TV: Bølgede frem og tilbage

Sejr i bagagen: Gæsterne vandt efter straffe

Værterne, der forsøger sig med en afslutning. Foto: Bodil Zuschlag
Værterne, der forsøger sig med en afslutning. Foto: Bodil Zuschlag

I fredagens kamp tog Kulsbjerg Skole i mod Sophieskolen fra Nykøbing Falster, og det skulle vise sig at blive en ganske begivenhedsrig kamp, der måtte afgøres på straffespark.

Se kampfakta her.

Bekymring at spore
Kulsbjerg Skole kom videre fra sidste runde efter en nervepirrende straffesparksafgørelse mod Gåsetårnskolen. Anderledes let var det gået for Sophieskolen, som efter to kampe har en målscore på 34–0. Alligevel var man lidt betænkelig i Sophieskole-lejren.

- Vi mangler vores centrale midtbane i dag. Der er sygdom og skader, og andre må ikke spille, fordi de har vigtige turneringskampe i aften. Vores normale målmand er heller ikke med, så vi stiller lidt svækket op, lød det fra udeholdets lejr, der var præget af bekymring.

Til gengæld havde de deres farlige angrebsduo med, og Omar var nogenlunde optimistisk.

- Jeg vil selvfølgelig gerne score flere mål og holde fast i min tredjeplads på topscorerlisten, men jeg er godt klar over, at det bliver noget sværere i dag. Vi får garanteret ikke så meget plads som i de to første kampe. Alligevel skulle det gerne blive til et par stykker fra Milas og mig, sagde han inden kampen.

Sophieskolen gør sig klar til kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Sophieskolen gør sig klar til kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Målræv på jagt

Skadet profil
I Kulsbjerg-lejren var der også lidt bekymring. Træner Mathias:

- Vores vigtige midterforsvarer Simon er blevet skadet i en turneringskamp. Det er et stort uheld for os. Alligevel regner vi med en lige kamp, for de mangler vist også nogle stykker.

På kampens første angreb havde Omar en kæmpechance for at bringe udeholdet foran. Milas servicerede Omar, som kunne have bygget videre på sin målstime, men hans afslutning blev lidt febrilsk og havnede langt over mål. Dermed fik hjemmeholdets forsvar også et wakeup -call. For Milas og Omar er nemlig et par herrer, man bør passe på.

I den anden ende var forsvaret heller ikke helt på plads, for på det efterfølgende angreb var Frode lige pludselig fri til skud, og det udnyttede han skarpt. Hans velplacerede afslutning sad lige uden for Malte Kromanns rækkevide.  Så stod det 1-0.

Et minut senere skete der noget i den anden ende. Selvom hjemmeholdets forsvar var advaret, blev Milas sendt afsted med en lang bold, og da Jakob kom ud af sit mål, loppede Milas elegant bolden over ham og så stod det 1 -1.

Det blev det dog ikke til flere scoringer i første halvleg. Det var ikke, fordi der ikke skete noget i kampen, men der blev i høj grad fokuseret på det defensive aspekt fra begge hold. Overtaget skiftede hele tiden. Først var det Sophieskolen, der pressede på, og senere var det hjemmeholdet. Ganske retfærdigt endte første halvleg 1-1.

Milas runder sin direkte modstander. Foto: Bodil Zuschlag
Milas runder sin direkte modstander. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Mål på samlebånd

Taktisk manøvre
I pausen havde hjemmeholdets træner, Mathias, følgende kommentar:

- I skal blive ved med at hjælpe hinanden og snak, snak, snak. De spiller på lange bolde frem til deres angriber, og dem skal vi lukke ned for ved at sidde tæt på midtbanen. De må ikke have ro til at slå de lange bolde.

Sophieskolen-lejren diskuterede også, hvordan de skulle gribe anden halvleg an.

- Milas, du skal trække mere ned i banen, så du kan lægge boldene af til midtbanen. Det er alt for hårdt for dig at kæmpe alene oppe foran. Midtbanen skal ind og bruge kroppen noget mere. I er for let at skubbe væk, sagde gæsternes træner.

Fin opbakning på lægterne. Foto: Bodil Zuschlag
Fin opbakning på lægterne. Foto: Bodil Zuschlag

Drengenes topscorerliste

Samme spor
Anden halvleg fortsatte i samme spor, og holdene skiftedes til at have teten, men det blev ikke helt farligt, fordi fokus var på forsvar frem for angreb. Alligevel lykkedes det hjemmeholdet at komme foran.

Frode kom til baglinjen i højre side og lagde bolden ind foran mål. Efter et par kontraer havnede bolden hos Rasmus, der på resolut vis sparkede bolden ind uden chance for Malte i udeholdets mål. Spørgsmålet var nu, om deres føring ville holde.

Det gjorde den, men kun i seks minutter. Her blev der begået et klodset straffe mod Driton Latifi, som Milas blev sat til at sparke. Stor var jublen, da Jacob i hjemmeholdets mål klarede sparket, men Milas var hurtig over riposten og kunne alligevel bringe sit hold på 2-2.

Se Milas' scoring her:

TV: Målfattig affære

Måtte afgøres fra pletten
Resten af halvlegen blev en meget spændende og intens affære. Begge hold gav sig fuldt ud og søgte den afgørende scoring, men den udeblev, og derfor måtte kampen afgøres på straffespark Og her var Sophieskolen et enkelt spark bedre. De kunne derfor trække sig ud af kampen med en 6-5-sejr.

Efter kampen talte vi med Malte Kromann, som vogtede udeholdets mål.

- Vi er faktisk tre målmænd på holdet, og i dag var det så min tur til at stå. Det går lidt på omgang, sagde Malte.

- Jeg synes, vi spillede en fin kamp - især defensivt. Og så var det jo også dejligt at bidrage med en scoring i straffesparkskonkurrencen til sidst, afsluttede Malte med et smil.

Trætte spillere fra Sophieskolen efter kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Trætte spillere fra Sophieskolen efter kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Malte spræller forgæves i målet. Foto: Bodil Zuschlag
Malte spræller forgæves i målet. Foto: Bodil Zuschlag

KAMPFAKTA:

Resultat:
Kulsbjerg Skole - Sophieskolen, 5-6 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Aksel, Kulsbjerg Skole
Benoit Apalale, Sophieskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Vagner, Kulsbjerg Skole