TV: Comeback og straffe

Uskarpe gæster: Sophieskolen havde svært ved at omsætte chancer til mål

Der var masser af kamp om bolden i den spændende kamp. Foto: Bodil Zuschlag
Der var masser af kamp om bolden i den spændende kamp. Foto: Bodil Zuschlag

Der var store forventninger til tirsdagens drengekamp på Nørre Alslev Stadion mellem hjemmeholdet fra Nørre-Alslev Skole og Sophieskolen fra Nykøbing. På de to hold er nemlig tre spillere fra drengenes topscorerliste.

Alle tre spiller i NFC, men William Hansen dog på U15, mens Milas Schwensen og Omar Lafta spiller U17. Milas og Omar fra Sophieskolen har begge lavet 12 mål, mens William fra Nørre-Alslev Skole med sine ni scoringer er den eneste på sit hold, som har scoret.

Se kampfakta her.

Suveræne Sophie sejrede

Scorer mål på stribe
Udeholdets taktik var da også klar.

Vi har tre krav til drengene i dag. Det ene er, at William skal holdes nede. Han er lynende farlig, hurtig og rimelig træfsikker. I dag kan vi heldigvis stille med noget nær vores optimale hold, så vi håber på et godt resultat, sagde træner Anders inden kampen.

William havde inden kampen scoret ni mål. I skolens første kamp scorede han hele syv mål i sejren på 7-2 over Nykøbing F. Realskole.

Sophieskolen har som sagt også deres målscorere. Selvom Milas og Omar har taget sig af tilsammen 24 scoringer, er der yderligere seks spillere, som har nettet. Det er altså et hold, der har mange strenge at spille på. Milas og Omar scorede tilsammen 11 mål i skolens første kamp, hvor de sejrede 21-0.

Nørre Alslev måtte til kampen undvære krumtappen i deres forsvar Anders Petersen. Han var på ferie i Barcelona, hvor han selvfølgelig havde været på Camp Nou og se Messi spille.

Milas, William og Omar har tilsammen scoret 36 mål i denne sæson. Foto: Bodil Zuschlag
Milas, William og Omar har tilsammen scoret 36 mål i denne sæson. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Vild, vildere, William

Udnyttede chancerne
Sophieskolen lagde straks fra start pres på hjemmeholdet. Bolden blev kørt rundt, og hjemmeholdet havde nok at gøre med at forsvare sig. Alligevel glemte gæsterne at holde øje med William.

Efter syv minutter snuppede han en bold i udeholdets opspil. Han gik direkte mod mål og udplacerede Malte Kromann i målet. 1–0 til hjemmeholdet, hvilket var ret misvisende efter spilfordeling.

Men det skulle blive endnu værre for udeholdet. Man skulle tro, at de var advaret, men endnu en gang skete en fejl i deres opspil. Endnu en gang var William over bolden med en sikker scoring til følge. Dette skete midt i første halvleg og var virkelig en kold spand vand i hovedet på udeholdet.

Bagud 2-0 var Sophieskolen endnu mere tvunget til at trykke på speederen. Selvom der var masser af tid til at komme tilbage i kampen, virkede de meget stressede og valgte ofte de forkerte løsninger. Samtidig var hjemmeholdet uhyre farlige på deres omstillinger, og 3–0 var lige så tæt på som en reducering.

Stillingen 2–0 holdt til pausen.

Vilde William slog til på ny

William i fokus
- Det er os, der har spillet og chancerne. Det kan ikke nytte, I hænger med hovedet, for så klarer vi det ikke. Vi får lidt medvind nu, så det er endnu vigtigere, at I får fyret af ude fra – og William, jeg behøver vist ikke at sige mere, sagde udeholdets træner i pausen.

I hjemmeholdets lejr var der selvfølgelig stor tilfredshed:

- I skal lige justere lidt i forsvaret, så de ikke spiller hen over hovedet på os. Ellers fortsætter vi med at kæmpe på samme måde.

Østre Skole havde alligevel glemt det med William. I første angreb slap han igen igennem, men denne gang var træfsikkerheden ikke så stor. En scoring her ville nok have knækket udeholdet.

Anden halvleg fortsatte ellers med samme billede som i første. Gæsterne pressede på, men forsømte blandt andet at trykke af fra distancen.

Samtidig blev der kæmpet hårdt i hjemmeholdets forsvar, så scoringerne ventede på sig. Samtidig lurede William og Lau Andersen på kontramuligheden.

Der var virkelig spænding i kampen. Heldige var Sophieskolen heller ikke. Flere gange var stolperne i vejen, og Marcus Vingsøe i målet havde nogle fine redninger.

Gæsternes målmand Malte Kromann var klar i målet. Foto: Bodil Zuschlag
Gæsternes målmand Malte Kromann var klar i målet. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Mål på samlebånd

Afgjort i straffe
Hjemmeholdet stod fast indtil det 23. minut. En spiller fra udeholdet blev fældet i hjemmeholdets målfelt, og den forseelse takserede dommeren til et straffe. Mads Olsen scorede og bragte endnu mere spænding ind i opgøret.

Gæsterne pressede stadig mere på, og Nørre-Alslev Skole forsvarede sig med næb og klør.

Det var tæt på at lykkes. Men 20 sekunder før tid gjorde Milas det, som han og hans holdkammerater havde forsømt hele kampen. Han skød udefra, og bolden strøg i mål uden chance for Marcus i målet.

Kort før slutfløjt havde Sophieskolen en sidste chance for undgå for anden kamp i træk at havne i straffesparkskonkurrence, men det lykkedes ikke.

Det havde også været en lidt hård skæbne for hjemmeholdet, hvis de havde tabt det hele i sidste minut.

Så var det tid til straffesparkskonkurrence. Her viste Sophieskolen noget af den træfsikkerhed, de manglede i den ordinære kamp. De scorede på alle fem forsøg, og da hjemmeholdet missede et enkelt, kunne de derfor trække sig ud af opgøret med en samlet sejr på 7–5.

Det er dermed også et farvel til William Hansen, der nåede at score 11 mål i denne sæson, hvilket svarer til alle skolens mål.

I næste kamp venter Nordbyskolen, og det bliver så kampen om Lolland-Falster og samtidig Nykøbing Falster.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nørre-Alslev Skole - Sophieskolen, 2-2 (efter straffe: 5-7)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Jonas Walker, Nørre-Alslev Skole
Mads Olsen, Sophieskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Haris Darkulitz, Nørre-Alslev Skole

Se Mads Olsens afgørende skud på straffe her: