TV: Bølgede frem og tilbage

Afgjort fra pletten: For anden gang i træk måtte Hedelyskolen i straffe

Begge hold kæmpede og gav alt, hvad de havde. Foto: Bodil Zuschlag
Begge hold kæmpede og gav alt, hvad de havde. Foto: Bodil Zuschlag

Der var lagt op til en rigtig spændende kredssemifinale på kunststofbanen i Herfølge mellem hjemmeholdet fra Hastrupskolen og Hedelyskolen fra Greve.

For begge skolers vedkommende gjaldt, at deres pigehold aldrig havde været i en kredssemifinale. Så det var virkelig en stor dag for alle involverede. En sejr i tirsdagens kamp betød også en kredsfinale, så spændingen var til at føle på.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Optimistiske anførere
Inden kampen havde anfører Sofja Maigaard fra hjemmeholdet en kommentar:

- Vores normale målmand Stine Friis er blevet skadet, så Fiona Helenius må tage målet i dag. Vi kommer selvfølgelig til at mangle Fiona på midtbanen.

- Vi har ikke mødt alvorlig modstand i vores kampe indtil nu, men det får vi i dag, og det gør os lidt nervøse. Vi ved, at Hedelyskolen blandt andet har slået Uglegårdskolen, som altid er gode. Men vi regner alligevel med, at vi kan være med til at gøre det til en lige og spændende kamp, sluttede Sofja.

Lisa Seebach, der er anfører hos Hedelyskolen, havde også en bemærkning:

- Sidste år havde vi også et hold med mange gode spillere, men vi kom aldrig til at fungere som et sammentømret hold. Det gør vi i år, og det er derfor, vi er kommet så langt. Så kan vi jo lige så godt tage den til kredsfinalen. Det tror jeg nu også, at vi gør. Jeg tror, vi vinder i dag.

Der var også plads til flotte vendinger og driblinger. Foto: Bodil Zuschlag
Der var også plads til flotte vendinger og driblinger. Foto: Bodil Zuschlag

Buldrede videre

Fysik til forskel
Da spillerne gjrode klar til kamp, var det tydeligt, at Hedelyskolen var foran på fysik. Men det var selvfølgelig uvist, hvor stor betydning, det ville få for kampen.

Som man kunne have forudset, startede kampen nervøst. De første minutter blev brugt til at føle hinanden på tænderne.

I kraft af større fysik tiltvang Hedelyskolen sig et lille overtag og lagde pres på hjemmeholdet uden dog at producere nogle chancer.

Hjemmeholdets forsvar med Sofja Maigaard i spidsen stod godt og kom i vejen for det hele. Hen mod midten af kampen kom hjemmeholdet mere frem på banen. På sidste tredjedel af banen var hjemmeholdet dog klart i undertal og blev også overmatchet af Hedelyskolens forsvar.

Spillerne skulle 15 minutter ind i kampen, før de fik kampens første hjørnespark, som tilfaldt Hedelyskolen.

Det førte til et lidt længere pres mod hjemmeholdets mål, som dog ikke førte til noget. Meget af spillet foregik på midten af banen med masser af nærkampe og fight.

Pressede på til det sidste

Lige ved pause
Pludselig skete der noget i udeholdets målfelt. Katrine Reinhard tog sig en gevaldig dribletur over 35 meter, rundede to-tre forsvarsspillere og placerede bolden uden for Theresa Sticks rækkevidde. Et meget flot mål, selvom det nok var lidt mod spillets fordeling.

I jublen over scoringen tog hjemmeholdet sig en lille blunde. Ved hjælp af en uheldig forsvarsaktion, kunne Luna Døngaard næsten fra baglinjen minuttet efter udligne til 1–1.

Så var kampen igen helt lige. Resten af halvlegen tilspillede ingen af holdene sig de store chancer.

I pausen tog gæsternes målmand Theresa ordet:

- Vi kommer til at spille med for lange bolde. Vi skal løbe meget mere for hinanden, det er lidt for tilfældigt.

- Vi skal have bolde i deres bagrum. Det er de ikke så glade for. Skyd noget mere, også fordi vi får en lille medvind. Så skal vi udnytte vores fysik, supplerede træner Anders.

Træner Sune fra Hastrupskolen havde også en kommentar:

- Det er flot, som I har stået imod deres fysik. Det skal vi blive ved med. Men I skal også snakke noget mere sammen. Jeg kan ikke høre jer kommunikere.

Luna Døngaard på vej mod målet. Foto: Bodil Zuschlag
Luna Døngaard på vej mod målet. Foto: Bodil Zuschlag

Dominerede fra første fløjt

Scorede på skift
I anden halvleg satte Hedelyskolen straks et pres ind mod hjemmeholdet. Efter få minutter kombinerede Lisa Seebach og Luna Døngaard sig flot igennem i venstre side, men det afsluttende skud stod ikke mål med oplægget.

Kort efter var Hedelyskolens forsvar i gavehumør og lagde bolden til rette for Katrine Reinhard. Men hendes afslutning strøg lige uden om venstre opstander.

I de næste minutter forsøgte Hedelyskolen og især Lisa Seebach sig med de ønskede langskud, men Fiona var på plads i målet.

Efter ti minutter kom der igen mål i kampen. Atter var det Katrine Reinhard, som var på spil. Hun scorede flot med hælen. En særdeles spektakulær scoring, som vakte stor jubel hos medspillere og hjemmeholdets tilskuere.

Med 20 minutter tilbage var der jo masser af tid til en udligning, og udeholdet maste da også godt på. Midtbanen med Lisa Seebach og Anna Poulsen i spidsen etablererede den ene angreb efter det andet. Men der manglede skarphed i afslutningerne. Indtil cirka ti minutter før tid.

Efter en ripost på et hjørne tog Lisa Seebach et par træk ind i banen og sendte med et elegant spark med venstrebenet bolden over en sagesløs Fiona i målet.

Med ti minutter tilbage af kampen var det igen helt lige. Resten af kampen søgte begge hold selvfølgelig den afgørende scoring, men alligevel med håndbremsen trukket. Ingen ville risikere et mål imod sig i de døende minutter.

Kampen endte derfor 2–2 i ordinær tid, og den skulle afgøres på straffe.

Se Lisas imponerende scoring her:

Vendte kampen

Bedst fra pletten
Det var ti nervøse piger, som gik til opgaven.

Med en redning på Hastrupskolens femte forsøg afgjorde Theresa Stick kampen til sin og sit holds fordel.

Kampen endte dermed med en 5–4-sejr til Hedelyskolen, som bliver den ene part i årets kredsfinale i Sjælland Syd. De skal møde vinderen af kampen mellem Østre Skole og Lille Næstved Skole.

Selve kredsfinalen bliver spillet mandag 19. novemer klokken 11, og Hedelyskolen har hjemmebane.

Husk, at kredsfinalen dækkes live på vores Facebook-kanal.

Der var stor jubel blandt gæsterne efter kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Der var stor jubel blandt gæsterne efter kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Lige efter afslutningen var der en del af Hastrupskolens piger, som hang noget med hovederne. Når de har sundet sig lidt, kan de glæde sig over, at de var en del af en fantastisk kredssemifinale og at de gav alt, hvad de havde.

Efter kampen havde Theresa Stick fra Hedelyskolen en kommentar:

- Vi havde en lidt kaotisk start på kampen. Jeg kom selv i sidste øjeblik på grund af praktik. Vores første halvleg fungerede ikke ret godt. I anden halvleg fik vi justeret, så vi kom til at spille det spil, vi gerne vil.

- Men også stor ros til modstanderne. Vi fik virkelig kamp til stregen. Jeg tror, det blev afgørende, at vi havde været ud i straffespark i vores sidste kamp.

Hedelyskolens vej til kredsfinalen:

18. september: Hedelyskolen - Pilehaveskolen, 5-1

10. oktober: Mosedeskolen - Hedelyskolen, 1-2

30. oktober: Hedelyskolen - Krogårdskolen, 4-1

5. november: Uglegårdsskolen - Hedelyskolen, 2-2 (3-5 efter straffe)

13. november: Hastrupskolen - Hedelyskolen, 2-2 (4-5 efter straffe)

Se Theresa Stick hive sejren hjem her: