatte deres gode pasningsspil, og de kom hele tiden til farlige afslutninger. Der var afslutninger udefra af Cecilie Volthers og skudforsøg tæt under mål af Cecilie Madsen og Louise Kirkhammer.

Der var stort pres på Eskilstrups mål:

Eskilstrup var nødsaget til at skifte målmand tidligt i kampen, og ind mellem stængerne stod nu Rikke Dissing. Hun blev sat på flere prøver, og trods sin størrelse klarede hun det utroligt flot. Hun fik afværget flere farlige situationer.

Skønt den kraftige modvind lykkedes det Nordbyskolen at holde spillet oppe på modstanderens banehalvdel det meste af tiden.

Kampens sidste mål var lige efter fodboldhåndbogen: Liv Solberg spillede en god aflevering op langs højre kant til Cecilie, som stormede mod baglinjen og slog en perfekt aflevering ind foran mål til en helt udækket Cecilie Madsen, som scorede sikkert i det 30. minut.

Det var en god pigekamp med masser af fight, nærkampe og til tider godt spil. Spillet blev vanskeliggjort af en meget stærk vind, som satte sine spor på spillerne i anden halvleg, hvor nogle af pigerne var trætte, småskadede og følte sig blæst i hovederne.