TV: Bunke i 'Uglereden'

Jubel: Pigerne fra Uglegårdsskolen kunne kaste sig i armene på hinanden efter sejr på straffespark

Glade Uglegårds-spillere efter den nervepirrende afgørelse på straffespark. (Foto: Jørgen Jakobi)
Glade Uglegårds-spillere efter den nervepirrende afgørelse på straffespark. (Foto: Jørgen Jakobi)

Både hjemmeholdet fra Strandskolen og gæsterne fra Uglegårdsskolen mødte frem til dagens kamp med clean sheet fra deres foregående kampe, så det kunne godt ligne en målfattig kamp. Og det blev så sandelig også. Der stod en strid blæst ind fra Køge Bugt, og den gjorde pænt fodboldspil mere end svært. Til gengæld var der så dueller - masser af dueller.

Her så vi to pigehold, der testede hinandens fysik.

Se kampfakta her

Inden kampen havde Ekstra Bladet Skolefodbold fat i et par af pigerne. Først Caroline Lyck fra Uglegårdsskolen, der er i gang med sin fjerde sæson af skolefodbold.

Og fra Strandskolen havde vi fat i holdets topscorer Kirsten Madsen, der i sidste skolefodboldkamp fik et skub i ryggen. Det holdt hende ude i store dele af den kamp.

— Jeg er helt klar i dag, selvom jeg stadig har en smule ondt efter skubbet. Men jeg er nødt til at give den fuld gas, hvis vi skal vinde i dag. Jeg kender rigtig mange fra det andet hold, og de er meget dygtige, så uden fight vinder vi ikke, sluttede den stærke topscorer, der til dagligt spiller i Brøndby på U15 elite.

Kirsten Madsen var klar til dagens kamp. (Foto: Jørgen Jakobi)
Kirsten Madsen var klar til dagens kamp. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: Intet sand i maskineriet

Begge piger fik ret. Det store kendskab  og respekt for hinanden betød en forsigtig start med meget spil på midten af banen. Der blev ikke slidt meget på kunstgræsset i de to målfelter i første halvleg. Men duellerne var talrige. Der blev tacklet igennem og skulderskubbet, men stort set altid rent. Så dagens dommer var på en rimelig let opgave.

Men målchancer var der ikke mange af. Stort set ingen. Facit for første halvleg var et skud på mål fra Uglegårdsskolen og to hjørnespark, så begge hold havde stadig clean sheet, da pausen begyndte.

Der blev givet gode råd i pausen, og lagt nye taktiske planer for, hvorledes pigerne kunne producere flere målchancer.

Boldjagt. (Foto: Jørgen Jakobi)
Boldjagt. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: Opsat på revanche

Meget mere målsøgende spil
Faktisk ændrede kampen karakter i anden halvleg. Spillet blev mere målsøgende. Der kom chancer og skud på mål i begge ender, og de storfrysende tilskuere livede lidt op.

Og de store jubelscener kom efter 36 minutter, da Jasmin lagde et hjørnespark ind foran Uglegårdens mål. Skuddet sejlede helt ugeneret over i fjerneste hjørne og 1-0 til hjemmeholdet.

Sekundet efter var Jasmin omringet af sine holdkammerater. Strandskolen reagerede omgående på scoringen. Holdet trak sig lidt mere  i defensiven, og tilråbene til kampens dommer lød nu:

— Hvor længe er der igen?!

Det betød også, at Uglegårdsskolen overtog styringen, mens Strandskolens angreb for det meste bestod af godt kæmpende Kirsten Madsen, der gang på gang fik tilkæmpet sig bolden, og dermed gav sit forsvar nogle sekunders pusterum. Men de store chancer kunne Strandskolen ikke skabe.

Se også: Skadeshelvede

Isabella fra Uglegårdsskolen jagter en chance. (Foto: Jørgen Jakobi)
Isabella fra Uglegårdsskolen jagter en chance. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Det var nu heller ikke overvældende, hvad Uglegårdsskolen præsterede. Dog havde Caroline Ramsvig en kæmpechance i det 48. minut, hvor hun kun manglede at prikke bolden ind i et frit mål, men stadig 1-0 til hjemmeholdet.

Så blev Caroline Lyck sat op i angrebet, og det gav endnu mere tryk på Strandskolen, men ingen mål. Lige indtil  kampen kørte på sit sidste minut. Bolden blev sendt ud i højre side, hvor Christina Jensen efter et par træk fik smidt en aflevering ind i feltet. Den blev forlænget af en forsvarsspiller. Desværre lige hen over hovedet på keeper Nur Kavakli og hen til en helt fri Caroline Ramsvig, der satte hovedet på og stødte bolden i nettet til 1-1. Straffesparkene blev en realitet.

Se også: TV: Donna sprællede forgæves

Lyck ville ikke sparke
Straks da dommeren fløjtede af, lød det fra Caroline Lyck:

— Jeg sparker ikke.

Hun havde ikke glemt, at det var hendes brændte straffespark, der sidste år sendte holdet ud i kredssemifinalen. Men der var heldigvis andre, der turde. Strandskolen byttede keeper, og holdene gjorde sig klar. Efter fem spark stod det 3-3 og der skulle et  spark mere for at afgøre dysten.

Her scorede Uglegårdsskolens sikkert, og Strandskolens sidste sparker kunne ikke stå for presset, men sendte bolden over mål.

Det afgørende straffe sendes over mål. (Foto: Jørgen Jakobi)
Det afgørende straffe sendes over mål. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: TV: 'Uglerne' var klar

Og så var der dømt bunke i Uglereden. En benhård kamp var forbi, og et supergodt Strandskolen-hold må forlade dette års turnering..

Uglegårdsskolen har derimod chancen for at leve op til skolens tidligere store bedrifter.

Efter kampen fangede Ekstra Bladet Skolefodbold en glad Caroline Ramsvig:

— Jeg synes vi kæmpede godt hele kampen. De andre var mega gode, og selvom vi kom bagud, så troede vi alle sammen på sejren, lød det fra en begejstret Caroline.

En glad Caroline Ramsvig efter kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
En glad Caroline Ramsvig efter kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

— Mit mål var lidt heldigt, fordi det var en forsvarsfejl, men jeg synes alligevel, det var et godt mål. Der kommer et indlæg og jeg får sat hovedet på. Jeg er i hvert fald godt tilfreds med det, sagde den glade Caroline, og hun nåede også lige at kommentere sit straffespark, der sad meget sikkert.

— Når der skal skydes straffespark, så har jeg is i maven. Det er jeg ikke nervøs for. Og nu er der mere skolefodbold. Dejligt.