Annonce:
Annonce:

TV: Effektive 'Ugler' i kvartfinalen

Kynisme: Uglegårdsskolen er klar til foråret med en absurd målscore på 6-0

Det er kun nødvendigt at score et enkelt mål for at vinde en kamp. Stephanie Nielsen sørgede for det enlige mål i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Det er kun nødvendigt at score et enkelt mål for at vinde en kamp. Stephanie Nielsen sørgede for det enlige mål i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Annonce:

Der var lagt op til et brag af en forsvarskamp, da Uglegårdsskolens piger lagde kunstgræs til deres kredsfinale mod gæsterne fra Kobberbakkeskolen i Næstved. Ingen af holdene havde før kampen lukket et eneste mål ind i ordinær tid, hvilket vidnede om to stærke keepere og to ligeså stærke forsvar. Så forventningen fra de to lejre var da heller ikke et regulært målorgie.

Se kampfakta her.

TV: 'Belladonna' med de gyldne poter

Værterne bedst fra land
Det var hjemmeholdet fra Solrød, som startede kampen bedst. Især topscorer Stephanie Nielsen virkede i overdådigt spillehumør. Allerede efter et par minutter var hun for første gang på færde, da kampens helt store profil Isabella 'Belladonna' Laybourn sendte hende af sted på højrekanten.

Annonce:

Stephanie Nielsen i duel med udeholdets Louise Kyhn. Foto: Henrik Schou
Stephanie Nielsen i duel med udeholdets Louise Kyhn. Foto: Henrik Schou

Gæsternes offside-fælde kiksede. Så var Stephanie ellers alene med målmanden, men i stedet for at trække ind i feltet valgte hun ganske upresset at sparke bolden langt over mål.

Galleri: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen

Målmand kom i fokus
Udeholdets målmand Emma Jensens efterfølgende målspark nåede dog ikke ret langt ud af straffesparksfeltet, før bolden igen var på hjemmeholdets fødder.

Hurtigt nappede Mathilde Bøgevig kuglen og spillede den ud til Stephanie Nielsen i højre side. Stephanie trak uden om Sofie Trudslev og spillede bolden tilbage i feltet, hvor Selma Asbjerg kom til og trykkede af mod mål.

Det der skete efterfølgende så meget mærkeligt ud. Målmand Jensen fejlbedømte fuldstændig skuddet og kastede sig til den forkerte side, men til Emmas held ramte bolden hende på støvlen og sprang ud i spil igen. Det var vist karrierens heldigste redning.

Annonce:

Emma Jensen gik frygtløst ud i alle tacklinger fra sit mål. Foto: Henrik Schou
Emma Jensen gik frygtløst ud i alle tacklinger fra sit mål. Foto: Henrik Schou

Et øjeblik efter kom Emma Jensen igen i fokus, da hun kom drønende ud af sit mål og tacklede bolden ud af fødderne på Amalie Kayitmaz inde i straffesparksfeltet. Det var med fuld risiko, men heldigvis ramte Emma bolden og ikke Amalie.

TV: Muren holdt fortsat stand

Trådte i karakter
Der stod Uglegårdsskolen på stort set alt spil. Kun én eneste gang var gæsterne tæt på at komme frem til noget, da Anastasija Dacic fik snøret Mathilde Konrad i værternes forsvar. Men Thea Landgraf kom resolut ud af sit mål og fik clearet bolden ud af farezonen.

Nu begyndte kampens stjerne at lyse. 'Uglernes' midtbanespiller Isabella Laybourn begyndte at tage fat og vise vindermentalitet. Hun fik da også al den plads, hun kunne ønske sig på midten af banen og strøede konstant om sig med lækre detaljer og gode afleveringer.

Isabella var her, der og alle vegne i opgøret. Foto: Henrik Schou
Isabella var her, der og alle vegne i opgøret. Foto: Henrik Schou

Flere gange forsøgte hun at sende Stephanie Nielsen af sted, men det var lige som om, at Stephanie ikke havde det samme tempo som i de første fem-seks minutter. Alt for ofte løb det ud i sandet for 'Uglerne'.

Annonce:

Hjemmeholdet tilkæmpede sig en del hjørnespark, men hver eneste gang lå bolden elendigt, hvis altså ikke den blev sparket direkte ud til målspark.

TV: Fightede alene på toppen

Så faldt forløsningen
I kampens 20. minut kom målet. Isabella Laybourn og Selma Asbjerg brugte den korte variant af et hjørnespark, og så hakkede Isabella ellers på mål fra ca. 20 meter. Bolden sejlede direkte på overliggeren og hoppede ned foran topscorer Stephanie Nielsen, som i to forsøg fik bugseret kuglen over stregen. 1-0 og fortjent føring til hjemmeholdet.

Målscoreren, som til hverdag spiller fodbold i Solrød F.C., fortæller her selv om sit mål:

- Isabella lagde bolden ind foran målet, hvor den rammer overliggeren, og så kommer jeg til og scorer. Men det er ikke sådan, jeg plejer at score mine mål.

- Jeg tror faktisk, det var lidt heldigt, at jeg stod lige der, hvor bolden kom. Jeg var ved at miste energien. Så blev jeg mere og mere nervøs, så det var dejligt at score målet.

Annonce:

Hør fra Stephanie her:

TV: Keeper-vikar med afgørende redning

Tempoet blev trukket ud af kampen
Efter scoringen forsvandt tempoet fuldstændig ud af kampen. Afleveringer på få meter blev kikset. Chancerne i begge ender af banen var nu kun historie. Man stod faktisk og undrede sig over, hvordan de to hold havde spillet sig frem til en kredsfinale. Spillet på banen var i hvert fald ikke en kredsfinale værdig.

Isabella Laybourn forsøgte som en enmandshær at gøre en forskel, men det er bare svært, når ens medspillere står og kigger fodbold i stedet for at deltage aktivt i spillet på banen. Så det var nærmest en befrielse, da dommeren fløjtede til pause efter de første 30 minutter.

Kobberbakke-træner Henrik Bak var dog ganske fortrøstningsfuld i pausesnakken:

Annonce:

- Jeg ved godt, at vi bliver presset. Det er jo et godt hold, vi møder. Vi bliver alt for let stressede. Lad os nu prøve at have en lille smule tålmodighed. Vi skal huske at spille bolden ud på kanterne. Det har vi ikke formået i første halvleg, lød det fra træneren med fed sydsjællandsk accent.

Topscorer Jasmin Andersen var tydeligt frustreret på sine medspillere:

- Jeg er ved at få stress! Det nytter ikke noget, at I siger, at jeg skal være med til at dække op i forsvaret. Derefter lægger I lange bolde til mig, når vi får bolden.

- Altså, hvad tror I? Jeg kan ikke klare det hele. Sande ord fra Jasmin.

TV: Debutant med hattrick

Mange spillere bag bolden
Bagud med et mål skulle gæsterne nu frem på banen. Det lod dog ikke til, at de havde forstået, at de faktisk var bagud. De stod nemlig ofte med fem-syv spillere bag bolden vel at mærke, når de selv var i boldbesiddelse. Sådan vinder man ikke fodboldkampe

I alt for mange situationer stod de med en fem-backkæde helt nede foran deres eget straffesparkfelt og ventede pænt på, at 'Uglerne' skulle angribe.

Annonce:

Uglerne fik al den plads, der skulle til for at gøre det onde ved gæsterne. Det var dog kun ganske få af dem, der prøvede på. Mathilde Bøgevig og Isabella Laybourn på midtbanen var totalt enerådende. Anfører Astrid Dobel og keeper Thea Landgraf havde god lyd på og dirigerede deres hold, så gæsterne ikke kom i nærheden af noget, der kunne true føringen. Havde 'Uglerne' haft en giftig angriber, så havde den kamp for længst været lukket.

Det var ikke meget, man så til Astrid (th.) i kredsfinalen. Men man hørte hende konstant. Foto: Henrik Schou
Det var ikke meget, man så til Astrid (th.) i kredsfinalen. Men man hørte hende konstant. Foto: Henrik Schou

Eneste offensive trussel var Stephanie Nielsen, som for længst havde brugt sit krudt og virkede mest som om, at hun var gået på juleferie. Ingen andre tog del i det offensive.

TV: Der måtte straffe til

Hjørnesparkene fungerede ikke
Nu fik hjemmeholdet igen en helt serie af hjørnespark i streg. Isabella Laybourn tog sig af et par stykker af dem. Der steg kvaliteten pludselig betragteligt. Problemet var bare, at når det var Isabella, som sparkede, så var der ingen trussel inde foran målet. For hun kunne jo ikke være to steder på en gang. Derfor kom der intet ud af de mange hjørnespark.

Annonce:

Hjemmeholdets anfører Astrid Dobel, der ofte har taget ansvar, var ret usynlig i kredsfinalen. Godt nok dirigerede og kommunikerede hun en hel del fra hendes plads i forsvaret. Det skal dog retfærdigvis siges, at usynligheden nok skal findes i, at gæsterne stort set ikke var i nærheden af hjemmeholdets straffesparksfelt i anden halvleg.

Se alle de fede fotos fra kredsfinalen her.

Søgte ikke muligheden
Gæsterne skulle nu frem og score mindst et mål, hvis ikke eventyret skulle slutte efter denne kamp. Men de søgte ikke muligheden. Kun et par forkølede afslutninger kunne man notere. Men det var ikke noget, som for alvor kunne true 'Uglerne', som stadig styrede midtbanen totalt anført af en stadig sprudlende Isabella Laybourn og en meget rørig og aktiv Mathilde Bøgevig. Afslutninger blev det bare ikke til.

Mathilde Bøgevig var virkelig aktiv i opgøret. Foto: Henrik Schou
Mathilde Bøgevig var virkelig aktiv i opgøret. Foto: Henrik Schou

Første reelle afslutning i anden halvleg fik vi først ca. fem minutter før tid, da Selma Asbjerg sparkede et frispark direkte mod mål, da hun svingede højreskøjten fra ca. 20 meters afstand. Bolden landede dog lige i armene på Emma Jensen.

Annonce:

Kort før tid burde Amalie Kayitmaz have lukket kampen, da hun og Isabella Laybourn i fællesskab fik frit løb mod mål. Amalie kunne selv have scoret ved at lægge bolden en en blød bue over en fremstormende Emma Jensen i målet. Men Amalie valgte at aflevere kuglen til Isabella, som ikke lige var opmærksom på, at hun stod i klar offside-position. Så derfor løb den store chance ud i sandet.

I kampens allersidste sekunder lagde Isabella et hjørnespark lige ind i fødderne på Stephanie Nielsen, som firsttimede bolden forbi Kobberbakke-målet.

Sådan gik finalerne i Odense

Klar til foråret
Uglegårdsskolen vandt ganske fortjent 1-0 over Kobberbakkeskolen og er videre til forårets kvartfinaler. Spillet på banen, afslutninger og hjørnespark skal dog hen over vinteren nok trænes en del, ellers får pigerne meget svært ved at vinde sådan en kamp.

Det er da også helt absurd, at man kan spille sig i en kvartfinale med en score på kun 6-0. Det er godt nok effektivt at vinde fem kampe med kun seks mål. Stephanie Nielsen har scoret de fem og er stensikker på, at hendes skole nok skal spille sig frem til finalen i Odense til foråret.

Fidusbamse-modtager Mathilde Bøgevig fortalte til Ekstra Bladet Skolefodbold efter kampen:

Annonce:

- Det var en spændende kamp. Vi var alle sammen spændte. Vi havde snakket om før kampen, at nu skulle vi alle kæmpe og give den max gas. 

- Jeg synes, vi klarede det fint, men vi var allesammen nok lidt nervøse, men vi var også lidt pressede på midten.

Hør fra Mathilde:

Det hele sluttede med, at Kobberbakke-pigerne kunne få hængt deres sølvmedaljer om halsen. Hjemmeholdet kunne få deres fortjente guldmedalje, inden de skulle tilbage til skolen og terminsprøver.

Læs alt om forårets slutspil her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: