TV: Den farligste føring

Spænding til det sidste: 2-0 blev til 2-2, og så måtte kampen afgøres fra pletten

Det var en spændende kamp, hvor alle gav den hele armen. Foto: Erik Larsen
Det var en spændende kamp, hvor alle gav den hele armen. Foto: Erik Larsen

Mandag tog pigerne fra Uglegårdsskolen imod Hedelyskolen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det skulle vise sig at blive en vanvittig kamp med alle ingredienser, men den startede stille og roligt.

Inden kampstart sagde træner Sinan fra udeholdet:

- Vi skal gøre vores bedste, da vi er det sidste hold tilbage fra Greve Kommune. For tre år siden tabte vi 11-0 mod Uglegårdsskolen på denne bane, så det skal hævnes.

- Desværre mangler vi to stamspillere fra vores forsvar, men vores reserver er super gode. Men her til sidst vil jeg også nævne, at vi regner med Theresa Stick. Hun er en dygtig keeper, der både vogter kassen på skolens drenge- og pigehold.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Mål fra start
Træner Line fra hjemmeholdet kunne også fortælle om problemer:

- Vi må desværre undvære vores dygtige sidste skanse, da vores sædvanlige målmand, Anna Rossil, ligger syg hjemme i sin seng. Hun har vogtet vores mål i de sidste to år, så det er et stort savn.

- I stedet sætter vi Dalal Ali mellem stængerne. Hun plejer at rydde op i forsvaret, så hun kender rutinerne, og det, håber vi, er nok.

I det ottende minut fik Uglegårdsskolen fremtvunget et hjørnespark fra venstre side efter et dramatisk sammenstød lige foran mål. Jassmine Johannsen sparkede bolden indover, og her gik Mathilde Bøgevig dygtigt op og snittede bolden ind i det lange hjørne til en 1-0-føring til hjemmeholdet. Der var masser af jubel på tilskuerpladserne til følge.

Der gik 12 minutter, før den var gal igen ved hjørnesparkene. Men denne gang var det fra højre side. Bolden kom fint indover, og så opstod der lidt klumpspil og forvirring mellem en markspiller og Theresa i målet. Det udnyttede Maia Bauer til at få en lang tå på bolden, så den sneg sig ind i nettet ved højre stolpe til 2-0.

Der var ganske kort tid til pause, da udeholdet fik reduceret til 2-1. En bold kom ind fra højre, og den fik Luna Døngaard suget til sig.

Hun tænkte ikke et sekund, men trykkede af. Bolden blev placeret sikkert i nettet til 2-1, inden dommeren fløjtede til pause. Men det var et vigtigt mål.

Luna scorede også to mål i skolens sidste kamp, der endte 4-1 mod Krogårdskolen.

Se målet til 2-0 her:

Slog til i sidste øjeblik

Afgjort fra pletten
I pausen sagde Line til sine piger fra Uglegårdsskolen:

- Vores angribere skal komme lidt længere frem og presse på for at få scoret det afgørende mål.

Efter pausen blev tilskuerne vidne til en masse god fodbold i det disede vejr. Men noget afgørende skete ikke, og tilskuerne troede efterhånden på 2-1 til hjemmeholdet. På den måde kunne pigerne følge skolens drengehold videre i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hedelyskolen troede dog stadig på deres chance, og de fightede for den. Pludselig opstod chancen i allersidste minut. Der var frispark, og så blev der stukket en bold frem til holdets første målskytte, Luna Døngård. Hun behandlede chancen efter fortjeneste, og så var stillingen pludselig 2-2.

Det gamle udsagn, at en 2-0 føring er den farligste føring, viste sig igen at være sand.

Så skulle spillerne i gang med straffesparkskonkurrencen. Her havde udeholdet Theresa Stick mellem stængerne, og hun var stærk og klarede fint modstandernes tre første skud.

Straffesparkskonkurrencen sluttede 5-3 til Hedelyskolen fra Greve, der nu skal spille i en af kredssemifinalerne i Sjælland Syd. Her møder de Hastrupskolen.

Se pigerne juble efter kampen her: